Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 14

• 40 351
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Аз отдавна си мисля, че е врече вече за нов "Гордост и предразсъдъци", обаче се и опасявам какво ли ще се получи. Grinning

Сакън недей. Кой знае какво ще измислят - някай черен или азиатски Дарси.

# 91
  • Галифрей
За мен е без значение етнос или раса, важното актьорът да играе хубово. Никой не може да достигне нивото на  Колин Фърт 😳  “ Гордост и предрасъци” много се изтърка има си достъчно екранизаци. Незнам защо хората харесват  версията на Кира Найтли, бях се опитала да го гледам и изобщо не го харесах. Тя явно си играе едни същи персонажи в период драмите.  Хубава е спор няма, случайно попаднах на Ана Каренина ( не бях чела книгата,нито съм гледала филма) нейната зъбатост са ми дойде в повече 😬🙄 Изобщо не изразява подходящите емоции. Прилича ми на модерна жена. Не мога да я взема на сериозно. После го спрях и намерих друга версия от 2013 с Витория Пучини ( любимка ми е от години) Която ролята й пасна перфектно. Витория излъчва елегатност,класа,сила,нежна красота,емоциалност. Много ми хареса версията с Витория е хиляди пъти по-добра от тази на Кира. Костюмите,декорите перфетни. ❤❤

# 92
Версията на Гордост и предразсъдъци с Кира Найтли е много добра, но това не всеки го вижда и не от едно гледане. Много нюанси има във всичко, музиката е божествена, актьорската игра е първокласна, режисьорът обръща внимание на най-дребните детайли и навсякъде е вложена мисъл - дори в ритъма на гръмотевиците в сцената под дъжда, например - нещо, което се забелязва на петото гледане.

# 93
  • Вестерос
Не е към мен въпроса, но според мен последната Ема беше на ръба на пародията и малко бяха се отпуснали с костюмите. Не че не ми хареса, но беше от филмите с подчертана фриволност в интерпретацията.
За мен най-добрата Ема си остава тази с Ромола Гарай и Джони Лий Милър.
Това е моето мнение от до. А тази от 2020 въобще не ми хареса.. бяха изтървани толкова неща от историята..

Аз версията на ГиП с Кийра съм я гледала над 10 пъти и все пак повече харесвам мини сериала, по по книгата ми е.

# 94
Ето на мен Ема страшно ми хареса, въпреки, че и там имаше много недопустими неща.
Би ли казала по-подробно, какви недопустими неща? На мен "Ема" от 2020 ми се видя съвършено съчетание на автентичност и съвременност.

Ами когато си вдигна полата за да си пече дупето пред камината😃 голият задник на Найитли също.
Сега тези неща са дори забавни, мога да ги преглътна, но не и сцената с потичането на кръвта от носа.
Това беше тотална глупост, не беше на място, изобщо неподходящо за Джейн Остин.
Да, идеята беше да е модерна версия, но това ми беше прекалено.
 Найтли имаше малко прекалено нежно излъчване.
Но пък имаше страхотни сцени между тях двамата.
Костюмите, прическите, атмосферата, природните картини залите и самата Ема-всичко много ми хареса.
 Ема беше прекрасна, перфектна, точно каквато е описана.
Откакто изгледах този филм актрисата ми е любимка.
Та, на мен много, много ми хареса тази адаптация. (тази с Гуинет не я харесвам, любима ми е с Ромола Гарей)
Просто тази сцена където беше обяснението и трябваше да е най-пипната беше провал. Направо не можех да повярвам, че това го е родила нечия режисьорска главица,която до момента е замислила всичко перфектно и изпипано.
Всичко беше супер, накрая се изложиха
Сега, аз може да не разбирам, но въобще не ми допадна.
Аз такива неща по романи на Джейн Остин не прощавам!
Можеше спокойно да минат и без това.
Бях меко казано шокирана.
Всичко друго беше мнгоо добре заснето,красота.

За версията с Кийра от 2005 няма да говоря, че съм я гледала 30-тина пъти. 😃
За мен тя е най-добрата.
Много се е говорило по темата, всички твърдят, че старата е по-автентична и по-добра.
За автентична е автентична, тука не споря.
Но за мен тази с Кийра и Матьо е най-добрата.
Много е интересно как всички имаме различни възприятия, виждания, вкусове, разбирания.

