Инвитро с донорски яйцеклетки в Биотекском, Киев - тема 4

• 60 531
  • 390
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Когато плащате за два опита, имате две донорки и два трансфера. Когато първият е неуспешен, те препоръчват да се смени всичко за втория опит, за по-висока успеваемост. Ако по някаква причина има несъвместимост с реципиентката или с мъжа, по този начин се елиминира проблема.

И да, там правят слаби симулации, така хем щадят донорките, хем постигат по-добро качество на яйцеклетките.

Ние от първият опит имахме 9 яйцеклетки и 7 ембриона, от втория имахме 8 яйцеклетки и 6 ембриона. Връщахме по 4. Първият път не се хвана нито един, вторият път от 4 се хванаха 2. Скоро ще правят 3г.
А какво става с останалите Марио и от първия опит? Унищожават ли ги?

# 136
  • София
Останалите ембриони от първия неуспешен опит ги унищожават, да. Иначе при несъвместимост рискувате втори неуспешен опит.

# 137
Може ли съвет за транспорта - автобус, влак? Кое ви е по-удобно?

Не записах фирмите, които ни казаха...

# 138
Здравейте, борбени момичета!
Влизам да дам кураж и да не се отказвате от преследването на Вашата мечта. Нашата се сбъдна вчера - роди се нашия прекрасен син!
1 ви опит в Киев.
Благодаря на персонала от клиниката, че бяха до нас и помогнаха заедно да сбъднем тази наша мечта!
А на Вас, желая успех с цялото си сърце и душа!

# 139
Честита радост!
Да расте здрав и щастлив!
Супер е, че отново има такива новини в темата!

# 140

Пиши на Виктория да ти прати линк към групата в телеграм за пътувания. Имаше го някъде из темата май , но не съм сигурна.
Иначе с автомобил най- добре

# 141
  • Милано
Честит,здрав и благословен да ви е и вие също🍀

# 142

Пиши на Виктория да ти прати линк към групата в телеграм за пътувания. Имаше го някъде из темата май , но не съм сигурна.
Иначе с автомобил най- добре
Сайта, където са описани начините за пътуване:
https://bgtokyiv.wordpress.com/
Не ми дава да кача линк към групата в телеграм, преправя линка на спам.
Ето тук по средата на страницата има линк към телеграм групата, като се скролне надолу се вижда:
https://zamestvashtomaichinstvo.com/%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1% … 1%83%D0%B2%D0%B0/

# 143
Ориентирах се към групата, благодаря ви!

Jizelle, честита сбъдната мечта! Пожелавам най-прекрасното детство, много здраве и щастие с вашата рожбичка занапред! 💖💚🍀

От мен още едно въпросче, какви са медицинските причини за избор на двоен трансфер? Мислех си, че може да се прави по желание...

# 144
Може, ако настоявате няма проблем. Доплащате 500 евро и всичко е точно.

# 145
От мен още едно въпросче, какви са медицинските причини за избор на двоен трансфер? Мислех си, че може да се прави по желание...
Увеличава се шанса за забременяване с двоен трансфер. Доколкото знам, така има по-голям шанс да се нацели имплантационния прозорец, а и все пак от четири ембриона статистически има по-голям шанс някой да остане, отколкото от два.
Писала съм назад в темите. При първото ин витро не знаех за него и като ме попитаха, отказах. Лошото е, че повечето пациенти са минали по този път нееднократно и знаят повече и от лекарите. Затова, а и защото сме много и няма време, не се разяснява достатъчно на тези, които им е за пръв път. А и аз бях много стресирана, имам вина, че не прочетох и не разпитах повече.
От жените, които правихме трансфер тогава, които имаха двоен - забременяха.
Недостатък е (ако може така да се каже, защото от друга страна е двойна радост), че има по-голям шанс от забременване с близнаци.
В повечето случаи няма толкова много ембриони, че да се прави двоен трансфер, но в Биотекском няма такъв проблем. Получават се достатъчно хубави ембриони, ако е пакет с повече опити не трябва да се замразяват и затова могат да се използват без проблем.
Преди беше безплатен двойният трансфер, не знам как е сега. Разбрах, че са променили условията и цените от май и нямам представа какви са.
Аз лично, ако имам възможност, бих го направила, но разбира се, всеки сам си преценява, това е важно решение.
Все пак те съветвам да прочетеш и разпиташ предварително, за да не вземаш решението на място, под напрежение.

# 146
Мен изобщо не са ме питали относно двоен трансфер, на прегледа лекарката попита имаме ли готовност за близнаци, за да знаят как да действат, но не е ставало дума за двоен трансфер.....на самия трансфер разбрах и колко ембриона ще върнат, явно все пак преценяват за двоен по някакви критерии...

# 147
Момичета, здравейте! Да попитам как се справят в клиниката с мъжки фактор?

# 148
Мойта приятелка беше с двоен
 трансфер 2х2 и се хвана 1 ембрион, аз бях с единичен трансфер 1х3 и се хванаха и трите. В последствие едното нямаше пулс , а на другото направихме редукция. И двете имаме по 1 детенце от първи опит в Киев. Никаква гаранция не е двойния трансфер. Повтарям се вече ,но факторитте са много. Сперматозоид -добре подбран, качествена яйцеклетка, до0ра ембриология , маточна лигавица високи нива на прогестерон , нормален кръвооток, стрес 0 и т.н и т.н.

# 149
Искам да споделя актуални впечатления от военната ситуация в Украйна и Киев за тези, които се страхуват и колебаят да вземат решението. Споделям лично мнение от преживяни бомбардировки на Киев. Всъщност именно преживяното ми даде по-точна представа. Към момента не се чувствам застрашена, защото: има апликация, която те задължават да инсталираш и която излъчва аларма, в случай на някакви военни действия в района, в който се намираш. Но може да следиш и всяка друга част на Украйна. Апликацията е надеждна, има карта в нея, която отразява в реално време потенциално застрашените райони в конкретния момент. Освен това има история на задействаните аларми в последния месец и може да се види кога и за колко минути и часове е имало аларма. Така за цивилните граждани има добър контрол: когато е задействана алармата, се отива в указаното убежище. За нас това беше ресторанта на жилищната кооперация. Алармата на 30.08 трая точно 3 часа и беше от най-дългите напоследък. Дори чухме експлозиите... Има и друг сайт, в който също следях картата за по-голяма достоверност и всичко си отговаряше: https://alerts.in.ua/

На теория почти няма вариант за реална заплаха, без да е била задействана алармата и да са уведомени гражданите. Може би аз съм стояла настрана и не съм се информирала достатъчно преди да дойдем, затова моля не се смейте, ако горната информация не е нова за вас. Но за мен всичко, което преживях тук, ми даде необходимия поглед и увереност, че съм взела добро решение.

Самият Киев изглежда съвсем нормална столица, хората водят нормален начин на живот, кварталите или поне където сме настанени, са много спокойни, добре уредени, има много деца. Има двойки от всякакви държави в клиниката. Доста много семейства с проблем с износването прибягват към сурогатно майчинство именно там и в момента е пълно с новородени бебчета.

И не на последно място, доктор Игнатиевна вдъхва прекрасно усещане, а Виктория, Виктория и всички, които са част от екипа, работят безупречно, всичко протича гладко, ясно и бързо.

Дано съм полезна на някой. 🌸🍀🌸 Успех пожелавам на всички!

Общи условия

Активация на акаунт