Инвитро с донорски яйцеклетки в Биотекском, Киев - тема 4

• 64 419
  • 453
  •   1
Отговори
# 150
Mama2288, полезна е информацията и благодаря че я сподели! HugHeart

# 151
  • Варна
Момичета, правите ли ПИД на ембрионите? Не  се включва в пакетите.

# 152
А къде ходите на преглед в София за подготовка за трансфер? В момента не посещавам никого в Бг и ще съм благодарна за насоки!

# 153
Д-р Таня Босева, болница СВ.София.
Пусни в търсачката.

# 154
  • Пловдив
Искам и аз да попитам, знаете ли на донорките дали им оравят генетични изследвания, кариотипни т.н?

# 155
  • София
Кариотип правят, както и всякакви други изследвания, които се правят преди инвитро - серология, инфекции и тн. Също искат да имат живородено здраво дете.

# 156
Искам и аз да попитам, знаете ли на донорките дали им оравят генетични изследвания, кариотипни т.н?

Даже ми отговориха, че им правят изследвания за наркотици, алкохол, тютюнопушене 🙂

# 157
Здравейте, за тези от вас, които пътуваха със споделено пътуване в началото на месец септември, дали бихте могли да споделите как е минало - пътуването, прегледите, като отношение, обстановката там?

# 158
Здравейте, за тези от вас, които пътуваха със споделено пътуване в началото на месец септември, дали бихте могли да споделите как е минало - пътуването, прегледите, като отношение, обстановката там?

Аз също бих искала да попитам групата колко опити ви препоръчаха.

Ние имаме възможност и нагласа за 2, препоръчаха ни 3. Когато обмисляме ситуацията, това ни прави несигурни, а и решението е наше...

# 159
  • София
Ние бяхме готови за 2 опита. Следващият пакет беше 5, което не ни допадна нито финансово, нито психически. Ако не стане от 2 опита, по-добре да сменим клиниката, или се откажем. В крайна сметка стана от втория опит.

От всички двойки, които познавам лично, само 1 не успяха от първи или втори, а чак от трети опит.

# 160
Здравейте на всички в групичката! Чета ви редовно, но не пиша.
Реших да се престраша и да се включа и аз с надеждата за информация и препоръки от вас, минали и минаващи по този път.
Бяхме в клиниката скоро и ни предстои (живот и здраве) второто отиване, какви изследвания да пусна преди това (освен щитовидни хормони и за НК клетки)?
Нямам много опит в инвитрото затова и не знам какви изследвания да направя предварително преди пътуването за втора процедура...Хем се вълнувам, хем се притеснявам малко...

# 161
mellini83, Виктория ще ти каже точно какви изследвания да си пуснеш и кога.
Плюс, аз бих си пуснала витамин D, ако не си го правила досега и не пиеш, както и тестовете за тромбофилия, ако също не си правила.
Те дават клексан задължително в началото на всички, но е хубаво да знаеш дали да го продължиш и после, както и дали се налага да пиеш метилирани версии на някои витамини.
Но иначе Виктория ще ти каже какво точно да направиш - мисля, че щитовидни, пролактин и дебелина на лигавица съм изследвала аз, но те казаха точно в кой ден да го направя.
Не се притеснявай, всичко ще мине добре, от клиниката са невероятно добри организатори.
От сърце ти пожелавам успех! Heart

# 162
mellini83, Виктория ще ти каже точно какви изследвания да си пуснеш и кога.
Плюс, аз бих си пуснала витамин D, ако не си го правила досега и не пиеш, както и тестовете за тромбофилия, ако също не си правила.
Те дават клексан задължително в началото на всички, но е хубаво да знаеш дали да го продължиш и после, както и дали се налага да пиеш метилирани версии на някои витамини.
Но иначе Виктория ще ти каже какво точно да направиш - мисля, че щитовидни, пролактин и дебелина на лигавица съм изследвала аз, но те казаха точно в кой ден да го направя.
Не се притеснявай, всичко ще мине добре, от клиниката са невероятно добри организатори.
От сърце ти пожелавам успех! Heart
Много благодаря за бързия отговор! Повечето важни изследвания ги имам, единствено трябва да отида отново на хематолог, ще съм благодарна на отзиви за такъв.
Преди  две години пусках разширен пакет по препоръка на д-р Русев. Неговото мнение беше, че е необходимо да слагам клексан по време на бременност.
Миналата година доктор Калчев ме изпрати при хематолога, който е в неговия екип (д-р Георги Тончев), погледна изследванията за тромбофилия плюс пуснах и още едно и заключи, че според резултатите от тези изследвания, нямам тромбофилия и клексан не ми е необходим. Имам желание за още едно мнение, но накъде да се насоча?
Всички давате много кураж и сила на нас, които сега тръгваме по извървяания от вас път!
След поставената ми диагноза прочетеното тук във форума, много ми помогна да се съвзема и да продължа напред, когато разбрах, че не съм сама по този път.
Пожелавам на всички успех! Heart

# 163
  • София
Мелини, можеш да отидеш при проф. Лисичков, или да направиш консултация с хематолог онлайн. В темата за тромбофилия има отзиви и координати.

Успех!

# 164
Аз ходих преди две години при проф. Лисичков, доволна съм, много подробно ми обясни какво смята за моя случай и защо. Записването на час стана лесно, приемаше само платено, 80 лв беше консултацията. Не знам дали още работи обаче, инфото ми е малко старо.
Избрах го по по препоръки в темата за тромбофилията, може и там да попиташ, има и имена на лекари изброени в началото:
https://bg-mam.ma/t/1570520

Общи условия

Активация на акаунт