Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 14

• 40 331
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
За който не успя да го прочете може ли кратко резюме. Май май не се е харесал филма, доколкото разбирам.
Основната критика, като се изключат разни анахронизми, е, че са преиначили настроението и посланието на книгата. Историята и героинята оригинално не са остроумни и шеговити, както в сериала.
Личното ми възражение, което ме отказва да гледам, е актьорът, който играе Уентуърт. Извинете, ако го намирате за привлекателен, но на мен не ми харесва, а за какво въобще е всичко, ако в екранизация на Остин не можем да оплакнем очи с главния романтичен интерес?

# 76
  • Бургас
И на мен нещо не ми доподна момъка като гледах трейлъра, ама си викам сигурно щото не е мой тип или пък вече съм дърта и не мога да въздишам така като едно време.
Да, книгата определено не е шеговита и остроумна. На мен даже ми беше малко депресиращо като я четох.

# 77
  • Бургас
Цитат на: Irene Adler
За който не успя да го прочете може ли кратко резюме. Май май не се е харесал филма, доколкото разбирам.
[/quote

Най-общо казано - авторът посочва, че към последния и най-сериозен, и меланхоличен роман на Остин е подходено като към комедия. Героинята е по-близо до Ел. Бенет и Ема, по своята приповдигнатост и безгрижие, отколкото до потисната и изпълнена със съжаления Ан от романа. Говори се също за анахронизмите в продукцията и неавтентичните атмосфера и език на персонажите.

# 78
Търся един сериал, но не знам как се казва. Италиански е и го даваха едно време по БНТ. Това което си спомням. Действието се развива в началото на 20 век.  Богата млада девойка се влюбва в бендняк, обаче не могат да бъдат заедно нали невъзможна любов. Обстояствета го караха да замине да работи. Заминава, а тя е бремемна. За да скрият срамът от обществото я крият и после като ражда момиче я предстваят за нейна сестра.
Историята започва след тази случки след 16 години. Двамата пак се срещат и пак пламва любовта. Обаче той не знаеше,че е била бременна ( иначе щеше да остане) Спомням си,че той  май по едно време беше забогал имаше лозя,правеха вина. После си спомням,че имаше някакъв млад офицер свалеше щерката. Не си спомням много. За съжеление съм забравила имената.  Хубав сериал беше. Ако някой знае как се казва хиляди благодарности ❤
Мисля, че сериалът се казваше ,,Гордост".
https://www.imdb.com/title/tt0337776/

# 79
  • Галифрей
Търся един сериал, но не знам как се казва. Италиански е и го даваха едно време по БНТ. Това което си спомням. Действието се развива в началото на 20 век.  Богата млада девойка се влюбва в бендняк, обаче не могат да бъдат заедно нали невъзможна любов. Обстояствета го караха да замине да работи. Заминава, а тя е бремемна. За да скрият срамът от обществото я крият и после като ражда момиче я предстваят за нейна сестра.
Историята започва след тази случки след 16 години. Двамата пак се срещат и пак пламва любовта. Обаче той не знаеше,че е била бременна ( иначе щеше да остане) Спомням си,че той  май по едно време беше забогал имаше лозя,правеха вина. После си спомням,че имаше някакъв млад офицер свалеше щерката. Не си спомням много. За съжеление съм забравила имената.  Хубав сериал беше. Ако някой знае как се казва хиляди благодарности ❤
Мисля, че сериалът се казваше ,,Гордост".
https://www.imdb.com/title/tt0337776/

Да!! Той е ❤❤ сега като го видях обложката си спомних лицата им. Благодаря много! 😘🥺💐❤❤❤❤

# 80
Тази обложка и на мен ми хареса. Blush Има ли го някъде с превод този сериал?

# 81
  • Галифрей
Тази обложка и на мен ми хареса. Blush Има ли го някъде с превод този сериал?
Търся, намирам само с руско аудио, един мъжки глас доблира  всичко 😒 После намерих  епизодите в ютуб с оргинално аудио ( аз знам италиански, раабирам всичко) обаче качеството е кофти.  Ако някой намери с по- хубово качество без руско аудио, благодарности 😘

# 82
Моите впечатления от новата филмова адаптация на Persuasion: Дакота Джонсон с американски акцент хич не ми се вписа в иначе красивите британски декори, но беше все пак по-приятна за гледане от Космо Джарвис, който гледаше втренчено със застинала физиономия през цялото време. Никаква химия между Фредерик Уентуърт и Ан.
Аз се радвам на модерни и нови адаптации на класики, но тази ми беше много скучна.

