Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 77

• 43 310
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
Аз съм се доверила колкото е нужно на медицината,само че това ,че вас нищо не можеше да ви депресира или разтрои не се отнася за всички .Хората са различни характери и е нормално някои жени да се  почувстват зле от подмятания за корем или даже за бебе. Никой не казва ,че се вслушва дословно в “съседката”,ама нали все пак…Адски ми е грозно жени,във фризьорския салон ако щеш,като видят бременна -не я познават ,ама се започва. “Моя корем беше Еди колко си голям ,ама беше заострен пък родих Еди къв си пол,ама имах голям корем и охранено пухкаво бебе”. Смятам ,че въобще не е възпитано да се сравняват и съпоставят нещата и различните тела! Какво общо има медицината с тези коментари,че толкова се вманиачи с тази медицина нз. Просто понякога е на психическо ниво този излишен стрес ,както и аз това разбрах от поста на момичето .Тя няколко пъти каза,че все пак бебето си върви напред,коментарите от хората  са невинаги на място просто.

Явно зависи и с какви хора общуваш... Не ми се е случвало някой да прави коментари не на място, когато съм била бременна. Но съм напълно съгласна, че е дразнещо, но чак да се разстрои човек ми се струва преувеличено. Точно с две думи такива нетактични хора могат да бъдат поставени на място и едва ли ще си позволят повторно да коментират.

# 91
Аз съм се доверила колкото е нужно на медицината,само че това ,че вас нищо не можеше да ви депресира или разтрои не се отнася за всички .Хората са различни характери и е нормално някои жени да се  почувстват зле от подмятания за корем или даже за бебе. Никой не казва ,че се вслушва дословно в “съседката”,ама нали все пак…Адски ми е грозно жени,във фризьорския салон ако щеш,като видят бременна -не я познават ,ама се започва. “Моя корем беше Еди колко си голям ,ама беше заострен пък родих Еди къв си пол,ама имах голям корем и охранено пухкаво бебе”. Смятам ,че въобще не е възпитано да се сравняват и съпоставят нещата и различните тела! Какво общо има медицината с тези коментари,че толкова се вманиачи с тази медицина нз. Просто понякога е на психическо ниво този излишен стрес ,както и аз това разбрах от поста на момичето .Тя няколко пъти каза,че все пак бебето си върви напред,коментарите от хората  са невинаги на място просто.

Явно зависи и с какви хора общуваш... Не ми се е случвало някой да прави коментари не на място, когато съм била бременна. Но съм напълно съгласна, че е дразнещо, но чак да се разстрои човек ми се струва преувеличено. Точно с две думи такива нетактични хора могат да бъдат поставени на място и едва ли ще си позволят повторно да коментират.
Аз не случайно дадох пример за фризьорския салон☺ Не е задължително пряко да общуваш ,за да стане човек център на внимание .Има хора,които не го правят съзнателно или с лошо,за мен се нарича “култура “ ,това да се обсъжда гласно външен вид,не само на бременна жена.

# 92
Аз мисля да взема АГ нещо което ще му остане за спомен. Има толкова много хубави сувенири. В страничката във фейсбук на “Майки с деца с увреждане,майките изработват страхотни неща може от там да взема нещо или някакъв портрет гравиран на дърво. А за отделението ще взема лека почерпка.Все още не сък го мислила,нека се роди жива и здрава бебка пак това ще е най-лесно☺

# 93
Аз точно от тази страница бях харесала подарък. Има невероятно красиви букети от сапуни, но точно в момента нямаше налични готови. А и се разочаровах от раждането и всичко и реших да не подарявам. Иначе като отидете на страницата във фб и напишете сапуни в търсачката и излизат.

# 94
На мен подаръка в рамка, който е споделен ми харесва много, НО пак казвам харесва ми на мен, но не мисля, че на АГ толкова му пука за моето дете.. може би ще бъде сложено някъде, ако са си направили стена с подобни неща, ама то според мен ще е от няма и какво… мое мнение Simple Smile

# 95
Някой може ли да разчете тези резултати? До сега не съм имала такива проблеми с урината и тези стойности, и левкоцити много ме озадачиха. От какво може да са, като преди това минах през банята (без препарати) и занесох чашка от вкъщи.

Няма реф.стойности.

# 96
  • гр.Пловдив
Цитат
А и се разочаровах от раждането и всичко и реших да не подарявам

Точно така!

Нека първо всичко да мине,после ще преценя дали да дам почерпка,при положение,че няма да съм с избор на екип ,който се падне на смяна ,почерпката ще ми е последния проблем..Не са останали без бонбони,ядки и уискита докторите ,но лошото е,че не ги вълнува това изобщо,интересува ги само парата за съжаление....Почерпките и на санитарките са втръснали дори ..

От следящата ми АГ съм доволна,ще й взема нещо символично ..

# 97
Писах и в друга тема, но тук може би има повече мами с опит.

Здравейте момичета, днес бях на преглед /37+4/, АГ каза, че има 1,5см разкритие, на тоновете излизат някакви контракции, които аз изобщо не усещам..
Мамите с повече опит могат ли да споделят какво трябва да очаквам - значи ли наличието на някакво разкритие задължително и скорошно раждане?
Благодаря предварително Simple Smile

# 98
Не е задължително. Може с един-два см да си изкарате доста време. Контракциите също.
Съвсем възможно е да стигнете до термин, че и след него, според мен.

# 99
Дарлинг, вероятно е инфекция. Ще ти изпишат нещо. Аз ги карам така безсимптомно и само при изследване си проличава с повишени левкоцити.

Соня, с 1.5 см може да тръгне след ден, а може и след месец.

# 100
Здравейте! Към бременните с предишно секцио - измервали ли са ви плътността на цикатрикса с ехограф по време на бременността ?
Питам, понеже бях на преглед по повод зачестили контракции, за които ми казаха, че биха били проблем в третия триместър, понеже цикатрикса бил изтънял..
За пръв път го разбирам това и доста се притесних..

# 101
Здравейте! Към бременните с предишно секцио - измервали ли са ви плътността на цикатрикса с ехограф по време на бременността ?
Питам, понеже бях на преглед по повод зачестили контракции, за които ми казаха, че биха били проблем в третия триместър, понеже цикатрикса бил изтънял..
За пръв път го разбирам това и доста се притесних..

При мен в началните месеци на бременността ми бяха казали, че тъканта около цикатрикса е рехава, отделно и плацентата беше доста ниско и явно допълнително оказваше напрежение върху цикатрикса. Сега съм в 32 г.с. + 1 и имам доста контракции, което не е добре, но цикатрикса не сме коментирали, засега няма проблем, а като се има впредвид, че аз забременях 7 месеца след първото раждане, направо си имам късмет, че засега всичко е наред, дано и до края да е така.

# 102
Момичета,здравейте! Бихте ли споделили къде изсушите дрешки,обиколници ,спално бельо и вс за посрещането на бебенцата си . Знам,че не бива дрешките да са навън след еди-колко часа ..там нещо свекървата си говореше,ама то това се спазва след като се роди ли или и тези трябва да ги “вардя “😃,не че ще ги оставя на терасата цяло хилядолетие ,ама имаше нещо. Мен,обаче  по -скоро ме вълнува това ,дали няма да поемат прахоляк на терасата за няколко часа,а от друга страна искам на въздух да си съхнат и проветряват от аромати и т.н. Не мога да взема решение,вие как постъпихте с първите подготвителни перални?

# 103
Аз ги суших на терасата, но около нас няма близо улица и преминаващи коли, ако това има значение.

# 104
Аз ги суших на терасата, но около нас няма близо улица и преминаващи коли, ако това има значение.
И около нас няма.Затворен комплекс е,въпреки това се събира малко ,хубаво ще я измивам преди всяко простиране. Не знам от къде идват тия гадни прахоляци. Най-добре и аз на терасата за максимално бързо време.

Последна редакция: вт, 31 май 2022, 04:02 от Mariah 7

Общи условия

Активация на акаунт