Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 14

• 40 312
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
Maidenly, можеш да изтеглиш книгата от този линк.
Скрит текст:

# 661
  • Бургас
Ефибуш, благодаря че припомни за новите "Опасно връзки"! Ако новата версия не Ви е харесала, препоръчвам (ако не е гледан вече)   „Валмон” на Милош Форман от 1989 г. С Колин Фърт и Мег Тили - много млади и чаровни... Много различна версия, на мен много ми допадна , когато я открих. Незаслужено останал в сянката на другите опасни връзки с Клоуз и Малкович. И двата филма заслужават внимание.

Последна редакция: ср, 11 яну 2023, 07:21 от lady Koup

# 662
В Парижката света Богородица има много разсъждения относно архитектурата и епохата. Тя изобщо не е юношеска книга.
Аз винаги съм предпочитала да чета книги, които са писани от съвременници на съответните епохи. Някак по-автентични са ми.
Не че нещо, но романът се развива през XV век, докато Юго е живял през XIX. Книгата е писана доста години по-късно.
Нищо лично.
Има препратки в описанието на града в началото, практиките с "вещиците" и кой е управляващия крал.

Последна редакция: ср, 11 яну 2023, 07:42 от Tsugumi_

# 663
  • Бургас
Аз нямах предвид тази конкретна книга, а по принцип, ама нещо ме домързя да го напиша и го пуснах така в нищото.

# 664
Аз да ви кажа до ден днешен не харесвам Виктор Юго. От децата, които четяха задължителната литература съм.
Такава травма ми остави "Клетниците" в 5 ти клас, че оттогава не съм я отворила.
Мился, че изобщо не е за такава ранна възраст тази книга. И твърдо стоя зад думите си.
Особено за по-чувстеителните деца, каквато бях аз, и каквото е и детето ми.
Оттогава давах още шансове на Юго-не би.
Не го харесвам и това си е.
Същинска мъка ми е да го чета.
Много тегав, много описателен(но не в хубавия смисъл както е при Дюма), депресивен, тъжен.
Не ми се получават нещата с него.

И да не съм много всърани от темата-гледам 2 ри сезон на Сиси.
Мъчно нине като знам каква е съдата й.
Много ми харесва сериалчето.
Бисмарк са го направили едно към едно. Истински го ненавиждам.
Обаче покрай сериала ми се прииска да ида до Виена.

# 665
  • Галифрей
Аз търсия  трилогията Сиси с Роми,  тамън го намирам и хоп изрити 😞 Ако някой ми ги намери с превод хиляди благодарности. 😘❤❤
Като бях малка имале едно сериалче аниманирано “ Принцеса Сиси” беше много интерестно  и приключеснско,плюс доста ингриги в двореца. Преди да се омъжи за Франц, все им пречеха.

# 666
Аз търсия  трилогията Сиси с Роми,  тамън го намирам и хоп изрити 😞 Ако някой ми ги намери с превод хиляди благодарности. 😘❤❤
Като бях малка имале едно сериалче аниманирано “ Принцеса Сиси” беше много интерестно  и приключеснско,плюс доста ингриги в двореца. Преди да се омъжи за Франц, все им пречеха.

Тъкмо вчера ми попадна в Замунда, не погледнах дали има превод.

# 667
  • София

Има си го в Замунда - с българско аудио

Sissi - Trilogy / Сиси - Трилогия (1955, 1956, 1957)

# 668
  • Свищов
Здравейте, скоро излезе първи епизод на 3ти сезон на Miss Scarlet & The Duke, но не го намирам никъде. Идея къде може да се гледа. Може и на лични.

Иначе този сериал ме запали пак по Period Drama и търся нещо хубаво. Прочетох темата, набелязах си някои неща, ама ми се ще да е в духа на Мис Скарлет, да има и романтика и да не е прекалено драматично.

# 669
  • Галифрей
За Мис. Скарлет сезон 3 го има в Fmovies

# 670
  • След завоя в дясно
Гледам в момента Мarie Аntoinette https://www.imdb.com/title/tt15384074/- хубав е.

# 671
  • Свищов
Нещо не го намирам. Ако може линк на лични. Благодаря!

# 672
  • Галифрей
Нещо не го намирам. Ако може линк на лични. Благодаря!
Разбра се. Аз сега проверих,защото мислех,че е там. В Fmovies винаги ги качват бързо. Съжалявам за което. Но го няма. 😞 Ще търся на други места, те бяха качили целият сезон ноември месец в сайта на PBS. Ама трябва да имаш  VPN и да се направиш,че си от UK за да ти работи.  На едно място са го изтрили, други епизоди са ги заключили защото явно го изчъчват по тв сега. Споко ще го намеря.

Последна редакция: чт, 12 яну 2023, 12:09 от Диана Бишоп

# 673
  • Бургас
Ако не ви е спешно може да изчакате, когато излезе тука и ще го качат с бг аудио.

# 674
https://bnt.bg/news/voinata-na-bukvite-noviyat-serial-na-bnt-zap … i-313758news.html

"Войната на Буквите" започва тази Неделя.
Чакам го откакто ММ ми каза,че го снимат още лятото беше.
Дано е добре направен.
Ще ми е интересно да видя актьорите кои ще са.

Общи условия

Активация на акаунт