Лято горещо се задава, ДЕКЕМВРИйче на половин годинка скоро става! (Тема 4)

• 16 979
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
  • до най-прекрасния мъж
Габи, кураж, момиче, ще се справиш. Явно си е търсил повод да отиде при новата и да се оправдае с теб - готвене, сервиране и др.подобни глупости. Прав му път, дано е щастлив. А ти да си три пъти по-щастлива, защото си имаш твоето бебче до теб - най-ценното в живота. Гледай напред, щастието е в твоите ръце.
Днес дадох пуешко на Хип. На Плазмон заготовките, колкото и да ги хвалят, повече няма да купя. На Хип ми хареса много повече, а и на детето. Изяде си пюрето с апетит. Хип е с варен ориз и месо и е доста по-натурален вкуса. На Плазмон с това нишесте яденето не е месо и зеленчук, а добива вид на каша.
Днес това дете ми стопи лагерите, буквално. За 3та дрямка едва заспа в количката навън. Излязохме малко преди дрямката с надеждата да заспи. Крещя, вряка, блъска, щеше да счупи количката. Накрая стана 18.30 и на една пейка й забърках кашата и я нахранихме с ММ. И в 18.40 заспа като ангелче за 2 мин с биба в уста. Оставих я само 20 мин да спи и я събудих. Прибрах я, поиграхме, изкъпахме я, пи мляко и Слава Богу заспа в 21.10. Тоя скок ни такова таковата.  Днес интервалите й са просто зверски-2:35/2:50/3:30/2:10. А яденето стана манджа не с грозде, ми не знам с какво. 7:30 мляко, 11 мляко, 15:30 обяд пюре, 18:30 каша, 20.30 мляко. Добре поне, че си изяде и изпи всичко, че да съм спокойна, че е нахранена. Такъв маратон не ми беше спретвала. Ама аз знам, не си ли спи първа дрямка вкъщи, нещата отиват на кино. Дано нощта е лека.

# 466
  • София
Блу, разбирам те напълно.

Аз в момвнта съм си спретнала коктейл от самостоятелно заспиване в кошарата + разтягане на интервали + удължаване на дремки (защото прави фвноменалните 25 минути дрямка) + преход към три дремки. 🥴

Като сложа захранването и сметките кое, кога и как да въведа и сметките на храненията покрай спанетата и става УХА! И при нас днес се получи някакво тъпчене следобяд - 14:40 мляко, 16:00 - 30гр.плод, 17:30 мляко и в 19:40 пак мляко. 🙈 Даже мислех, че това последното мляко няма да го изпие, ама тя си го изпи. Отворих и видях, обаче, че и вчера и днес е еднакво количеството мляко. Явно си има вътрешен кантар детето.😁

# 467
Значи, Габи, тоя човек е егати гнусняра… За мен най-скапаното в цялата ситуация е, че те натискаше за второ бебенце едва ли не веднага след първото. Защо подяволите…
Единственото хубаво, ако мога така да го нарека, е че пак навреме си се оттървала. Такива мъже имат потенциала да ти скапят всичко с времето. Имаш си прекрасно бебче, обичайте се и си се радвайте един на друг. Ако можеш да разчиташ на подкрепа от родителите ти, също би било чудесно. А тази девойка, дето се вижда с мъже, на които току що им се е родило бебе, нямам думи за нея. Някой ден и тя сигурно ще стане майка и всичко се връща, колелото се върти…

# 468
И аз съм възмутена от този плужек... Бях попаднала едно време на една картинка и не знам защо съм я запомнила. Тя илюстрираше жена с новородено бебе, изтощена, рошава, дрехите в петна и мъжът й я напуска, заради друга. След няколко години се засичат отново: бившата му жена с порастналото дете вече изглежда изтупана, с прическа, а той с новата, която наскоро родила пак чорлава и с торбички под очите. Та нещо такова. Не може цял живот да бяга от отговорност, ще си намери майстора. Надявам се само да има на теб кой да ти помага. Сигурно хич не ти е до това сега, но имай предвид, че има много свестни мъже, които на драго сърце биха приели самотна майка, за да го отгледат като свое, особено ако е още малко. Познавам такива случаи. Или пък като единият ми дядо, който 10 години имал жена, но се развели, защото била бездетна. Взима баба ми като самотна майка и създават още 3 свои деца. Така че животът продължава и на когото не му е мястото в него, сам се отсява. Кураж, момиче!

