Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 62

• 39 752
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
Въпреки прозорците това нещо изглежда тъмно като пещера, сигурно защото е тясно и дълго помещение. Ако се махне тапета и се боядиса бяло сигурно ще помогне малко. Тавана изглежда нисък, не знам дали е илюзия от снимката. Аз не бих го купил това нещо освен ако не е много изгодно.
Снимано е в облачно време. Нормално е когато холът е дълъг и тесен да е малко по-тъмен, но в този имот това се компенсира от южната гледка и огромните прозорци.

# 271
Е ако трябва да се избира между малко по-тъмна дневна и такава 22 квадрата, избирам първото. Но пък да, сега забелязах, че осветлението в дневната като че ли е само два плафона. Много основна дизайн грешка Simple Smile

# 272
Благодаря  на всички  включили се с коментари!

# 273
За мен лично има прекалено малко място за дрехи и багаж.

# 274
За съжаление всички апартаменти се строят така. Аз търсех голям двустаен , НС и просто няма.
Ако е по-голям , строителят слага една стена и врата  и вече е миниатюрен тристаен. Най-близо до това, което търсех бяха Артекс, но цените им са двойни ако не си политик.
Решението беше да има мазе и някакво що годе антре за втори гардероб плюс някава секция по поръчка.

# 275
  • Sofia
Малко са апартаментите с големи спални 20+ кв.м и холове по 40-50 кв.м. Не се били търсили. Така, че купуваш каквото има и свикваш.
Но спални по 10кв.м са престъпление - в такава стая можеш да се задушиш докато спиш, освено ако не го правиш винаги на отворен прозорец.

# 276
Аз по чертежи във Варна на НС съм виждала и спални по 8-9 кв м. Нз честно кви хора ги купуват

# 277
Много са хубави стъклените парапети, но като тръгне съседката отгоре да си мие нейния, водата ще пада на вашия ¯\_(ツ)_/¯ И големите прозорци са страхотни, от дивана може да махате с ръка да се поздравявате със съседите от страничното крило.

Ти пък, искаш да се развали хубавата сканди обстановка с прозаични неща като гардероби и лични вещи 😁

# 278
Има гардероби в антрето и спалнята. Под леглото също става да се държат куфари и разни неща, които не се ползват често. Мисля, че за двустаен това е достатъчно. Ако не стига винаги може да се купи гараж и там да стоят сума ти неща.

# 279
  • Пловдив
Защо пък кеш, sweet13?
Купуват яко с кредити в момента, нали това е целта, да се набълбукат колкото се може повече хора с кредити преди да вдигнат лихвите.

Хората с кеш дебнат нещо супер изгодно, тип коптор, ама имам предвид 30-40% надолу като цена. Такива изчезват за часове от обявите. А ги купуват и разни строителни фирми или самите агенции, за да ги препродадат после.

Под наем има супер богат избор из цяла София,  но масово пускат обяви във фейса или на др. места, за да избегнат нахалните брокери, доколкото е възможно изобщо...
Купуват кеш и още как. С това влизане в евро зоната всичко живо със "спестени" пари от данъци и др., гледа да ги превърти през имоти.

# 280
Някой има ли информация за строителните фирми Средец строй и Инфинити пропърти? Харесала съм техни сгради, но нямам информация за качеството.

# 281
Защо пък кеш, sweet13?
Купуват яко с кредити в момента, нали това е целта, да се набълбукат колкото се може повече хора с кредити преди да вдигнат лихвите.

Хората с кеш дебнат нещо супер изгодно, тип коптор, ама имам предвид 30-40% надолу като цена. Такива изчезват за часове от обявите. А ги купуват и разни строителни фирми или самите агенции, за да ги препродадат после.

Под наем има супер богат избор из цяла София,  но масово пускат обяви във фейса или на др. места, за да избегнат нахалните брокери, доколкото е възможно изобщо...
Купуват кеш и още как. С това влизане в евро зоната всичко живо със "спестени" пари от данъци и др., гледа да ги превърти през имоти.

Ами те Гърция и Испания са в еврозоната, но преживяха сериозна криза в имотите. Както коментирахме по-рано там все още има изгодни инвестиционни предложения на по-конкурентни цени от нашите в момента.

# 282
  • Пловдив
Защо пък кеш, sweet13?

Ами те Гърция и Испания са в еврозоната, но преживяха сериозна криза в имотите. Както коментирахме по-рано там все още има изгодни инвестиционни предложения на по-конкурентни цени от нашите в момента.
Не говоря за инвестиция, а за пране на пари.

# 283
Статистика на разрешителните за строеж в София. Това, което е впечатляващо , че има компании с два лева капитал да строят обекти за милиони и колко сенчести личности седят зад тези проекти.

https://www.capital.bg/biznes/imoti/2022/05/27/4350269_jilishtni … 21_investitori_s/

# 284
Е поне хората ще са спокойно, ще има за всички.
33% ръст, си е сериозно. Особено както напоследък се строят съвременни общежития с 2-стайни.
Фирмите масово строят с капитал от 5 лв. и след взимане на парите - следваща компания. Никой не иска да вкара в законова рамка. Никой!

Общи условия

Активация на акаунт