Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (4)

• 42 794
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
Rayy, обсъдете го с доктора. Аз знам, че ако МЦ дойде след 15-16 ч. водят следващия като 1 ден. Т.е. ако ти дойде следобед в петък, понеделника ще ти е 3ти ден и не е късно да се започне процедура. Случвало ми се е да ми дойде късно вечерта в петък и в понеделник отидох на преглед, не беше проблем.

# 631
Здравейте,
според мен д-ра иска да се отиде в работен ден заради лабораторията, нали пуска хормони и ако те са ОК, както и вагиналния преглед, т.е. да няма задържани фоликули започва стимулацията.
При мен пък се получи следното: дойде ми следобед на 17.10(понеделник), обадих му се веднага и каза на 18.10 да отида или в 9ч сутринта или в 13ч за хормони. Отидох в 13ч защото пътувам от Бургас с идеята да стартираме, първо ме прегледа преди да ми вземат кръв за хормоните ииии....греда...имам 2 кисти: фоликуларна и лутеална и отменихме опита. Изписа ми регулон за 1 месец и се надявам другия месец да ги няма кистите.

# 632
Ако ви дойде след 12:00 не се брои за първи ден . Случвало ми се е много пъти да ми дойде в петък на обяд записвам се за понеделник което е трети ден .

# 633
Благодаря ви за отговорите.
Всичко е било заради това, че е трябвало да мина днес преди 14:00 заради лабораторията.
Утре сама ще си пусна хормоните (ще се наложи да си ги платя, няма да може да минат по фонда) и в неделя ще види резултатите и ще ме прегледа. Ако нямам задържан фоликул ще започнем, ако пък не ще чакам до следващия цикъл.
Явно просто, ако се случи така най-добрата опция е да се отиде до 14:00. Иначе се мислят други варианти.
Благодаря ви.
Лека вечер.

# 634
Здравейте момичета, може ли някой да ми сподели какво са ви изписали след свеж трансфер като медикаменти при д-р Станулов?

# 635
Утрогестан 3Х2 вагинално + фраксипарин/клексан. Само това.
Не броя придружаващи заболявания, като хашимото и витамини за бременни.

# 636
  • София
И аз бях на 3х2 утрогестан и фракси/клексан. Но нямам други заболявания.

# 637
А фраксипирина цялата бременност ли ви препоръчва да се бие или пак зависи от изследванията за тромбофилия?

# 638
Зависи от изследванията след това, особено ако нямаш тромбофилия (фактор V), а само рискова комбинация от мутации. За това после се следи коагулация всеки месец и едни спешъл белтъци и други показатели на три месеца, но за това се ходи при хематолог.
Със същите като моите мутации на две девойки им спряха терапията, на мен си ми я оставиха.

# 639
А това д-р Станулов ли ви го следи и той ли ви препоръча консултация с хематолог?

# 640
Станулов следи до 10та седмица. Реално вижда май само едни кръвни, до колкото помня.
Аз си отидох самосиндикално при хематолог, още преди ин-витрото, обсъдихме моите мутации, какво-що, каза ми коя седмица да отида и си ходя паралелно с прегледите при АГ. Съответно АГ-то знае, че ходя при хематолог, запознат е с изследванията и препоръките и до сега за щастие не съм имала разминаване.
Но в общи линии ако първия триместър кажат "в терапевтичната група си, ще се боцкаш" шанса да спрат инжекциите е абсолютно нищожен, само можеш да стискаш палци да не вдигнат дозата. Вече ако още тогава кажат "тая терапия не ти трябва" вдигаш купон Simple Smile

# 641
И аз само синдикално бях при хематолог и той ми каза да при вас ще са профилактични дози,защото сте над 35 и правите инвитро и имате хомозигитен 4G.Каза Аг- ще ви каже.Когато попитах Станулов той ми каза какво толкова всяка 8 жена го има.Аз исках да разбера дали ще се бие цялата бременност.

# 642
Няма как да ви кажат без кръвни изследвания Simple Smile Хематолога не каза ли кога пак да отидете за изследвания?
Почти при всички терапията е профилактична. Тези, които са с над 0.4 и имат включени и други медикаменти вече са друга бира.

# 643
Не не ми каза.Вие в коя седмица посетихте хематолога си?

# 644
Мисля че 9та. За справка - ходя при проф. Паскалева. Трудно е с часовете при нея, но не е невъзможно. Бие се нмх-то 4ч преди прегледа. Ама всичко това се обяснява като тръгнете да си правите изследвания, предполагам (поне при Паскалева всеки път ми казват, за всеки случай)
А това, че сме инвитро няма нищо общо с терапията... Като това, че сме инвитро да значи секцио. Пф.

Общи условия

Активация на акаунт