Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 14

• 40 481
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • Галифрей
На мен ми хареса менсфийлд парк  от 2007 ❤❤

# 436
  • в сърцето на един мъж...
Хм, този нямам спомен да съм го гледала

# 437
Да оставя и моите 5 стотинки по темата Wink :
https://m.youtube.com/watch?v=LZ1DKaE8zas

Аз констатирах, че няколко версии, които не съм гледала. Направо ми дойдоха като Коледен подарък, йеей Simple Smile)

# 438
  • Вестерос
Версията на Абито аз пък много я харесах 😁

# 439
Аз я четох на 14 или 15,което ще рече някъде малко след 2000 година.
Тогава нямах изградени образи в главата си. След като изгледах версията от 2005 вече все тях ди предстсвям.
На мен тази от 1840 никак не ни хареса и това определено не е моята Лизи(а по-скоро Джейн🙂).
За мен Елизабет е тъмнокоса, в моите представи.
Лидия от 2005 например за мен е топ попадение, точно таква си я предстсвям, Уикъм също.
Истината е, че във всяка от версиите намирам нещо хубаво.
Всички са хубави по свой си начин.
Аз гледах и Зомбитата даже.
Да, бях направо скандаизирана. И пак ми хареса.

# 440
  • Галифрей
Хм, този нямам спомен да съм го гледала

Аз го гледах заради Били Пайпър и после видях,че има доста познати актьори.  😃 Хубав е филмът 😘има го с бг аудио целият в ютуб.

Само на мен ли, винаги когато почна да гледам англисйките период драми, ме карат да ям. Забелязала съм го всеки път нали романтик,драма и проблеми и щом някой седне на масата и аз 🤤😂

# 441
И да кажа, че вече няколко дни с кеф си гледам The Serpent Queen. И ми харесва много.
Оставете другото, но и музиката е много яка!
Някой знае ли дали се очаква да има и втори сезон?

# 442
  • Вестерос
Не, спрян е

# 443
# 444
  • Бургас
Тези сериали обикновено нямат сезони. Разказват историята в там колкото епизода са решили и толкова.
Всъщност в Wikipedia пише, че през октомври Starz са решили, че ще има втори сезон.

# 445
  • София
И аз разбрах, че ще има втори сезон на Serpent Queen. Че то сега започва истинското ѝ царуване Simple Smile

# 446
Изгледах downton abbey a new era. Мислех се, че няма какво повече да ни поднесат, но всъщност добре са го измислили и ми беше много интересно и най-вече красиво за гледане.
Изгледах от Короната каквото има - чудех се от къде ми е познат новия принц Чарлз, мъча се мъча се. После се върнах да догледам Downton Abbey и го видях - Гай Дехтър, актьора 😁

В трети епизод на Короната пък се появява една руса персона за малко и там почна да ми яде къде съм я гледала. Влизам в IMDb да проверя - принцесата от Kingsman филмите.

В реалния живот не мога да запомня имена и хора, но на екрана нямам равна 😅

# 447

Вярно ли? А знаеш ли защо?

# 448
  • Вестерос
Сега пак проверих пак в сайта, който следя и пише, че всъщност на 27.10 са го подновили за втори сезон.
10/27: The Serpent Queen (Starz) renewed for a 2nd season. Въпреки че в imdb го водят само един сезон.

Подновен е и за Принцеса Сиси сериалът- The Empress.

Спрян е Becoming Elizabeth.

# 449
"Малки жени" ми е любим, особено версията от 2019та.

Другият, който гледах наскоро и не видях да е коментиран е "Последният дуел", който е по истински случай. Филмът разказва за последният дуел на в Средновековна Франция , който се сформира между двама рицари, които се бият за честта на една жена. След този случай дуелите са преустановени. Интересното е, че филма разказва историята от 3 различни гледни точки на тримата замесени в интригата.

Общи условия

Активация на акаунт