Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 77

• 42 876
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
Доста вероятно и на мен сега ми правиха и ме педупредиха че е възможно  сега да получа зацапване, но ако се притеснявате се чуйте с вашия АГ.

# 586
Възможно е .

# 587
Здравейте момичета,
В седма седмица съм. Вчера сутринта вдигнах температура 38.4 градуса. Пих парацетамол, който я свали до 37.6, но след това пак се вдигна до над 38 и въпреки че пих втори парацетамол, се задържа няколко часа. Почнах да правя и студени компреси. Като си лягах бях с 37.6. Сутринта беше даже 37.4, но към обяд отново се покачи до 38.1 и я смъкнах до 37.6. Нямам симптоми като на настинка - не ми е запушен носа, не ме боли гърло. Само ми е отпаднало, но това е  стандартно за мен в момента. Правих си два теста за ковид и двата отрицателни.
Искам да ви питам случвало ли ви се е да имате по-висока температура в този период от бременността отразило ли се е на бебето? И също така доколко е опасно да поддържам предимно 37. 6 - 37.8? Четох, че над 38 е зле и чакам да стане толкова, за да пия парацетамол, че нали е и препоръчително да се избягват лекарства в първото тримесечие.

# 588
Здравейте момичета,
В седма седмица съм. Вчера сутринта вдигнах температура 38.4 градуса. Пих парацетамол, който я свали до 37.6, но след това пак се вдигна до над 38 и въпреки че пих втори парацетамол, се задържа няколко часа. Почнах да правя и студени компреси. Като си лягах бях с 37.6. Сутринта беше даже 37.4, но към обяд отново се покачи до 38.1 и я смъкнах до 37.6. Нямам симптоми като на настинка - не ми е запушен носа, не ме боли гърло. Само ми е отпаднало, но това е  стандартно за мен в момента. Правих си два теста за ковид и двата отрицателни.
Искам да ви питам случвало ли ви се е да имате по-висока температура в този период от бременността отразило ли се е на бебето? И също така доколко е опасно да поддържам предимно 37. 6 - 37.8? Четох, че над 38 е зле и чакам да стане толкова, за да пия парацетамол, че нали е и препоръчително да се избягват лекарства в първото тримесечие.
Пробвай с хомеопатия - Парагрип, Инфлуцид, Осцилококцинум, лимон с мед, Биозип мама.
По бабешки сваляне на Т - Студени компреси на сгъвките, белтък разбит също, вода с оцет.
Успех!
Свържи се и с АГ задържително!

# 589
Пробвай с хомеопатия - Парагрип, Инфлуцид, Осцилококцинум, лимон с мед, Биозип мама.
По бабешки сваляне на Т - Студени компреси на сгъвките, белтък разбит също, вода с оцет.
Успех!
Свържи се и с АГ задържително!

Много ви благодаря за отговора!
Иначе се обадих още вчера на АГ и тя ми каза, че мога да пия само парацетамол. Обаче се притеснявам да не вредя на плода. И температурата също доколко вреди. Първа бременност ми е и съм в стрес от всичко:sweat_smile:

# 590
Доста вероятно и на мен сега ми правиха и ме педупредиха че е възможно  сега да получа зацапване, но ако се притеснявате се чуйте с вашия АГ.
Болеше ли прегледа?

# 591
Мен не особено, сега не е най-приятното нещо на света, но се преживява. Ако са ви правили биопсия например от матката или лигавицата е по-неприятно.

# 592
  • Варна
Здравейте! Какво мислите за пътуване до Гърция в края на 8-мия, началото на 9-тия месец при нормално протичаща бременност?
Като се има предвид, че ме очаква рисково раждане - vbac. След едно неуспешно естествено раждане преминало в секцио преди по-малко от 2г, мисля пак да опитам естествено.
Прекалено рисковано ли би било такова пътуване?

При моя АГ съм на преглед чак на 2.08, но задължително ще попитам какво мисли и той.

# 593
Аз пътувах до Ситония в 7ми и половина, юни месец. По пътя “случихме” на две тапи ини отне повече време, което откровено казано ме измъчи (повечко контракции и просто повече притеснение). Сега съм в 8ми и не бих повторила, а и вече е по-горещо.
От друга страна - Гърция е европейска държава с вероятно по-добро здравеопазване от нашето. Задължително със застраховка и сте покрити за всякакви непредвидени обстоятелства.
Все пак вашия АГ знае най-добре 😜

# 594
Аз нямам опит, но лично не бих тръгнала.
Освен рисковото раждане, което може да не е при вашия избран лекар, то преждевременно родено бебе в чужбина, хич не бих рискувала. Може да отнеме доста време, докато ви изпишат, няма да сте си вкъщи при близките, много разходи предполагам... Аз не бих поела риска. А и като помня как ми се ходеше до тоалетна в края на бременността, изобщо не си помислях за дълъг път.
Сигурно шансът да не родите по време на почивката е много по-голям, но аз бих изчакала другото лято.

# 595
Абсолютно не бих тръгнала, супер безотговорно ми се струва...

# 596
И аз не бих пътувала,началото на 9месец ми като се замисля имам приятелки 5 дена след като са влезли в 9м.и тръгват да раждат нормално

# 597
Не бих тръгнала. Притеснявам се след 7-ми месец да се отдалечавам от болницата, която съм избрала. Всичко се случва… а и за 2 месеца почивка и “лишения” нищо няма да ми стане. После ще наваксваме! Simple Smile

# 598
Питайте АГ. Ще ви посъветва най-добре. Ако не е дълъг път, аз бих тръгнала. В 6 месец  пътувах с кола 2 пъти по 20 часа. Зависи си от вас и нагласата ви, но и преценете да не е дълъг пътя, тъй като все пак е леко рисковано.

# 599
Не бих тръгнала. Притеснявам се след 7-ми месец да се отдалечавам от болницата, която съм избрала. Всичко се случва… а и за 2 месеца почивка и “лишения” нищо няма да ми стане. После ще наваксваме! Simple Smile
Aз даже се чудя как да съм по-близо до болницата, където ще раждам, че е в друг град, хората гледат да се отдалечават Grinning Разбира се, че е въпрос на личен избор но наистина е малко безотговорно...няма нищо да ми стане едно лято без ваканция. Аз толкова неща отказах, та ваканцията остана- цигарки, алкохолни коктейлчета и глезотийки...

Общи условия

Активация на акаунт