Последна редакция: нд, 17 юли 2022, 20:59 от Caroline_Bingley

# 95
Това със задника пред камината е по рисунка от този период Grinning
Иначе те разбирам, но на мен не ми пречеше кръвта от носа, беше в духа на целия филм, който си е доста сатирична комедия.
Много повече се ядосвам на сцената с предложението именно в любимата ми Ема с Ромола Гарай, където на Джони Лий Милър така явно му пречи слънцето в очите. Но това е единственият недостатък на тази иначе съвършена екранизация.

# 96
  • София
Космо Джарвис ще играе в нова екранизация на "Шогун". Като гледам актьорския състав, май нямат расови квоти.

# 97
"Гордост и предразсъдъци" с Кийра Найтли и Матю Макфейдън на мен много ми харесва. Мисля, че това ми е любимата версия.

# 98
Дописвам, единствените хубави неща в новия Persuasion са:
1. Капитан Уентуърт/Космо Джарвис - взимам си думите обратно, не е чак грозен и във филма не изглежда зле. По-важното, прекрасно си изпълнява задачата да отправя на Ан погледи, изпълнени с копнеж и да изглежда влюбен (за разлика от партньорката му Дакота Джонсън).
2. Мери, сестрата на Ан/Миа Маккена-Брус - прекрасна от началото до края, актрисата има страхотен талант за комедия и всеки момент с нея е бисер.
3. Луиза Мъсгроув/Ния Таул(?) - просто много красива, лъчезарна млада жена.

Не си заслужава страданието само заради тях, но поне нещо положително трябваше да извлека от тази загуба на време.

# 99
  • Галифрей
Дам всеки си има вкусове,хубово е не ме мислете за хейтър на Кира 😆 Просто има нещо в нея което не харесвам колкото и да е хубава.  Не ме съдете 🥺
След всички коментари по Persuasion 2022, май го харесват общо 16 човека 😬 Както казах пейзажите са най-хубави.

# 100
И аз съм от любителите на адаптацията на Емма от 2020. И актьорите във водещите роли на тази филмова версия са ми любими. Аня Тейлър-Джой я открих в сериала Дамски гамбит (горещо го препоръчвам).

# 101
  • Бургас
Филма с Кийра не беше лош, но нещо не ми беше тамън. Може би защото преди това бях гледала сто пъти версията с Колин Фърт. Или защото като съм чела книгата винаги съм си представяла Дарси като сериозен  човек със суров външен вид, а Матю Макфейдън е една нежна душичка Grinning

Иначе много харесвам Матю Макфейдън в Малката Дорит с Клер Фой.

Хрумна ми един въпрос предизвикателство: Кой актьор според вас би бил идеален за следващия мистър Дарси?

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 00:54 от Irene Adler

# 102
Дълго време си представях Ричард Армитидж като следващия мистър Дарси. Много го харесах в ВВС сериала "Робин Худ"- един такъв мрачен и привлекателен. После и в ^Севера и Юга". Идеален Дарси!😍
 Обаче не знам дали не порасна и той вече.😊

# 103
  • София
Филма с Кийра не беше лош, но нещо не ми беше тамън. Може би защото преди това бях гледала сто пъти версията с Колин Фърт. Или защото като съм чела книгата винаги съм си представяла Дарси като сериозен  човек със суров външен вид, а Матю Макфейдън е една нежна душичка Grinning

Това е и моето мнение. В екранизацията с Кийра, тя е някак с по-силно излъчване, със силен характер и харизма и нейният мистър Дарси се губи и нямаше ефекта на омагьосващия Колин Фърт.

# 104
  • в сърцето на един мъж...
Дълго време си представях Ричард Армитидж като следващия мистър Дарси. Много го харесах в ВВС сериала "Робин Худ"- един такъв мрачен и привлекателен. После и в ^Севера и Юга". Идеален Дарси!😍
 Обаче не знам дали не порасна и той вече.😊

И аз бих го гледала като Дарси Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт