Лято горещо се задава, ДЕКЕМВРИйче на половин годинка скоро става! (Тема 4)

• 16 971
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
  • до най-прекрасния мъж
Моята фино не ще. Аз още от втория зеленчук дадох на Бейбибио, а те не са така гладки като Гербер. В началото й беше странно, сега гладки не иска. Аз бях писала и преди. Гладките ги вземам за асортимент и ги смесвам с другите. Усеща се някаква текстура, но няма парчета, просто се усеща на езика, не е като през цедка претрито. Дано обясних добре.
Днес дадох картоф и тиквичка с последата доза пуешко. За утре ще разредя с нещо по-воднисто. То толкова гъсто, че едва го преглътна милата и не си го и изяде. Взе да се нерви.
Днес имаме постижение - заспа с мен на дивана у баба й и спи вече час. Май пораства и започва да разбира. Ако продължи така, ще съм по-спокойна и ще планираме почивка септември или октомври - или море, или планина.
Днес я записахме в църквата за кръщене за края на август. Преди това и мен трябва да ме кръстят, че още не съм, магаре на 39 г Simple Smile

# 511
Блу много хубаво сте направили и нашето кръщене е на 01.07 ☺ Аз си държах да го направим докато е малък (под годинка)

# 512
  • до най-прекрасния мъж
Ами, да, повечето правят 2 или 3 в 1 - рожден ден, прощъпулник и кръщене. Но ние декември няма как да я кръстим. Едно, че са пости и не може, друго, че ще е студено. Сега е малка, ще е по-лесно, поне така си мисля. После порастват, разбират, може да се уплаши, ако оставим за следващото лято. А и то хайде днеска, хайде утре, ще стане като мен, некръстена на дърти години. Ние сме на 28.08. Така се падна, не съм целенасочено избирала датата да е с 8-ци.
Разбрах, че и родителите трябва да са кръстени, та и това ще трябва да свършим идния месец. Че август от 1 до 15.08 са Богородични пости и не може.

# 513
Оо, супер за кръщенето! Като имате време, поразкажете харесахте ли фотограф, място за почерпка, как планирате да нагодите празника с режима? Аз това се чудех, ако е скоро - сигурно едва ще седи стабилен, още ще мрънка за сън на кратки интервали, пък на заведение няма условия за дрямка... Такива битовизми ни спират 😀 Може у нас да каним, де.

Ние имаме ненужни драми между моите родители и избрания кръстник и събирането на тясно пространство не е подходящо. Пълни глупости, да има нерви. Приоритети бре, приоритети 🙄

Давам Камилия, оптимизирам режим и пак ясно се вижда, че някои дни са просто кисел период. Днес час и половина ревове и успокоения преди първа дрямка 😵 ММ казва, просто се смей и приеми, че нямаме пълен контрол - така нещата стават по-лесни. 😀

# 514
Дее, давам и аз Камилия.
Титанка, на каката давах гладко пасирани пюрета. После беше ли по-едро плюеше и се давеше, все едно ще повърне. Яде гладко пасирано до годинката, когато започнах да и давам парчета и прояде от раз. Никога нищо не съм стъргала на ренде, но не е лоша идея.
За кръщене, ще видим кога. Може би около година и половина, че сме избрали място, което е далеч и има доста пътуване. Като цяло съм много против 2 в 1 РД и кръщене, но пък е финансово по-изгодно.

# 515
dee аз исках в много тесен кръг. Но ММ искаше голям купон, защото така и не можа да почерпи, когато бебето се роди. Та, аз му казах щом иска да си организира. Извади късмет, че в комплекса, в който ще бъде почерпката, организират всичко от до - украса, меню, настаняване на гостите, музиката и т.н.  Включително се заеха те да уговорят фотографа, който аз искам, и за църквата и за ресторанта. В самия комплекс има хотелска част и след като си посрещне гостите, бебчо се качва в една от стаите и ще се редуват бабите му да го гледат, докато се кача аз накрая да си легна при него.
Иначе Блу при нас кръщенета са позволени по всяко време, по време на пост не се правят венчавки. От църквата ми искаха кръщелно само на кръстника, нашите с ММ не са ги търсили.
А аз също не съм привърженик на мероприятия тип 2 или 3 в 1, нашето ще си бъде само кръщенка. За рождения ден, живи и здрави, мисля да сме си семейно. Все пак ще е студено, а и пак ако върлуват някакви вируси….

# 516
  • до най-прекрасния мъж
Нашето кръщене ще е много скромно - кръстницата ми е приятелка и ще е с мъжа си и сина си (мъничък е, няма 3 г), евентуално двете баби (бащите ни са починали, с родата не поддържаме особени контакти) и евентуално още едно приятелско семейство с малко детенце на 3 г да си играят двете дечица. Но накрая може да е само таткото, аз, беба и семейството на кръстницата. Фотограф няма да наемаме, ще запазим маса някъде да се почерпим, но още не сме решили къде, защото кръщенето ще е извън Пловдив, но и близо до града.
Относно режима - никога не мога да знам какво ще е след 2.5 месеца, как ще спи, колко ще спи, къде ще иска или няма да иска да спи. Записах я за 11.30 ч, поне да е преди времето й за обяд. До 12 ритуалът трябва да е приключил и после ще я нахраним в ресторанта евентуално. Ние така или иначе я водим по поляни и гори. Тя свикна да яде навсякъде, трябва ми само пейка, пюре и термос с топла вода, за да й стопля пюрето. А и тогава ще е на почти 9 м и ще е по-лесно. Предполагам ще е на 2 дремки до тогава и ще успеем да се вместим някъде между първа и втора.