# 469
Габи, много долна и грозна постъпка на този твой мъж. По-добре всъщност се радвай, че вече не е "твой". Сигурно в момента много те боли, но се мобилизирай, че най-важния мъж в живота ти си е до теб. Той си има нужда от мама и от грижи. А и твоят късмет е някъде там и ще си намериш сродна душа.

# 470
Момичета силно се надявам да срещна някой стойностен мъж с главно М. За сега най-важен ми е малкия. И винаги ще ми е най-важния.

# 471
Ние сме на гости на майка ми от вторник и общо взето се радвам, че не си причиних да сме на почивка някъде, защото е нон стоп рев. Мисля (и се надявам), че му избива зъб и това е причината. Освен това не е акал пак 4 дни и май го мъчи коремчето, защото не се храни добре и има доста газове.
Вчера следобед ми направи близо 5 часова пауза на будуване. Направо беше чудо. Днес пък последната дрямка беше от 18:50 до 19:40, но пък това не повлия на нощното заспиване и пак както обикновено в 21:30 вече спеше.

Габи, съжалявам за създалата се ситуация. Точно днес четох един пост на една дама във фейсбук, че била попадала в абсолютно всички ситуации в един триъгълник - на изневеряваща, на която са изневерявали и с която са изневерявали на друг човек, та не било голяма драма...явно през призмата на времето така изглеждат нещата. Или си зависи от човека, но каквото и да е, важното е ти и детето да сте добре. Закъснението на цикъла е твърде вероятно да е и от стреса, недоспиването и т.н. Стискам палци всичко да се подреди по най-добрия начин за теб и малкия.

# 472
С какъв друг зеленчук давате сладкия картоф?

# 473
Еее, Габи, съжалявам! Грозна работа 🫤Надявам се бързо да се възстановиш от случилото се. Със сигурност причаната не е, че не си готвила и там каквито тъпотии ти беше казал. Както казах и предният път - майките са велико нещо, ще се справиш ❤

От два дни и аз съм в клуба на цапаницата😊А аз си мислех, че докато е на няколко лъжички ще е чисто, ама не. То има пюре по неговата коса, по моята, по пода, то хвърчи навсякъде и после лепне 😂 Така настървено ядеше и отваряше устата, както жена яде кексче след диета 😆 Щях да гледам грамаж, брой лъжици, но нощо не стана. Използвах едно бурканче пт 100 гр на Бебелан и нямам представа колко реално е изял, защотот както казах имаше навсякъде пюре. Също мислех 4 дни да е само първият зеленчук, но май утре ще ми дам нов (на 4ти ден).

И другото ново е, че официално човечето пролази/пълзи (по корем). Обикаля два дни продред из целия хол, много е сладичък. По този повод ортопеда ни каза изобщо да нв го стимушираме нито да сяда, нито да се изправя. Когато тялото му е готово сам ще го направи.

И последно: Dee откакто яде пюре и на менмми е трудно да се организирам кога да излиза, но за сега правя така:
Сутрин става около 7.Играе си, преобличам го и към 9 заспива - понякога за 30 мин, понякога час.
После си играе малко, докато приготвя яденето за излизане (изцеждам) и да стопля малко пюре и обяда за нас с мм. След това го къпя, понеже всичко е омазано и излизаме - това около11:30. До нас има парк, където не е толкова топло. Разглежда дървета, пипа тревата и заспива в количката (приспивам го, рядко сам заспива). Когато се събуди, след около час- час и малко се прибираме. Пак си ограе и последната дрямка, която последно време е около 17-18 часа е за 30 мин или понякога час и като се събуди пак излизаме, но този път за 30 мин. И окончателно се прибираме 19-19:15 и започва оправяне за лягане и заспива около 20:30-21.

