Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (4)

• 43 609
  • 756
  •   1
Отговори
# 210
Извадихме доста повече от 12, приемах протеин на прах и отделно наблягах на протеина в храната и въпреки прогнозата за хиперстимулация, нямах такава. Не знам дали се дължи на протеините, но съм доволна.

# 211
  • София
А какъв пиеше, по колко и кога започна и кога спря? Как се чувстваше след пункцията и следващите дни?

Аз се заредих с извара, месо, яйца и сега ще купя и протеина, дано го намеря, че нещо го нямаше в няколко аптеки, а ми се иска от физически магазин, за да започна от днес с него.

# 212
Приемът на протеин е част от спорта и начина ми на хранене, не съм го приемала специално. По-скоро засилих храната с протеини. Супер се чувствах, буквално никакъв дискомофрт, но аз нямах дискомофрт, подуване и покачване на кг и по време на самата стимулация, но според мен си зависи от физическата кондиция. Освен това бяха с mild или лека стимуация. Не му се плашете, докторът е супер и ще ви съветва адекватно, спрямо вашата физиология, състояние и т.н.

# 213
Niya-, протеина на Pregnaco съм го купувала от Ремедиума до Витошка.

# 214
  • София
Аз не му се плаща на Станулов, той е много внимателен и се отнася много уважително и лично към всяка пациентка. Мен ми е неудобно да му звъня за всеки въпрос, бая сме му на главата и нека се съсредоточи в по-важните неща. Реших да купя протеин, пък утре, ако каже да не го пия, просто няма, но да съм подготвена да си имам.

Плашат ме лекарствата след пункция малко, защото съм в лошо физическо състояние и то заради лекарствата (бях в други клиники преди това),  но никак не ми понасяха хормоналните таблетки. Дотогава се храних здравословно и тренирах пет пъти седмично, но само за три месеца качих 12 кг и оттогава съм с още 3 кг нагоре. Мускули нямам никакви вече, но мен ме карат и да ям нездравословна храна, за да не ми спира пак цикълът. Заради диетите ми беше спрял. По време на стимулацията искаше да ям тестено и мазно, буквално ми каза - дюнери и пици. Но аз, ако трябва да съм честна, не го послушах, не мога да се храня така. Един ден ядох пица, после два дни ме боля корем.

# 215
Niya, разбирам. Попитайте утре за протеина, но не мисля, че ще възрази.
Относно храната - на мен ми препоръча същото - дюнери, мазно, джънк, но и аз не мога да се храня така.
Докторът има много лека ръка и пожелавам успех утре! Относно лекарствата след пуннкция и трансфер, явно много заивиси от случая, и там пожелавам да мине леко и безболезнено и най-вече да има успех. Всичко ще бъде наред Simple Smile

# 216
Чак дюнери и пици ми се струва прекалено, има и по-добри начини да вкараш повече протеин и мазнини в менюто. Иначе аз много обичам домашна пица или пирог (като питка е, но с пълнеж от кайма или нещо постно, като орехи с лук). Научих се да си правя тесто в машината за хляб и така си ги приготвям.

От самите лекарства нищо не съм качила, но от протеина на прах - да. После свалих тези килограми с кратка протеинова диета и успях да ги задържа на прилично ниво, въпреки че от време на време си позволявам по-нездравословни храни.

# 217
Да попитам момичетата с Хашимото - док каза да изледвам ТСХ преди стимулацията (беше около 1) и чак с теста за бременност, тъй като по време на стимулация ТСХ се покачва мнооого. Как се повлия ТСХ при вас и наложи ли се корекция на дозата и кога?

# 218
На мен Станулов дума не ми е казал за храненето при стимулацията, а и не съм го питала. Пиене на протеин всеки ден под формата на смути с ядки, спанак, кокосово мляко и малко плодче, ядене на яйчица със сиренце, месце. Уви, без растителен протеин, защото подува. Започнах всеки ден протеин от деня на първия Декапептил при дълъг протокол, преди това беше през ден-два, като цяло си пиех. Пак направих хиперстимулация и стомаха ми се поду и болеше, но за щастие не се стигна до инциденти. Не ми се мисли без протеина как щеше да е...

Не съм сигурна каква пица трябва да се яде, че да се набавят мазнини и протеини... Да речем такава със сирена, може би, но като цяло пицата е едно от най-не-мазните неща, за които се сещам. То си е въглехидрат с доматен сос Simple Smile

Качих два килограма, но като се вземе предвид, че боледувах и не можех да се движа пак добре че минах само с тях. От двете черти насам съм още два нагоре, които бяха основно вода в началото, сега спаднах малко, не мърдам с килограмите, но коремчето се подава по мъничко.

Имайте го предвид - има голяма вероятност при положителен резултат първите седмици да се чувствате като абсолютни плоднири (сори за сравнението), сега съм 14та и съм по-добре, от колкото като бях 5та седмица. Особено в жегата...

Моето Хашимото си е в ред, но аз не пия нищо. Беше се вдигнало след теста до малко над 2, но след месец си падна самичко.