# 517
Не знам вече какво да правя с това нашето приспиване... Откакто се е родила, все тегавня. Чудех се защо в книгите пишеше да не се учело бебето да заспива на гърда, да се държало поне 10-тина минути след хранене будно, а то моето си будуваше по час-два след хранене като новородено, въпреки опитите ми да приспя. Имаше кратки периоди, в които се беше научила да заспива сама в кошарата, но те са вече в миналото. Доскоро мислех, че съм му хванала цаката с шъткане до ушенцето... вече нищо не работи.

Взимам я на ръце, шептя й, люлея, почне да затваря очите и в един момент почва да се извива, щото или има въздух за изкарване, или защото съм й неудобна, или заради двете. Сложа я в кошарата, надвесена над нея, хванала ме е за ръката, продължавам да шептя, но почва да се върти ту на ляво, ту на дясно, почва да ме скубе, да се смее или да плаче. Взимам пак на ръце, пак почва да се извива, слагам в кошарата - завърти се по корем, ревне, завия я, почва да се оплита в чаршафа с краката. И това се повтаря на почти всяко приспиване всеки ден. Търпението ми се изчерпва. Няма разсейващи елементи в стаята, завесите са дръпнати, прозорецът е затворен да няма шум, доколкото е възможно, и все така.

Днес баща й реши, че била гладна в 5 и половина, защото се въртеше в леглото, а аз я намествах. Направил мляко, идва победоносно да ми помагал, а аз го гоня да не се меси, той зяпа на вратата и си знае своето. Разсъни я, а тя дори не изяде цялото мляко, после 2 часа мъки с приспиването за добро утро. Ходихме на разходка, плаче в количката, че й се спи, а не може, слагах ръка да й галя лицето, стана номера за великата 30-минутна дрямка. Следващият сън пак ме изкара извън нерви след час и нещо и просто ми идваше да избягам от стаята. А вечерта... ревна след банята за сън, отидохме в спалнята и се почна цирка. Беше светло навън, а заспа към 23. Всъщност по едно време тъкмо заспа и след 5 минути някой, дето само хубави неща му желая, пусна фойерверки навън. И още един час дондуркане, нерви... дори току що ми се причу рев, зяпам камерата втрещено - спи.

# 518
Денц много се старае, опитваш прекалено много неща и детето не знае какво става и че е време за сън. Ние бяхме по същия начин и това е поредността, която се следва:
1. Правилен режим (ако искаш кажи на колко месеца и седмици е да ти кажа нашите тогава на какъв график са били)
2. Ритуал
3. Махане на асоциациите, които не са ок за теб.

Имай предвид, че оставяйки дори една асоциация бебето ще се буди. Единственото изключение, за което знам е нещо за гушкане (дуду, играчка, завивка).

# 519
Не знам, Фейри, не мисля, че е там проблемът. Тя добре разбира, че е време за сън и дори започва да се унася в мен. Но след малко решава, че не иска така да заспи, че й е неудобно и започва да ми се върти и гърчи. Май най-добре приема носенето в изправена позиция, отпуснала глава на рамото ми, но на мен ми е тежко и неудобно така. А това да не заспива в кошарата май се получи като махнах възглавницата за спане настрани, антирефлуксната още не съм. На 6 месеца и 11 дни е.

# 520
Защо не пробваш да махнеш антирефлуксната? Може ли да се върти когато е с нея?
Интервалите тогава да било 2:30/2:40/2:40/2:50, а са спали 1/1:20/0:30-0:40.
Със сигурност има нещо, което ѝ пречи.

# 521
От време на време я махам през деня, но пак не става да заспи в кошарата. Откри новата възможност да се върти наляво, надясно без застопоряването на възглавницата за спане настрани, и само се обръща по корем. Преди малко пак започнахме да се мъчим с приспиване на ръце, като я изправих в мене с ръка на главата и на дупето за 5 минути беше заспала. Явно това ще е новия начин, докато не реши, че и така й е неудобно. Нямам намерение да ползвам слинг навън, ще трябва да се научи да заспива в количката легнала.

Как съхранявате отворените бурканчета като сте навън? Някоя от тези чанти дали ще свърши работа: https://visvitalisbg.com/category/termosi ? Мм твърди, че трябвало да се пълнят с лед, ама не ми изглежда да са на такъв принцип.

Вчера дадох четвърт жълтък, стрит през цедка. Замислих се над тия неща, дето говорите за ситните парченца в пюрето. Засега със заготовката от месо и недобъркана оризова каша ми се е получавало да има парчета, примлясква си.

# 522
Аз си присипвам пюрета в мои си контейнерчета с капак, затоплям си ги и си ги нося в термочанта навън. Задържат се сравнително топли

# 523
Денц, имам точно това с двата контейнера. Много е удобно. Слагам или пюрето направо в контейнера или бурканче на хип вътре. Събира се точно. Ползвала съм два пъти навън, че бяхме по разни поводи. Слагам ги от хладилника в чантата и после в заведението са си студени. Слагам там в купа гореща вода да се стопли. В парка не съм пробвала, но ще е на същия принцип. Просто трябва да го стоплиш и чантата ще го задържи.
Такива чанти ползвам много и за голямото дете за храната за училище, за супите и за нас, когато сме на път слагам сандвичите и студени плодове и зеленчуци. Ако искаш да пренасяш топла храна за по-дълго време, най-добре в термос. Има такива за храна.

# 524
Дентц, наистина големи битки при вас, леле! Sad( Дали консултант по сън ще е вариант за вас, за по-бърза и ефективна адаптация? Има и тема във форума.

Общи условия

Активация на акаунт