Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (4)

• 42 761
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
Аз родих при др Богданова. Като цяло съм доволна от раждането, въпреки че беше т.нар. дирижирано раждане - с окситоцин, упойка и тн. От приемането в предродилна до раждането ми отне около 2 часа. Не мога да кажа дали окситоцинът беше необходим още при приемане или докторката искаше да приключи по-бързо след нощна смяна.
В крайна сметка сме добре, възстанових се бързо, и нямах проблеми.
Друг лекар, който ми препоръчаха и на който щях да звъня при отпуска на Богданова е Ралица Василева.
Вижте темата за болницата

# 676
Аз съм при Дойчиновски, но се следя при него още от преди инвитрото. Думица не е споменал за секцио, даже ме успокояваше, че плацентата ми най-накрая се е вдигнала и ще си раждам вагинално.
Но, разбира се, има случаи и случаи. Принципно е фен на вагиналното, за това съм го избрала.

# 677
Аз също посещавах Дойчиновски и тъй като първото ми раждане е секцио, пита защо и че е трябва да се опита естетсвено. Останах с впечатление, че изобщо не е фен на секциото, освен ако няма причини за това.

# 678
Момичета, знам че може би въпроса ми е не е за тук, но исках да попитам от кога се полага болничния от 180 дни за бременност по медицински причини. Той може да се взима, когато жената се запише в женска консултация ли?

# 679
И аз се следя при Дойчиновски съм доволна. Не ме е навивал за секцио, надявам се да родя нормално.

За 180-те дни болничен - май се смятат след старта на женска консултация, за целия период на бременността.

# 680
Аз също се следя при Дойчиновски, нищо не е споменавал за секцио. Аз си казах, че искам естествено раждане и той отговори, че нямам индикации за оперативно.

# 681
Момичета, да ви кажа, аз само хубави неща съм чувала за Дойчиновски. Много го хвалят.

# 682
  • София
Някоя от вас стигала ли е до спешното и къде ходите? В 5 г.с. съм със зацапване и менструални болки. Докторът ми изписа но шпа и увеличи леко прогестеронът, но искам да съм подготвена, ако през нощта се влошат нещата.

# 683
  • София
Аз ходих в Надежда в спешния кабинет.
Стискам палци всичко да е наред .

# 684
С кръвотечение ме приеха за задържане във Вита.

# 685
  • София
Благодаря ви, момичета, надявам се да не се налага. Засега спря и д-р Станулов смята, че няма нужда да ходя, но исках да съм подготвена, ако се върне отново. Все още имам леки болки.

# 686
Аз бях така от края на 5г.с. с  много силни менструални болки. Единственото, което ми даваше надежда е, че като легна и болката отшумяваше. Пиех Ношпа 3x1, но като започна да ми зацапва веднага тръгнах към болница. Тогава и за първи път чухме пулс и ме оставиха за няколко дни на системи. Но като цяло до 9г.с. си бях с болки и зацапване и дотогава общо взето само лежах.

# 687
Мен в 5г.с. с обилно кървене и болки ме приеха във Вита. Пуснаха ми нопша, папаверин. 3 дни останах за задържане. Имах отлепване. След това същата случка в 8г.с. Още едно отлепване.
Сега лежа само и почивам. Не ставам,
освен до тоалетната.

# 688
  • София
А първо ехографски преглед ли правят за отлепване?

# 689
При прием ти правят преглед. Но мисля, че трябва да бил установен пулс, но не съм сигурна. Просто така си мисля, защото ме попитаха дали е имало преди това.
При приема ме прегледаха с ехограф, пуснаха пак пулс да са сигурни, че е живо, установиха отлепването и ми включиха банките течности. После при изписване пак те преглеждат.

Общи условия

Активация на акаунт