Лято горещо се задава, ДЕКЕМВРИйче на половин годинка скоро става! (Тема 4)

• 16 977
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Тара аз взех тази сутрин урина много лесно (момиче).След като се събуди я измих само със вода сложих колектора без памперса  ,дадох й 2 пъти вода да пие и за 5 минути беше готова.

# 481
Блу, когато бях бременна и носех урина в лабораторията ми бяха казали до 2 часа. Не зная за деца така ли е.

Руми, как точно го слагаш? Защо моят изтича?

# 482
Забравих да кажа че я разнасях ,не я оставих да се върти ,махнах лепенката и залепих,също така и пуснах чешмата 🤣.То и при мен изтече на панталона ,но имаше и доста урина,дори контейнерчето не я събра.

# 483
  • София
Сладкият картоф се комбинира добре с безвкусни зеленчуци като тиквичка. Вие ли си правите пюрето от него? Аз съм правила преди години за нас и си спомням, че след пасирането оставаха нещо kато конци в него и трябваше да го минавам през сито. Иначе на бебка една от любимите й комбинации е с предимно оранжеви - сладък картоф, тиква, морков и пащърнак. Като цяло има ли оранжево в пюрето - одобрява се. Единствено трудно преглътна броколито в каквото и да е оранжева комбинация. Grinning

Урина се наложи да вземем тази седмица и стана доста лесно. Първо мислех да не я мъча с колектор, а да я държа и да чакам да почне да пишка, след което да подложа стерилно контейнерче. Е, да, ама не. То беше преливане на вода в чашка, течаща вода на мивката..не и не. Като една дама отказа да се изпишка пред нас. Grinning Залепих колекторче, сложих памперса и след 10 минути вече имаше резултат.

Урината е хубаво да е сутрешна и да се занесе максимално бързо до лабораторията. Ако не можете до час, най-добре да я съхранявате в хладилник след като се вземе. Аз я измих само с водичка сутринта и попих само гънчиците и дупето с пелена. Останалото оставих да "изсъхне на въздух".

# 484
За урината наистина е хубаво до 2 часа да се закара. После ако като се взима за изследванията за ясла, то може да престои до 24 часа в хладилник, освен ако мъжа ви не е като моя и да припада само от мисълта за изпражнения в хладилника при храната. 😂

Рошличка, с тия оранжевите няма ли някоя баба покрай теб да ти каже, че ще ти стане оранжево детето? 😀 Много ми беше любимо това "спри ги тия оранжевите ти, виж си детето." 😂

Чета, че на всички до момента май педиатрите ви дават направления за кръв, урина и коремен, а на мен ми каза от личния лекар да ги искам. :/

Да се похваля след мъката и тоталното неспане тия дни, че от днес си имаМЕ второ зъбче. 😁 Дано се кротне малко и спре поне за няколко вечери да се буди по 300 пъти.

# 485
На моето дете личният лекар му е педиатър 🙄 ако имате две отделни сигурно правилно се искат от личния

# 486
pgeober, моят вярно се оцвети оранжев в лицето. Като го видя в количката и осъзнавам, че му трябва ексфолиране 😀 Като сянката на небръснат ден-два мъж, само че оранжево и в ноздрите. 🤣 Бърка с пръсти, маже, яде крака, ужас. Давам му да се опитва сам, но така или иначе не можеш да го спреш. Отскоро присъстват и зелени, но като че ли не се боядисва толкова с тях хахха.
Лапа и лигавника, докато е с пълна уста 😀 Не дава да разгледам за зъб, но ми се струва напреднало положението.

Аз напоследък въвеждам неща и по-бързо, не чакам 2 пълни дни. Сигурно не е най-разумното, но рискувам, че да разнообразя менюто. Гледах колко са смели по ЗВБ и пак ще пробвам с парчета. Обаче след неуспеха с авокадото, което се залепи в устата, леко ме е страх. 😀

За ехограф на коремни органи само при нефролог ли?

# 487
  • София
Ооо аз се въоръжавам с една кутия салфетки от тези меките в картонена кутия и бърша още докато яде. Веднага след яденето дсвам вода, защото почва да бърка в устата и веднага на мивката мия лицето с вода. Обикновено и лигавника държа в долния край с една ръка, защото ходи в устата, да.

Най-любимо ми е да кихне с пълна уста. 😁

pgeober май имаше предвид естетсвено оцветяване на кожара от много бета каротин в оранжевите. Все още никоя баба не се е изказала нищо относно методите ми на захранване. 😁

# 488
Ще отидем при педиатъра,  да му прегледа бъбреците на ехограф.

Митко често яде моркови, но още не е станал жълт, но си спомням, че батко му беше пожълтял, но той много пиеше сок от морков. А Митко отказа сока, явно няма да е по соковете, като батко си.

Мисля в понеделник да се мъча с урината, но като си спомня, как от найлончето всичко се изсипваше в памперса на баткото и  се готвя за нерви.

От два дни третата дрямка изчезна и е много кисел през това време, зъб ли е, промяна в режима ли?
Но пък заспива в 19:30 и се събужда само за ядене, и спи да сутринта.

И Митко киха с пълна уста, иначе още не цапа, като яде.

# 489
А, да, Рош, не е вътрешно оцветяване още, но ми е забавно как му стои 'брада' дори и след миене. Бабите ще се стреснат 😀 Мама ми е казвала, че докато е била бременна прекалявала с моркови и оранжавеела. 😀

Да ви питам и за сезонните череши - ще предложите ли?

# 490
Titanka педиатрите не гледат на ехограф 🙄 трябва специалист
Dee какво зелено даваш? При нас броколито претърпя пълен провал, не знам дали скоро ще пробвам пак да му давам.

# 491
Габи, всичко се връща. Пълен боклук, не заслужава даже да вижда детето. Най вероятно заради целият този стрес ти закъснява, ако имаш нужда да поговорим с някого пиши, близо съм и до стз даже може и разходка да направим.
Иначе за вземането на урина ми казаха до час най мн и половина. Вчера още като се събуди сабух всичко и я сложих върху подложка и памперса отдолу и явно дали и стана студено или след събуждане и веднага се изпиша, просто подложи контейнерчето и то си се напълни. Хубаво е да е първата сутрешна урина и най добре като се събуди и веднага да се свали всичко и то им се дохожда.

# 492
За сезонните череши Титанка писа, че е дала. Пеперудката мисля и тя, ако не бъркам. Доста се чудя, защото на голямата ги дадох към 10-11 м. и сега ми се струва рано. Снощи хапвахме едни вкусни от магазина. Взех три големи шепи, накиснах ги във вода за два-три часа, след това махнах костилки и дръжки, обелих ги. Сложих в тенджерка с малко вода, изчаках да заврат и пасирах. Замразих във форма за лед. Три часа труд и 12 кубчета имам😀. Да стоят в камерата да има.
За зеленото, броколи не съм давала, но мисля спанак първо да дам.

# 493
За черешите наистина може да е рано, понеже на два пъти се опитвам да му сваря череши с ябълка и загарям тенджерата, и изхвърлям всичко. Аз съм си малко суеверна и вярвам във знаците.

# 494
  • до най-прекрасния мъж
Дадох й да близне череша, не беше впечатлена. Не съм пюрирала, дадох обелена половинка. Направи физиономия и се дръпна. Не съм повторила. Давала съм й също да смуче банан, но не прояви кой знае какъв интерес. Но това беше преди доста време, сигурно още преди да захраня. Предстои официално да й въведа банан.

Общи условия

Активация на акаунт