Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 14

• 41 314
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
  • Бургас
Само минавам да кажа, че в сряда по BTV Cinema ще дават този филм по романа "Неравна борба" на Стайнбек.

# 331
  • Бургас
За тези, които все още гледат телевизия (като мен, да е жив и здрав този, който е измислил превъртането назад) и харесват книгите за Анн от Грийн Гейбълс, от четвъртък по Канал 1 започва нов канадски сериал. Имам предвид нов за нашата телевизия, иначе е от 2017. Това особено ме впечатли:
"От продукцията разкриват, че заглавията на епизодите във всеки сезон са цитати от романи:
В първи сезон са от романа "Джейн Еър" на Шарлот Бронте (1847).
Във втори сезон са от "Мидълмарч" на Джордж Елиът (1871).
В трети сезон са от "Франкенщайн" на Мери Шели (1818).
"
https://bnt.bg/news/ann-s-dvoino-n-309388news.html

Самоцитирам се. Сериала много ми хареса. За тези, които са изтървали началото има качени първи и втори сезон с БГ аудио във filmisub. Всъщност втори сезон не е качен целия, защото върви в момента по телевизията.

# 332
  • След завоя в дясно
Някой има ли впечатления от новия сериал за императрица Сиси по Netflix,  The Empress?

# 333
  • в сърцето на един мъж...
Аз съм си го сложила в уочлистата, ама не съм го почнала. Май е по книга.

# 334
Някой има ли впечатления от новия сериал за императрица Сиси по Netflix,  The Empress?

Гледах трейлъра. Нещо много тъмнокоса ми се вижда. Трудно се играе тази роля след Роми Шнайдер.
Но ще се гледа със сигурност, въпреки тъжната й съдба. Интересното е, че според трейлъра Нетфликс също залагат на любовна история. А исторически е само от Франц към нея.

# 335
Ами не мисля, че е толкова тъмна актриата, която играе Сиси.
 Почти същата на цвят й е косата, каквато е била според снимки, описания и портрети. Всъщност, визуално доста са се доближили до реалната Сиси.
Аз го почнах.
Изтърпях 5 мин. Много ми се видя неточна, лекомислена героинята, нещо образът й не е развит както трябва.
Дойде ми много фриволна и разпусната.
Не ми допадна тая интерпретация и имам чувството, че ще е свободни съчинения.
Сега дебна за сериала за Катерина Медичи и този за Елизабет.

# 336
  • Down south
Гледам първи епизод за втори път Joy Първият път бях разсеяна и не ме грабна, сега при втория опит е по-добре.
Мисля, че ще го изгледам.
Колоритен е, има и лека заигравка, ако мога така да се изразя. Не липсва и чувство за хумор.

# 337
  • Бургас
Идвам да ви разведря с малко трейлъри. Отдавна не съм ви досаждала с тях Laughing

Започвам с нашата любима Енола Холмс. Не видях Сам Клафлин в трейлъра, явно няма да имаме Майкрофт.

Флорънс Пю във фил на Нетфликс по роман на Ема Донахю - Чудото. Повече за романа тук

От STARZ явно продължават сюжетната линия. След Бялата кралица, Бялата принцеса и Испанската принцеса сега следва сериал за ранните години на Елизабет първа

Филм на Нетфликс за Ане Франк

Емили Блънт отмъщава за убийството на сина си в Dивия запад в минисериал

Мини сериал по романа на Кейт Аткинсън

Нов филм за Мария Антоанета

Нов филм в типичен остиновски стил с много негри и индийци

Най-накрая режисьорския дебют на Хю Лори по романа на Агата Кристи - Защо не повикаха Евънс

Нова варсия на Опасни връзки (сещате се, онзи филм с Глен Клоус)

Спомняте ли си джебчиите в Оливър Туист? Явно някой се е вдъхновил от историята и е създал този сериал

Пак на Нетфликс от създателите на Dark, нов минисериал за мистериозните събития на кораб с емигранти от Европа към Ню Йорк през 1899

И един забавен филм по действителен случай с Кийра Найтли

За накрая един филм пак по действителен случай, чието действие се развива през 2012, но разказва за интересните обстоятелства по намирането на останките на Ричард III под паркинг в Лестър пет века след неговата смърт. Аз лично едва наскоро научих за това събитие и ми беше много интересно да прочета статии за него. Виждам, че създателите на филма са подходили леко комедийно.

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 15:00 от Irene Adler

# 338
  • Галифрей
Гледа ми се сериал или филм като Елиза

# 339
  • В царството на игрите:)
А къде може да се гледа "Елиза" ?

# 340
  • Галифрей
Има го в Vbox7 и filmisub с бг аудио.  Всичките сезони са там.😘 Но не разбирам,защо сезон 2 в филми суб са го разбъркали. Мен ми иска  да го намеря с по-хубово качество.   
От доста дълго време не съм гледала Елиза, обожавам този сериал сигорно съм го гледала поне 1000 пъти не ми е омръзвал ❤

# 341
"Херцогинята" по Синемакс започна сега, с Кийра Найтли.

# 342
  • Down south
А къде може да се гледа "Елиза" ?
За първи път прочетох за този сериал тук, в темата. Намерих първи сезон, загледах го и наистина ми допада.
Благодаря за препоръката!
Ще го гледам с голямо удоволствие!

# 343
Хубав е Елиза. Но с много лошо качество за съжаление.
The Serpent Queen дали го има вече с превод?
Короната дали ще го пускат вече новия сезон?
Irene не досаждаш. Така научаваме новостите.

# 344
  • Галифрей
Daylily радвам се,че ти харесва, любим ми е още от дете като изгледаш сезон 1 кажи пълно мнение 😘
Ако някой знае къде може да намеря Елиза с хубово качество, голям  текс.
Короната мисля,че казаха следващият месец.
Чакам аз да пуснат някакво промо за  Сандитън 3 😭

Общи условия

Активация на акаунт