# 83
И аз го гледах вчера по Нетфликс и изобщо не ми хареса. Нищо не е останало от Джейн Остин за съжаление. Няма да разказвам, за да не развалям гледането на останалите, но имаше меко казано абсурдни сцени, фрази и разговори, неприсъщи за онова време, прическата на главната героиня изобщо не пасваше на епохата, абе нищо не беше както трябва. Фредерик Уентуърт изобщо не приличаше на мъж, по който можеш да вехнеш 7 години. Опитали са се да направят нещо като хумористичен филм, което би прилягало на "Емма", но не и на "Persuasion". Пълно разочарование, както предполагах между другото.

# 84
  • Галифрей
И аз мислех да го гледам но се отказах,четох и коментари в туитър те са на същото мение като вас. Като гледах треилъра само пейзажите ми харесаха. Актьорите не излъчват класа и елегантност. Във версията от 2007 можех да усетя тяхната химия, напрежение и любов, въпреки,че доста време не се казаха нищо очите йм говореха. От по-модерната версия от постовете които виждам не ми харесва 😒

Последна редакция: нд, 17 юли 2022, 18:40 от Диана Бишоп

# 85
Аз още се колебая дали да го гледам.
Ан е най-майсторски описаната и най-блестящата героиня на Джейн Остин.
Романът е може би най-добрият на авторката (или поне много нейни почитатели така казват), а всъщност е доста подценяван.
И не искам да си развалям представата за тази Ан с такава посредствена актриса като Дакота(простете, не я харесвам грам и се дразня когато такива актриси еднодневки се бутат навсякъде като Лили Джеймс например).
Нямат характерно излъчване за такъв тип  продукции.
И поради тази причина още се колебая дали да го гледам.
Накрая знам, че ще го изгледам, защото много се радвам на вскка една версия по роман на Джейн Остин и няма да се сдържа.
По фен групите на авторката масово го хейтят.
Ето на мен Ема страшно ми хареса, въпреки, че и там имаше много недопустими неща.
Тук обаче историята е много по-задълбочена, изобщо идеята на романа, поуките в него са други.
Сериозна книга е и не е само да се направят едни красиви сцени и едни красиви рокли.

Последна редакция: нд, 17 юли 2022, 21:03 от Caroline_Bingley

# 86
Ето на мен Ема страшно ми хареса, въпреки, че и там имаше много недопустими неща.
Би ли казала по-подробно, какви недопустими неща? На мен "Ема" от 2020 ми се видя съвършено съчетание на автентичност и съвременност.

# 87
  • Бургас
Не е към мен въпроса, но според мен последната Ема беше на ръба на пародията и малко бяха се отпуснали с костюмите. Не че не ми хареса, но беше от филмите с подчертана фриволност в интерпретацията.
За мен най-добрата Ема си остава тази с Ромола Гарай и Джони Лий Милър.

# 88
За мен също Hug Като че ли няма лоша екранизация на "Ема", от четирите, които съм гледала, харесвам всички: с Гуинет Полтроу, Кейт Бекинсейл, Ромола Гарай и сега най-новата.
На Менсфийлд Парк и Persuasion най-малко им е провървяло с екранизациите (по моя вкус). Много се надявах на нещо добре направено сега с Дакота Джонсън, нямам нищо против нея като актриса, но явно няма да го бъде. Между другото, не знаех, че е филм, някъде го бяха споменали като сериал и аз до последно го смятах за такъв. Ако е само час и нещо времетраене, ще се прежаля да го гледам.

П.П. Пуснах си началото, започва с прекрасен романтичен кадър и дори Космо Джарвис не е толкова грозен и има добра химия с Дакота. Обаче после се започва с пиене на вино от бутилка (от дъщеря на баронет това) и говоренето в камерата. За сметка на това баронетът е любимият ми Scarlet Pimpernel, винаги ми е приятно да го видя в каквато и да е роля.
Бодат ми очите и чернокожите. Струва ми се абсурдно точно баронетът да се съгласи на чернокож зет и внуци мулати. Този човек не иска адмирал за наемател, защото лицата на моряците не го устройват със загара си, а за съпруга на дъщеря му изведнъж няма проблем да е тъмнокож.

П.П.П. На 30 минути от края съм и умирам от скука. Не ми пречат дори толкова нещата, които очаквах да не ми харесат - анахронизмите, говоренето в камерата и пр. Просто това е блед, невдъхновен, анемичен филм.

Последна редакция: нд, 17 юли 2022, 20:27 от Ghibli

# 89
Аз отдавна си мисля, че е врече вече за нов "Гордост и предразсъдъци", обаче се и опасявам какво ли ще се получи. Grinning

Нека споделя сега за един друг филм. Отдавна го бях нацелила, но нямаше субтитри. Вече има, намерих го в Замунда, сигурно и в онлайн платформите го има.

Филмът се казва "The Last Letter from Your Lover", от 2021.
Ето го в IMDb

https://www.imdb.com/title/tt1893273/

Общи условия

Активация на акаунт