За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 103

• 28 238
  • 762
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, бебето ми е на 6 месеца и трябва да отиде на профилактичен преглед заради бъбреците. Така каза личната и даде направление за изследвания. Кръвните станаха готови, но нещо не ми харесват.
Тези високи и ниски стойности ме притесняват, някой има ли мнение? Прегледът е другата седмица и дотогава все ще го мисля.

Педиатъра и нефролога и двамата за подобни изследвания ни казаха, че са нормални за бебета. Педиатъра обърна внимание на хемоглобина точно същият резултат като вашия. Каза че трябва да се яде пюре с месо.

# 646
Здравейте, бебето ми е на 6 месеца и трябва да отиде на профилактичен преглед заради бъбреците. Така каза личната и даде направление за изследвания. Кръвните станаха готови, но нещо не ми харесват.
Тези високи и ниски стойности ме притесняват, някой има ли мнение? Прегледът е другата седмица и дотогава все ще го мисля.

Педиатъра и нефролога и двамата за подобни изследвания ни казаха, че са нормални за бебета. Педиатъра обърна внимание на хемоглобина точно същият резултат като вашия. Каза че трябва да се яде пюре с месо.
Благодаря много, значи няма притеснително. Още не е захранен с месо, но до седмица- две и това ще стане.

# 647
Здравейте, днес бях на консултация с бебето на 1 месец и педиатъра ни изписа витамин к. Но в аптеките казаха, че вече го няма и не се произвежда. Знаете ли дали е проблем ако не го приема и ако случайно знаете някоя аптека в София, в която мога да го открия. Благодаря предварително.

# 648
Здравейте, днес бях на консултация с бебето на 1 месец и педиатъра ни изписа витамин к. Но в аптеките казаха, че вече го няма и не се произвежда. Знаете ли дали е проблем ако не го приема и ако случайно знаете някоя аптека в София, в която мога да го открия. Благодаря предварително.
Аптека Ремедиум. Там трябва да има.

# 649
  • Пловдив
Всички деца минават през профилактичен преглед при нефролог, когато станат на 6 месеца. Или поне на всички се полага по каса и мисля, че почти всички ги водят.

Витамин К ни даде нашата педиатърка. То е еднократно даването и не сме купували. Като отидохме на консултация на първия месец и даде при нея.

# 650
И на моят син неутрофилите бяха ниски. Доколкото знам е често срещано явление.
Не се притеснявайте, изглеждат добре изследванията . Доверете се на специалистите също!:???

# 651
Защо вие сте давали витамин К? В епикризата от болницата не пише ли даден профилактично витамин К? Дават го още в родилният дом.

# 652
  • Пловдив
Изобщо не си спомням, минаха почти две години. Личната каза, че на първия месец трябва да даде 1 или 2 капки( не помня вече) и така. Предполагам е видял в епикризата, че не е даден.

# 653
Изобщо не си спомням, минаха почти две години. Личната каза, че на първия месец трябва да даде 1 или 2 капки( не помня вече) и така. Предполагам е видял в епикризата, че не е даден.
И на мен така ми каза ЛЛ. Аз обаче сама си прочетох в епикризата и й показах. Проверете и вие да не стане някоя беля. Те ЛЛ понякога си говорят наизуст. Тази прехвалена проф.Слънчева даже ми беше казала, че трябва да заведа бебето на слухов скрининг. Аз и отговорих, че това отдавна е включено в клиничната пътека и в родилния дом се прави безплатно.

# 654
Витамин К се дава профилактично няколко пъти - в родилното един или два пъти (не си спомням какво пишеше в епикризата) и със сигурност последният прием е на 30тия ден от раждането.

# 655
Защо вие сте давали витамин К? В епикризата от болницата не пише ли даден профилактично витамин К? Дават го още в родилният дом.
И аз се учудвам за витамин к
На моето момченце на 1 г и 8 м е и сме давали витамин Д.

# 656
На моите деца и в болницата дадоха витамин К, след това и на 30-тия ден пак дадохме. И в епикризата пише да се даде отново, и педиатъра така каза.

# 657
Хм, сега прочетох за витамин К. Дава се в две дози първата в родилния дом а втората след един месец. Препоръчват го обаче, като инжекция да се поставя а не като капки заради по-ниската усвояемост. Във кърмата количеството му е малко. А във АМ е добавено в съдържанието. Целта е да се предотвратят кръвоизливи при новородените.

# 658
  • до най-прекрасния мъж
И при дъщеря ми вит К беше на 2 приема - в болницата и на 30ти ден от раждането. Имаше го в аптеките. Но за мен е по-нормално да се дава или в болницата, където е родено, или от педиатъра. От опаковка, струваща 20 лв се дава 1 капка и другото се изхвърля. Жалко е да се хаби цяло шишенце. Аз мислех да го подаря на някоя мама, но се оказа, че е годно едва месец след отварянето и го изхвърлих.

# 659
И на двете ми деца додаха в болницата една доза витамин К. В епикризите им пише препоръка до личния лекар за още една доза на 30ти ден. Двете имат различни лекарки, но и двете лекарки отказаха да дадат втора доза, една била достатъчна. Явно различните лекари, практикуват по свой начин. Някои дават, други не 🤷‍♀️

Общи условия

Активация на акаунт