За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 103

• 28 301
  • 762
  •   1
Отговори
# 600
Сега се цедя и така я храня ,не суче от 2-3 дни. Доста си похапваше ,нз . Може пък вече да й е малко количеството . Ще пробвам да й давам повече.

По колко мл й давате и по колко пъти на ден?
Тя яде на 2-3часа . Един път по 60-70-80. Др път хапва 30 мл и заспива,после дояжда (примерно след 10-15 Мин )останалото. И 4 пъти е яла от 13ч на обяд ,забравих да уточня.Сутрешните хранения не ги сметнах ,т.к направо ми се сляха с нощтните,заради безсънната вечер . Вчера специално .

# 601
Това звучи нормално.
А наистина ли днес е яла само 4 пъти?
Ако е така, това е крайно недостатъчно, защо само толкова пъти е яла?
Кърмените бебета може да не акат и по 7 дни, това не е проблем. Проблем е обаче, ако бебето не се храни достатъчно. Потърсете помощ и консултация със специалист как да храните детето.

# 602
Ако е спокойна и не се напъва, едва ли е запек, особено щом е основно на кърма. Опитайте да увеличите и вижте как ще и се отрази. Друг вариант е да запече от АМ. С какво АМ дохранвате?

# 603
Ако е спокойна и не се напъва, едва ли е запек, особено щом е основно на кърма. Опитайте да увеличите и вижте как ще и се отрази. Друг вариант е да запече от АМ. С какво АМ дохранвате?
С Aptamil. Днес ми се стори през деня ,че се напъва,но как да разбера дали заради колики или заради запек. Сега е спокойна,ако до сутринта не ака ,може би ще я заведем на преглед вече.

# 604
Аптамил при нас доведе до пластелинови изпражнения. Не е добре да се сменя, но Лактана, Хумана и Фризофом са ок за такъв проблем, ако е проблем...

# 605
В

Сметнете за 24 часа, колко хранения има детето. Аз ли бъркам, или са 4?

Запек може да има при редовно изхождане, просто консистенцията е много твърда. Много често се получава объркване...

# 606
За 24 часа трябва да има минимум 8 кърмения, това е абсолютен минимум. Акането не е толкова притеснително, особено пък за такъв кратък период, въпроса е има ли напишани памперси?
Ето ви насоки от пост на консултант по кърмене във ФБ - Ася Демирева.

Тъй като въобще не мога да разбера какво броите за хранене, най-добре да направите теглене да не губи тегло детето. Следете за напишани памперси и се свържете с консултант по кърмене.

# 607
4 хранения днес има от 13:00 на обяд нататък . Не исках да я будя аз за допълнително ,защото цяла вечер не можа да спи от колики. Най-вероятно малко й е дошла храната,а за кърменето-2-3 дни не я кърмя,цедя се и й давам. Хапваше доволно предните дни,ще забележа тази вечер колко пъти ще яде и ще я събудя ,ако въобще  успее да спи .

# 608
А от 00ч до 13ч колко хранения имаше?

# 609
През час и половина -2 се будеше да хапва,но не винаги изяждаше по 70-80мл. Иначе пък пръцка…

ПС:Изака се най -после .Такава радост изпитах само на раждането й 😂😣🤓

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 01:05 от Mariah 7

# 610
Mariah, точно за една минута в Интернет излиза информация за изхожданията на бебето.
Тук също ви го казахме. Приемате съвсем малки, незначителни неща много сериозно, разбирам, че ви е първо дете, но вместо да се притеснявате цял ден, може да прочетете и да се информирате. Вие търсите проблем, там където го няма. Един ден без да ака не е страшно и не е краят на света.
Моето дете от раждането се изхождаше на 3-4-5 дни, разбира се, че и аз се притеснявах първоначално, но има предостатъчно информация в Интернет, няма нужда от толкова драма.
И храненията се смятат за 24ч, давайте пълна информация като търсите помощ, не може да казвате, че е яло само 4 пъти, а после да се окаже, че това са храненията за последните 8 часа само.
Мнението ми да не се приема като упрек, а като съвет.

# 611
Mariah, точно за една минута в Интернет излиза информация за изхожданията на бебето.
Тук също ви го казахме. Приемате съвсем малки, незначителни неща много сериозно, разбирам, че ви е първо дете, но вместо да се притеснявате цял ден, може да прочетете и да се информирате. Вие търсите проблем, там където го няма. Един ден без да ака не е страшно и не е краят на света.
Моето дете от раждането се изхождаше на 3-4-5 дни, разбира се, че и аз се притеснявах първоначално, но има предостатъчно информация в Интернет, няма нужда от толкова драма.
И храненията се смятат за 24ч, давайте пълна информация като търсите помощ, не може да казвате, че е яло само 4 пъти, а после да се окаже, че това са храненията за последните 8 часа само.
Мнението ми да не се приема като упрек, а като съвет.
Така е,в момент на притеснение съм дала грешна инф. В интернет има всякакви статии,мнение от първо лице от повечето мами тук, които са скоро родили и предполагам минали през същото,реших за по-успокояващо за себе си. Можете да не ми отговаряте на въпроса ,щом смятате за не толкова нужно ,а също можете да си четете в интернет и да отговаряте на всеки пост  ,когато някой нещо пита. Мен по-скоро ме вълнуваше майки минали през това с малко бебе. В интернет вс е прекалено обширно и общо казано.Аз не ви принуждавам  да ми давате инструкции,при положение ,че форума е за отговори само и единствено по желание на потребителите  🙂  И щом сама казвате,ме разбирате добре .че ми е първо дете какъв е смисъла да ми правите тази забележка? Не съм минала през подобни неща,нито съм педиатър ,за да знам колко нормално би било бебе да не ака по цял ден .Форума е за взаимопомощ,не да се правя на професор по всеки въпрос,та за това и попитах . Съжалявам ,че обезпокоих вас.

# 612
През час и половина -2 се будеше да хапва,но не винаги изяждаше по 70-80мл. Иначе пък пръцка…

ПС:Изака се най -после .Такава радост изпитах само на раждането й 😂😣🤓

Добре познато чувство 🤣 и аз не съм вярвала, колко ще се радвам на акита. Успокойте се сега, да не компрометирате кърменето и смело напред 😉

# 613
  • Пловдив
Пак ще кажа, не се вкарвайте във филми Simple Smile
Може да не ака с дни, както са ви казали, може да ака и по много пъти на ден щом е на кърма.
Ето, изакало се е детето, само където вие се притеснявахте излишно Simple Smile
Успех!

# 614
Mariah 7, нашето бебе е със запек от 5-ия ден след раждането. Веднъж на 3-4-5 дни. Нямате представа колко лекари сме посетили. Притесненията - да не говорим.   Стигнахме и до клизми през два дни - по съвет на лекарите. В един момент ни казаха , че трябвало и сироп за разхлабване да започнем. Накрая казах стига. Само тормозя и бебето и нас. И когато започнах по-спокойно да гледам на нещата , те се оправиха от самосебе си. Толкова много завиждах дори на другите бебета, които имаха ако по 2-3 пъти на ден... Така че радвайте се на бебето и не се вкарвайте във филми. Ако бебето изпуска газове, не се свива от силна болка в коремчето, коремчето е меко - значи всичко е наред. Може да се изходи и след 2-3 дни а можете да го подпомогнете с микроклизма. Когато го захраните има пюрета от сливи, круши които са разхлабващи. Пробиотик също помага. Има варианти, не е страшен запека.

Общи условия

Активация на акаунт