# 474
Габи, ужасно съжалявам, но това не е мъж и определено ще ти е по-добре без такова долно същество до теб.. Не мога да проумея как може да е толкова долен, а даже искаше второ дете.. Със сигурност си разтроена и разочарована, но горе главата - имаш си прекрасно детенце, което разчита само у единствено на теб, а някой ден ще срещнеш и човек, който да ви подкрепя, обича и оценява! Дано да има кой да ви помага поне малко докато минеш през този труден момент. Голямо гуш и кураж! 🍀

За спането навън - бебка заспива по някое време в количката, обаче спи доста кратко 20-30 минути, затова си позволявам или само една дрямка да е навън или ако ще да две да не са последователни. Напоследък излизаме към 9.30 спи, яде (или навън, или се прибираме точно за обяд), спи вкъщи, яде, за третата дрямка пак може да излезем.
Между другото синът ми когато беше на около 9-10 месеца и вече беше на две дремки отказа да спи навън в количката и ми се налагаше така да организирам деня, че винаги да се прибираме за сън.. ще видим сега с бебка как ще е.

# 475
Благодаря ви момичета за подкрепата Heart Всеки казва, че той ще се върне в подвита опашка. Ама не е за първи път да се разделяме, някакси имах мъничка надежда, че ще се върне. До вчера когато сам ми каза, че е спал с нея. Тогава уби всякаква надежда.

# 476
  • до най-прекрасния мъж
Габи, сигурно още го обичаш, щом се надяваш да се върне. Но аз ще ти кажа следното - тръгнал ли е по тоя път, няма да е за последно. Щом така си е решил, да си върви. Ти ще се справиш, вярвам го. Не ти трябва такъв човек. И да се върне, какво? Ще живееш в страх кога отново ще прекрачи прага и ще ти каже, че е спал с поредната. Щом не може да те оцени, няма място в живота ти. Предполагам колко ти е тежко. Никоя жена, раждайки дете, не иска такъв развой за себе си и детето. Пожелавам ти от сърце да имаш истински МЪЖ до себе си, който да те уважава и обича.
Рошли, гуш от мен. Ще мине и това. Поне сме в края на скока вече, дано се успокоят нещата. Днес стана в нормално за нея време - 6:15, та денят е предвидим (дано!). Това с интервалите е кофти малко, защото се нервят, ама нещо я остави да си гледа, да не е толкова активна и ще стане, ще свикне.
Ние днес сколасахме и за сутрешна разходка, да не повярваш. Имахме малко работа навън, тях са организирах от 10.40 до 11.30 да я изведа. Хем си свърших работата, хем и тя се повози и сега доволна спи вече втора дрямка.
Али ,  моята яде всякакви бъркочи. Аз използвам сладкия картоф, обикновения картоф и пащърнака за основа и добавям каквото ми дойде - морков, броколи, карфиол, грах, бял морков, може и тиква (Аз не давам, че все трудно заспива след нея и съм я обвинила, че й създава проблеми). Вчера, например, обядва грах, сладък картоф и пуешко. Днес имам още сладък картоф, ще му сложа моркови и ще го предложа отново с пуешко. Може и 3 неща да комбинираш, и 4. Може и само него да дадеш.

# 477
Да се похваля, Митко пие вече от чашка, от която не може да се изсипе водата. Веднага разбра, как трябва да пие, само с натискане на устните. Не мога да си спомня, от кой месец започват да пият със сламка.

Днес за първи път яде жълтък в зеленчуковото пюре и го засити добре.

# 478
Али, аз давах сладък картоф, морков и тиква веднъж, втория път сладък картоф и пащърнак, третия път сладък картоф, тиква и пащърнак. После само сладък картоф и пащърнак и тук добавих 3 лъжички обикновен картоф. Но аз съм въвела малко неща и нямам голям избор.

Вече втори ден не успявам да събера урина за изследване. Нещо май не слагам контейнера както трябва, защото памперсът е мокър, контейнерът празен.

За дамите от Пловдив
Скрит текст:
За ехография препоръчвам др. Николай Гечев. Чудесен е, хубаво обяснява. Дано има повече лекари като него.

На разходка излизам обикновено сутрин към 10-11ч, след като се е събудила. После се прибирам на обяд за хапване. Понякога и следобед излизам, когато ММ е на работа, а трябва да се заведе голямото дете на спорт или английски.

# 479
  • до най-прекрасния мъж
Тара, благодаря за отзива за Гечев. Ние сме в понеделник при него. И аз се чудя с тоя контейнер как ще се справим и кога точно да взема урина. Може ли от предния ден вечерта, примерно? Аз ще я нося в Селена и там работят с бебета само понеделник и четвъртък между 10 и 11.

Общи условия

Активация на акаунт