За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 103

• 28 252
  • 762
  •   1
Отговори
# 615
Витамин Д мога ли да и капна в устата през друго време от денонощието например следобед преди храна, вместо сутрин преди храна?

# 616
Аз съм забелязала, че след като дам Витамин Д бебока спи още по-неспокойно - особено вечер.
Така че не препоръчвам да е късно през деня.

# 617
Аз съм забелязала, че след като дам Витамин Д бебока спи още по-неспокойно - особено вечер.
Така че не препоръчвам да е късно през деня.

Аз само сутрин давам преди храна, ама забравих сега и ще дам преди второто хранене

# 618
На мен майка ми ми беше подметнала за варианта с термометъра,та и в интернет това прочетох и чак тогава реших да ви пиша .Да проверя все пак,дали и на др се случва и до колко е нормално,защото категорично не исках да прибегнем до това и да тормозя бебчето.
Благодаря на вс за отговорите !🙏🏻

# 619
Нашият педиатър беше казал веднъж на 48 часа да ака е ОК.

# 620
Нашият педиатър беше казал веднъж на 48 часа да ака е ОК.

+1

Преди да са минали 48ч не се води запек.
Другото е, че ако консистенцията на акото е правилна (кашесто, а не твърдо) - също не е запек.

С клизми не свиквайте бебока, после няма да се оттървете от тях.

По-скоро правете масажчета на коремчето, крачетата на колело, да се спомогне изхождането.

# 621
Витамин Д съм давала по всяко време, ако забравя сутрин.

За "запека", масовката родители си въобразяват запек и се почва ръгане на термометри, мушката, клизми и измъчват себе си и бебето. Запек е не само липса на изхождане, а твърдо, болезнено изхождане, като на възрастен. Това че бебето не е акало ден, пъшкало е и накрая се изхожда със стандартна консистенция, не е запек.

# 622

За "запека", масовката родители си въобразяват запек и се почва ръгане на термометри, мушката, клизми и измъчват себе си и бебето. Запек е не само липса на изхождане, а твърдо, болезнено изхождане, като на възрастен. Това че бебето не е акало ден, пъшкало е и накрая се изхожда със стандартна консистенция, не е запек.
”ръгане на термометри” е спасявало мн бебета и преди и все още  .Аз нз кой какво си въобразява,знам че бебето ми имаше запек .

# 623

”ръгане на термометри” е спасявало мн бебета и преди и все още  .Аз нз кой какво си въобразява,знам че бебето ми имаше запек .
Добре тогава. Много хора, ви казаха, че бебето ви не е със запек, но вие си държите на вашето. Повече няма какво да се коментира. Лекувайте запека както си сметнете за удачно. Успех

# 624

Добре тогава. Много хора, ви казаха, че бебето ви не е със запек, но вие си държите на вашето. Повече няма какво да се коментира. Лекувайте запека както си сметнете за удачно. Успех
Вече написах ,че бебето е добре . Вие продължихте да коментирате ,кой ръгал термометри и какво още друго .

# 625
Моето бебе откакто мина само на кърма ака на пет, дори на седем дни. Вода отказва, въпреки че предлагам на почти всяко хранене. Педиатърката каза да не я мъчим с клизми, сиропи, термометри и т.н. Детето си пръцка, коремчето е меко, не се напъва, жизнено е и не е неспокойно. Когато се изака, консистенцията е течна. За запек се приема твърда консистенция, тип пластелин. Неакане не е равно на запек!
Клизмите, термометрите, сиропи и прочее могат да създадат повече проблеми, отколкото да решат такива. Винаги се консултирайте с лекар преди да прибегнете към крайности. Ако бебето е на АМ срокът за изхождане е по-кратък, но отново е желателно да се обсъди с лекар.

# 626
Момичета- стига!
Тук сме да си помагаме. Няма нужда нито от тон, нито от засягане. Ще си зададем, какви ли не въпроси и в това няма нищо лошо. Нали за това сме тук- да си споделяме и помагаме с опит и информация.
Здрави бебета и усмихнати мами!🤗

# 627
Аз имам серия от малко глупави въпроси, та да се посмеем всички и аз най-накрая да взема да разбера. Става въпрос за кремчетата за подсичане - маже ли се профилактично, или не? Бебето е на два месеца, като цяло ползвам козметиката на Биодерма, съответно и тяхното кремче за подсичане. На всяка смяна си мацам щедро. Да, обаче, на мъника му излязоха гъбички и докато ги лекувахме, спрях мазането с крема за подсичане и не виждам разлика. Та зоната на пелените маже ли се на всяка смяна, или не?

Също така, ако да, кое точно се маже 😀😀 както отбелезязах, аз действам смело - гънки, бузки, всичко що влиза в пелената, всичко е бяло, ама нещо почвам да се съмнявам 😀 Та малко помощ няма да откажа 😀

# 628
Не ползвам Биодерма, но от крема за под пелени на Wooden spoon слагам тънък слой. В никакъв случай да не остава бяло петно някъде. Не мажа срамните устни/ за момче - тестисите. Мажа навсякъде - долната част на корема, дупето и отстрани на кръста - буквално всичко под пелената. В болницата ми донесоха бебето подсечено, затова само там съм ползвала веднъж крем против подсичане, но не мисля, че е ок да се ползва постоянно.

Аз имам серия от малко глупави въпроси, та да се посмеем всички и аз най-накрая да взема да разбера. Става въпрос за кремчетата за подсичане - маже ли се профилактично, или не? Бебето е на два месеца, като цяло ползвам козметиката на Биодерма, съответно и тяхното кремче за подсичане. На всяка смяна си мацам щедро. Да, обаче, на мъника му излязоха гъбички и докато ги лекувахме, спрях мазането с крема за подсичане и не виждам разлика. Та зоната на пелените маже ли се на всяка смяна, или не?

Също така, ако да, кое точно се маже 😀😀 както отбелезязах, аз действам смело - гънки, бузки, всичко що влиза в пелената, всичко е бяло, ама нещо почвам да се съмнявам 😀 Та малко помощ няма да откажа 😀

# 629
Аз слагам крем само вечер, защото нощем не му сменям памперса. Мажа сгъвките на крачетата и дупето. Тестисите не мажа. На дъщеря ми мажех по същия начин. Ползвам Бочко, Себамед също. За подсичане имам Судокрем.

Общи условия

Активация на акаунт