ДЕКЕМВРИЙски щъркелови доставки -- тема 3, 2022

• 45 101
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Miloslava, много съжалявам, бързо възстановяване и дано следващия път всичко мине без проблеми.

Момичета, някой може ли да препоръча нещо за гърло? От вчера силно ме боли. По препоръка на АГ-то ползвам тантум верде, но не помага. Пия джинджифилов чай с много лимон и мед, осцилококцинум, коластра, пробвах и билковите Herbitussin за смучене - никакъв ефект.

2 сл мед, 1 чл сода и сок от половин лимон бъркаш в една чаша и започваш да ядеш от сместа по 1 лъжичка през няколко часа. Това на мен много ми помогна.

# 106
2 сл мед, 1 чл сода и сок от половин лимон бъркаш в една чаша и започваш да ядеш от сместа по 1 лъжичка през няколко часа. Това на мен много ми помогна.

Boredpanda, много благодаря, ще пробвам.

Blondy, нямам проблем със сливиците.
Вчера имах и температура почти 38С, но я свалих с парацетамол. Днес е 37.2 - 37.4, АГ-то ме предупреди, че по принцип първите месеци при бременни може да е по-висока, та не знам в момента дали е ок или не. Надявам се да не се вдига повече.

# 107
Момичета, а вие опитвате ли се да спите на лявата страна? Аз полагам усилия докато заспя и след това се събуждам в какви ли не пози. И наистина ли има чак такова значение за бебчето според вас?

# 108
Още не. Следващите месеци да. Има вена кава,която не е хубаво да се притиска от тежест. Лесно се свиква. Като натежи  корема не е и удобно по гръб.

# 109
  • София
Miloslava, съжалявам за случилото се и ти пожелавам да преминеш през това изпитание възможно най-леко и да си заобиколена от подкрепа и любов Heart

Прегръдки и ако можем тук с нещо да сме полезни, пиши ни и ми.

# 110
Аз винаги си спя на лявата страна. Защо? Вредно ли е?
Miroslava съжалявам много! Пожелавам ти скоро щастлива и успешна бременност!
Момичета, а вие опитвате ли се да спите на лявата страна? Аз полагам усилия докато заспя и след това се събуждам в какви ли не пози. И наистина ли има чак такова значение за бебчето според вас?

# 111
Аз все още си спя по корем. Не искамм. Ама обръщам се от лявата страна ,като заспя си се обръщам по корем .Гледам сега да слагам възглавничка , защото не е било добре по корем , но какво мога да направя?.....Никъде не пише , че е лошо да се спи по корем ама се притеснявам , човек не съзнателно като спи си се настанява както е свикнал явно....

# 112
Mushica, най-добре е да се спи на лявата страна, за да не се притиска долната куха вена, която се намира вдясно по гръбнака, и да не се намаля кръвотока към бебето. Ти може да си спокойна и да не си променяш навика, щом така си спиш Simple Smile Принципно става въпрос за последните месеци, когато плодът е по-голям, но ми се иска да се приуча отсега.

# 113
С първата бременност  спях само наляво. Имах постоянни контракции и стегнат корем.Само така усещах себе си и бебето добре.Сега още спя дори и по гръб понякога,но рядко.По-често наляво с една огромна плюшена играчка между  краката. Blush 
Понякога имам болки и пия но-шпа все още, също ме мъчи  страшно  главоболие ,буквално като мигрена по 5-6 часа държи Sad За  него не пия нищо.
Да попитам идеи за вдигане на кръвно?Преди беше 90/60,а сега пада до 80/50,което вече е опасно ниско.Четох,че е възможно да падне при бр ,но това вече си е извън всякакви норми.Док.не дава съвети, защото като се раздвижа става 90/60 и за нея е ок,но в нас абсолютно  винаги е около 50 долна граница. Айрян със сол не помага .Шоколад не мога ,защото получавам сърцебиене и нз друго какво мога.Колата е супер вредна и няма как всеки ден,но днес смятам да си позволя и да  опитам от нея една чаша да видя вдига ли нещо...

# 114
С първата бременност  спях само наляво. Имах постоянни контракции и стегнат корем.Само така усещах себе си и бебето добре.Сега още спя дори и по гръб понякога,но рядко.По-често наляво с една огромна плюшена играчка между  краката. Blush 
Понякога имам болки и пия но-шпа все още, също ме мъчи  страшно  главоболие ,буквално като мигрена по 5-6 часа държи Sad За  него не пия нищо.
Да попитам идеи за вдигане на кръвно?Преди беше 90/60,а сега пада до 80/50,което вече е опасно ниско.Четох,че е възможно да падне при бр ,но това вече си е извън всякакви норми.Док.не дава съвети, защото като се раздвижа става 90/60 и за нея е ок,но в нас абсолютно  винаги е около 50 долна граница. Айрян със сол не помага .Шоколад не мога ,защото получавам сърцебиене и нз друго какво мога.Колата е супер вредна и няма как всеки ден,но днес смятам да си позволя и да  опитам от нея една чаша да видя вдига ли нещо...
Всеки ден солен айрян , аз преди бременността бях така ,а сега съм със супер кръвно 120/75. За мен е супер. Пиех и горска кръв четох ,че може за бременни но консултирай се с лекаря за нея само билкова основа и витамини има в нея препоръчвам ти да разгледаж за нея аз преди бременността пих месец два може и това да ми е помогнало сега не мога, защото я повръщам ама има и под формата на хапчета.

# 115

А компот?  Май вдига също.

# 116
Момичета има ли някоя от вас с "чувствителна матка"? И какво се прави в такова състояние?

# 117
Момичета има ли някоя от вас с "чувствителна матка"? И какво се прави в такова състояние?
Какво ще рече това? Обясни малко повече?

# 118
Дами как могат да се разберат контракциите?
Имам болки в гърба и понякога в кръста от снощи . Пия нош па и Магнерот , нямам зацапване и нямам оплакване за болки ниско доло но ми е много не комфортно😞. Четох из форума за майки имали контракции (по-точно такива болки , оказа ли се контракции в 11г.с (11+1)) Имам преглед на 31 ама много трудно се сдържам да не изтичам сутринта!. Пише също ,че това се случва на жени с чувствителна матка. Някой беше писал за нея . Случайно като търсих информация за болките срещнах и за нея. Вие какво мислите трябва ли да се притеснявам?😑 или да си изчакам спокойно до 31.

# 119
Какво ще рече това? Обясни малко повече?
Аз ако знаех какво е нямаше да питам тук.

Общи условия

Активация на акаунт