# 219
  • София
Пиците и джънка ми каза на мен не за протеини, даже ми каза протеините нормално, искаше повече тестени храни, мазно да си хапвам по няколко пъти на ден.  Купувах си няколко пъти прясна паста и ядох със заквасена сметана. Аз много се учудих, защото очаквах обратното като инструкции. Днес обаче ще го карам повече на протеини, за да мога да поспя преди пункцията, защото снощи беше много неприятно с това подуване, пулсиране, не можех да легна, 6 часа се разходаждах безспирно вкъщи и пих вода и ми поолекна.

П.п. Ако някоя дама е чела днес поста във фб групата за инвитро против д-р Станулов и сега се чуди дали да го избере, той определено не е надменен и с лошо отношение. Може да си каже искреното мнение относно случая ви, шансовете ви и тн, но в никакъв случай това няма да се случи с лоши намерения. В друга клиника досега не съм имала телефона на лекаря и да се чуваме през ден, аз да му звъня и да реагира веднага.  Всеки трябва да си прецени за себе си, дали е неговият лекар, но определено не смятам, че е надменен.

Последна редакция: ср, 20 юли 2022, 16:28 от Niya-

# 220
Добре де, мазнините спокойно се докарват с ядки, зехтин, рибка и т.н. Не знам, може пък да има конкретна причина да те е посъветвал така.
Протеина и по време на нормален цикъл около и след О съм го препоръчвала на не една и две мацки и са виждали ефект с подуването.

# 221
Не знаех, че имаме ФБ група, как се казва?

# 222
  • София
Аз не съм задълбавала с него темата Защо, но неговото обяснение за джънка беше, че вдигането на холестерола, водило до по-добри резултати, обясни за преноса на веществата. Ядките, зехтинът и рибата водят до покачване на другия холестерол. Не ми е правил изследване на кръвта преди това, но той е лекарят и така е преценил за мен, да не тръгне сега всеки тук така да се храни, защото в другата тема често се пише за качествената храна, която води до качествени яйцеклетки.

Купих вече протеин и пих една доза. Полезни са си форумите! Благодаря, момичета, чувствам се по-добре.

Tessaria, не знам да има фб група само за клиниката, аз четох в общата - Дългият път наречен ин витро, днес имаше пост с доста коментари и дадени примери отдолу относно отношението на лекаря към пациентите. Аз лично дали е добър, дали на всеки ще помогне, дали не прави грешки или на всеки обръща нужното внимание, не мога да се изкажа, навсякъде има недоволни пациенти и такива, при които не се е получило. Но отношението на лекаря СПОРЕД МЕН е много добро, всеки ден съм в клиниката и не съм видяла да е груб.

Последна редакция: ср, 20 юли 2022, 16:55 от Niya-

# 223
Пиците и джънка ми каза на мен не за протеини, даже ми каза протеините нормално, искаше повече тестени храни, мазно да си хапвам по няколко пъти на ден.  Купувах си няколко пъти прясна паста и ядох със заквасена сметана. Аз много се учудих, защото очаквах обратното като инструкции. Днес обаче ще го карам повече на протеини, за да мога да поспя преди пункцията, защото снощи беше много неприятно с това подуване, пулсиране, не можех да легна, 6 часа се разходаждах безспирно вкъщи и пих вода и ми поолекна.

П.п. Ако някоя дама е чела днес поста във фб групата за инвитро против д-р Станулов и сега се чуди дали да го избере, той определено не е надменен и с лошо отношение. Може да си каже искреното мнение относно случая ви, шансовете ви и тн, но в никакъв случай това няма да се случи с лоши намерения. В друга клиника досега не съм имала телефона на лекаря и да се чуваме през ден, аз да му звъня и да реагира веднага.  Всеки трябва да си прецени за себе си, дали е неговият лекар, но определено не смятам, че е надменен.
Момичето не е никак на ясно, не знам до колко е и обективна, защото съм се срещала с нея. Не е правила нищо до сега,  а и не знам дали има и проблем, защото "имам фоликули" не е "нямам проблем" . Аз й препоръчах Станулов! Дори след поста ми писа , та й обясних, че чудеса не може да очаква на 44! Аз съм и от коментиращите! СТАНУЛОВ Е ПРЕКРАСЕН и ние сме потвърждение на това! ТОЧКА!

# 224
Tessaria, не знам да има фб група само за клиниката, аз четох в общата - Дългият път наречен ин витро, днес имаше пост с доста коментари и дадени примери отдолу относно отношението на лекаря към пациентите. Аз лично дали е добър, дали на всеки ще помогне, дали не прави грешки или на всеки обръща нужното внимание, не мога да се изкажа, навсякъде има недоволни пациенти и такива, при които не се е получило. Но отношението на лекаря СПОРЕД МЕН е много добро, всеки ден съм в клиниката и не съм видяла да е груб.

Аха, сега видях за какво става дума. Ами определено съм съгласна, че някои хора бъркат искреността с лошо отношение. Той просто не дава напразни надежди. Може и да има по-особено отношение към пациентки, които се опитват да му казват как да си върши работата, но моите впечатления от него са коренно различни от негативните коментари там. Не е магьосник и едва ли ще може да помогне на всеки, но е добър и човечен лекар.

Общи условия

Активация на акаунт