За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 103

• 28 256
  • 762
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Никога не съм ползвала постоянно крем за подсичане. Повече време без пелена, не интензивно миене и няма проблем.

# 631
Момичета, ще ми дадете ли примерни часове на дейностите при бебета на 6-12 месеца? Имам предвид хранене, разходка, къпане. При нас всеки месец си е сам за себе си и ми се иска някакъв ред да въведа.

# 632
Аз лично мажа единствено при зачервяване и то самото зачервяване, не цялата зона под пелени. Като новородено ми се налагаше един - два пъти седмично. След 5-тия месец, да кажем веднъж седмично или въобще. Сега е на годинка, преди няколко дни пътувахме и се е наакала в колата без да усетя, имаше зачервяване, измих, подсуших, намазах само червената зона, отмина. Това е.

За примерен график на бебе 6-12 е сложно. Като цяло едва след 6тия месец влизат в някаква по-предсказуема рутина. Общо взето при нас между 6-12 месец мина от 3-4 на 1 дневна дрямка (обедна). Захранена е на 6м, тоест постепенно започна заместване на кърмения с твърда храна.
Сега е на годинка, става около 9 часа, закусва, после излизаме и играе, към 12 обядва, около 13 часа заспива. Събужда се към 15:30-16 и тогава хапва пак и излизаме да играе около 17 часа. Вечеря в 20 часа и към 21:30-22 ляга за вечерен сън.
Общо взето при нея след 6ти месец започна да се наблюдава повторяемост на сън и часове.

# 633
Момичета, ще ми дадете ли примерни часове на дейностите при бебета на 6-12 месеца? Имам предвид хранене, разходка, къпане. При нас всеки месец си е сам за себе си и ми се иска някакъв ред да въведа.
Часове твърди не.Въведи режим,не график.Определена последователност.Някои деца се превъзбуждат от баня,не е нужно да е винаги вечер .За разходки навън,добре е да има час и малко от прибирането до нощния сън.

# 634
За мазането- и аз колко съм се чудила...
В болницата ползвах Бепантен. Такъв филм прави, че му залепваше пишлето на топчетата. Трудно го махах. Пробвах судо и бочко за подсичане от мострите, които раздават- тежки, цинкови и те трудно се махат после. Ако има проблем- да, работят, но не и за ежедневно. Финално най- доволна бях от Павловичата мас. Ползвах непрекъснато, но от както се затопли, смятам,че повече запарва и спрях. Мажа само при зачервяване. Редовна смяна, въздух и умерено миене и няма проблем, а е с много бяла и чувствителна кожа.
При всички положения- тежките кремчета се ползват при нужда. Ако не се премахнат остатъците от тях, става по- лошо.

# 635
Аз си ползвам кремчето след всеки памперс и вече 1г и 8 м нито веднъж е имал пъпчици по дупето.

# 636
Ние сме най-доволни от Судокрем и HiPP Babysanft Крем против подсичане.

# 637
И с първото, и с второто мажа на всяка смяна. И двамата са пухчовци, зачервяват им се гънките и т.н.

# 638
  • Германия
Мажа само при нужда, харесвам Weleda Calendula и Бепантен. За мен е излишно да се маже при всяка смяна, за това не го правя, но ако някоя майка го смята за нужно нека маже.

За мен и ежедневното къпане е излишно, но много майки упорито настояват да го правят 🤷🏻♀

# 639
Аз откакто спрях да мажа, дупето е в пъти по-спокойно... Сега само при нужда със Судокрем.

Иначе за часовете на занимания - един с един ДЕН няма еднакъв! То е толкова на настроения, че не знам, дали да се и опитвам. ..

# 640
  • София
Мажа само вечер преди сън и то ако не забравим, а това се случва често. Мажа топчиците и сгъвките (ако се е подсичал точно там е имало проблеми, а не самото дупе например). И гледам да не остава чак дебел бял слой, че да се слепи всичко там (не се е случвало с който и крем да е ползвано), а да е просто намазано леко.

# 641
Аз мазах с Бочко, но се подсчете малко на срамните устни и под тях. Реших да вземе Бепантен и за 2-3 дни е доста по-добре.

# 642

Иначе за часовете на занимания - един с един ДЕН няма еднакъв! То е толкова на настроения, че не знам, дали да се и опитвам. ..
След третия месец стават предвидими.След десетия може да се говори за почасов режим,търпение само 😁.

# 643

След третия месец стават предвидими.След десетия може да се говори за почасов режим,търпение само 😁.

Ма гой е на 10😂😂😂😂.
Да, предвидим ми е - знам му интервалите на сън и подърстване, но Бога ми- всеки ден му се прави нещо различно.... Не знам, ще оставя режимите за яслата и детската градина. При мен е фрий стайл.

# 644
Здравейте, бебето ми е на 6 месеца и трябва да отиде на профилактичен преглед заради бъбреците. Така каза личната и даде направление за изследвания. Кръвните станаха готови, но нещо не ми харесват.
Тези високи и ниски стойности ме притесняват, някой има ли мнение? Прегледът е другата седмица и дотогава все ще го мисля.

Общи условия

Активация на акаунт