Лято горещо се задава, ДЕКЕМВРИйче на половин годинка скоро става! (Тема 4)

• 16 976
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Али, хареса броколи, тиквички и зелен грах в комбинация. Одобрява броколито, а помня, че беше първата храна, която отказах като бременна и досега ми се повдига от мириса 😀
Ама е и на моменти. Нещо харесало се после може да не се приема с толкова голяма охота, иска си млякото.

# 496
Че решите трябва и да се белят ли? Аз мислех, че само се варят и пасират.

# 497
Блу, отдавна давам банан на пюре, но още да гризи и дъвче банан не смея.

В 8 месец се дават плодовете и салатите настъргани. Баткото не искаше банан и затова не зная, кога се дава. Мързеше го да дъвчи. Но би трябвало и банана да е към 8 месец.  Пъпеш и диня настъргани ги ядеше с охота.

Черешите трябва да се белят, за да не дразнят стомахчето. То всички плодове трябва да са белени. Много лесно се белят черешите с машинка за чесън.

# 498
  • до най-прекрасния мъж
Да, така четох и я обелих. По принцип черешата надува корема, поне моят, но аз ги обичам и ям много.
Титанка, аз й дадох да ближе задния край на банана. Бях си взела да хапвам, тя ме гледаше и реших да й дам. Съответно си го държах, не съм й давала на нея парчето. Поосмука го, но не прояви голям интерес и й го взех. Просто да близне, за парчета е малка още.
Някой питаше за позициите на столчето за хранене - на облегалката са 5, нивата на седалката са мисля 7.
Снощи писах, писах и поста се изтри. И забравих какво писах, а ми се приспа и се отказах да пиша пак. Ако се сетя, ще дописвам.

# 499
Като цяло съм ентусиаст за пресни плодове, но си имат киселинност и с този рефлукс ме е страх. Заради това и обелих черешите, но зная, че някой ги дава и пасирани с обелките.
Купих вчера едно такова приспособление с мрежичка. Мисля с него по-нататък да дам плодове и зеленчуци да ближе, че ме е страх да предлагам парчета.

# 500
  • София
Днес мисля да давам оризова каша за пръв път. Взех безмлечна на Хипп и мисля да я направя с нейното мляко. Как се процедира с кашите? Първия ден ясно - няколко лъжички, а после? Ппстепенно се увеличава количеството като със зешенчуците или може да не е чак толкова плавно?

# 501
Ние днес водихме детето при Фурлакис. Каза, че до към 7 месец ще почне да сяда самостоятелно. Проходилки и бънджита - чак след като детето се изправи само. Когато се изправи да го оставяме да се придвижва пак сам по мебелите, а не да го държим наведени и да го караме да ходи.
А някой да има барбарон, в който бебето стои седнало? Или някакво подобно столче?

# 502
Aз давах череши, че имаме домашни, но без да ги беля - готвя ги на пара и пасирам, харесват се и не и създават проблеми на коремчето.

Рошличке, аз давам от началото на седмицата оризова каша - правя няколко дози мляко (но по-малко отколкото по принцип пие), сипвам в купичка малко каша (на око) и добавям мляко и малко плодово пюре, после и давам да си допие остатъка от млякото. Първия ден се получи около 1 с.л. каша + около 40гр плодово пюре, следващите дни увеличавам кашата постепенно (пак на око..не ми се занимава да меря), още не съм заместила изцяло, но си хапва вече доста.

Алисън и ние ходим при Фурлакис, с баткото следвахме неговите съвети, но не съм ползвала барбарон - той сам се научи да сяда, а когато аз го слагах седнал някъде стоях около него да не падне или го слагах някъде на меко, или слагах възглавница зад гръбчето.

# 503
Като цяло съм ентусиаст за пресни плодове, но си имат киселинност и с този рефлукс ме е страх. Заради това и обелих черешите, но зная, че някой ги дава и пасирани с обелките.
Купих вчера едно такова приспособление с мрежичка. Мисля с него по-нататък да дам плодове и зеленчуци да ближе, че ме е страх да предлагам парчета.
Не се дават парчета, а се стържат, но към 8 месец. Също купих мрежичка за плодове, предложих я веднъж с ябълка, но явно беше твърда и не я хареса. Не съм се сетила да пробвам с череша. Даже веднага ще пробвам, да видя какво ще прави. Моята мрежичка е с шише.

С кашите не правя захранване, а давам колкото изяде, но ги предлагам с плод или плодово пюре.

Дадох му да опита череша с мрежичката, потресе се, но поне опита.

Последна редакция: сб, 18 юни 2022, 11:45 от Titanka

# 504
Titanka, разбира се, че се дават парчета. Защо иначе съществува ЗВБ... ✌️

# 505
Titanka, разбира се, че се дават парчета. Защо иначе съществува ЗВБ... ✌️
Аз написах за захранването с пюрета, не знам нищо за захранването  по ЗВБ.

# 506
При захранване с пюрета също се дават парчета. На мен са ми давали само гладко пасирани пюрета и до 3 години съм се давела и от най-малките парченца. По тази причина на сестра ми още първите пюрета бяха не така гладки и съответно по-бързо й се дадоха парченца да си яде сама

# 507
Аз днес дадох жълтък ,мисля че й хареса повече.Аз кашите ги правя на око,взела съм безмлечни и всички си й ги правя с нейното мляко.
Изследванията излезнаха добре,само левкоцитите са й високи ,но лекарката каза че е нормално,взех ме и направление за ехо на коремни органи и така продължаваме напред 🙂
Използвате ли различни марки памперси или си карате само с едни?
Аз досега използвах памперс премиум кеър,но ми се иска да взема от актив бейби тази седмица са намалени в Кауфланд,а също така са й в микс с гащички исках и тях да пробвам,че вече слагането на памперс е трудно 🤣

# 508
При захранване с пюрета също се дават парчета. На мен са ми давали само гладко пасирани пюрета и до 3 години съм се давела и от най-малките парченца. По тази причина на сестра ми още първите пюрета бяха не така гладки и съответно по-бързо й се дадоха парченца да си яде сама
При захранването с пюрета, постепенно се прави не толкова финно пасирано пюре, пропуска се малко по-едро. За да се научат децата да дъвчат, към 8 месец се стърже, което може. Например краставица, домат, плодове. С попарата пак постепенно се учат да дъвчат. Може аз да съм от страхливите, но доста по-късно дадох парчета.

# 509
Да, всеки си преценя какво и как да дава, а и зависи от детето. Аз съм се давела много, сестра ми не се. Аз също съм от страхливите, за сега съм давала всичко фино пасирано

Общи условия

Активация на акаунт