Лято горещо се задава, ДЕКЕМВРИйче на половин годинка скоро става! (Тема 4)

• 16 992
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
  • до най-прекрасния мъж
Фейри, първо се дават безглутенови каши следобед - ориз, елда, царевична. И те се започват по 2-3 лъжички и после увеличаваш. Но първо въвеждаш 2-3 плода и тогава каша. Аз ги въведох за по 3 дни - ябълка, круша и синя слива, банан също е подходящ. Стигнах до 50 мл пюре и спрях. После дадох каша с плод оризова за 3 дни и елда за 3 дни с въведените плодове, като започнах от няколко лъжици, после 20-30 мл и така. От елдата първо дадох 2-3 лъжици, вчера й се услади и изяде 70 мл, днес пак толкова.  От утре ще дам пуешко или заешко за 3 дни и после ще дам тиквичка, че аз не съм я въвела още и царевична каша. За цяла порция каша е рано. Даваш постепенно и по малко и заместваш с нея СЗ. Иначе, една порция я дават към 180 гр, но примерно ще я стигнеш за месец. Примерно, през ден увеличаваш с по 10 мл, докато изядат цяла порция. Ако междувременно си стигнала до глутена, почваш малко глутенова, допълваш с безглутенова и така докато въведеш. За новите зеленчуци и аз като Титанка, давам пюре, което съдържа въведени и нов зеленчук за 2 дни и считам въведен. Ако правиш ти пюретата, прави комбинации от вече давани зеленчуци с нов зеленчук. Първо малко от новия, после повече. Аз, понеже повечето неща ги купувам на еднокомпонентни пюрета, ги меша вкъщи. Примерно, вчера й правих картоф, остана ми и за днес. Вчера му сложих пащърнак и броколи, днес го яде с морков и грах. Като реша да дам нещо ново, пак така ще процедирам. Ще дам нещо въведено с малко от новото за 2 дни и готово.

# 436
Да ви кажа какво направих с кашата. Още от самото начало си изяде цяло бурканче каша с плод и така си я давам, но явно му идва много, понеже две вечери повръща. Но не, че кашата не му понася, а е преял.

# 437
Аз също мисля да дам първия ден, най-много два по 2-3 лъжички и после да дам цяла, но ще видя.
Кажете, някой вече мислел ли е с какво ще маже детето против комари например на море или на друго място, където може да има такива? Майките, които имате по-големи деца, с какво сте мазали?

# 438
Кога трябва кашата да замести млечното хранене следобеда? Dizzy Face Ние сме доникъде, най-много май 70 гр. съм давала оризова с плод и след това дохранване с АМ. Пък и невинаги я изяжда цялата, иска мляко да цокне и после ако успея да я излъжа си дояжда кашата по-спокойно.

Днес постави нов рекорд от цели 6 изхождания, като първите 4 с големината на пъдпъдъче яйце, твърдо и с доста напъване изкарано. Извинете ме за описанието. Grinning Запичането дойде от зеленчуците, въпреки че уж наблягам на разхлабващите. Затова дадох само 1 път каша за последните сигурно 5-6 дни, как ще стане да е всеки ден и тя в един момент не знам... или е крайно време да въведа нещо различно от ориз?

Нашите хранения изглеждат така:
1-мляко;
2 - 50 гр плод и мляко;
3 - обяд със зеленчуци, отскоро и месо, тези дни и жълтък ще вкарам;
4 - 50 гр плод и мляко ИЛИ каша с плод и дохранване с мляко,
5 - мляко и ако има изненадващо хранене 6 - пак мляко.

Като започнах захранването на 5 месеца, и на мен ум не ми побра как хем трябва да вкарам еди си колко неща за отрицателно време, хем да не се бързало. Ами то просто не излиза математиката, пък камо ли ако се започне на 6 месеца, каквито са препоръките по всички книги.

# 439
Блу как така 4 ,аз мисля че нашето има само 3 степени 🤣явно още не съм го разучила.Като грамаж не знам колко изяжда ,защото нямам везна ,но ми се струва малко.Аз съм вкарала всички зеленчуци плюс лук ,чесън и зелена чушка.В петък ще питам лекарката за жълтъка дали вече да давам,ще го въведа по една схема от нета.Плана ми за глутена е овесена каша ,ръжен хляб и завършвам с пшеница ,а ечемик не знАм къде се съдържа 🤣затова ще си се въведе някак си.
Фейри вие не започнах те ли отдавна със захранването защо само 5 зеленчука,давай по смело аз 2 дни давам и броя за въведен,алергените си ги остави за накрая като ягода ,риба ей тези.
Да добавя че от плодовете дадох круша,слива,ябълка и банан,а от кашите оризова,елда и царевична 😁

# 440
Кога трябва кашата да замести млечното хранене следобеда? Dizzy Face Ние сме доникъде, най-много май 70 гр. съм давала оризова с плод и след това дохранване с АМ. Пък и невинаги я изяжда цялата, иска мляко да цокне и после ако успея да я излъжа си дояжда кашата по-спокойно.

Днес постави нов рекорд от цели 6 изхождания, като първите 4 с големината на пъдпъдъче яйце, твърдо и с доста напъване изкарано. Извинете ме за описанието. Grinning Запичането дойде от зеленчуците, въпреки че уж наблягам на разхлабващите. Затова дадох само 1 път каша за последните сигурно 5-6 дни, как ще стане да е всеки ден и тя в един момент не знам... или е крайно време да въведа нещо различно от ориз?

Нашите хранения изглеждат така:
1-мляко;
2 - 50 гр плод и мляко;
3 - обяд със зеленчуци, отскоро и месо, тези дни и жълтък ще вкарам;
4 - 50 гр плод и мляко ИЛИ каша с плод и дохранване с мляко,
5 - мляко и ако има изненадващо хранене 6 - пак мляко.

Като започнах захранването на 5 месеца, и на мен ум не ми побра как хем трябва да вкарам еди си колко неща за отрицателно време, хем да не се бързало. Ами то просто не излиза математиката, пък камо ли ако се започне на 6 месеца, каквито са препоръките по всички книги.
Кашата, ако е безмлечна не замества ядене. Ако детето си се наяжда, не е проблем, даже е препоръчително млякото и по-бавно да се въвежда. Много добре са ти храненията. Нашите са почти същите,  без месото и плюс плодов кисел следобяд  или каша с плод.

И Митко ака така по 4-5 пъти на денонощие. Мисля, че е от кашата, но нашата е 120 грама каша+70 грама плод = на 190 грама. От утре намалям.

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 23:04 от Titanka

# 441
Кажете, някой вече мислел ли е с какво ще маже детето против комари например на море или на друго място, където може да има такива? Майките, които имате по-големи деца, с какво сте мазали?
Със Занзи ще мажа, има и едни лепенки против комари, но според мен не действат. Друго, което съм правила с баткото, когато е в количката - пръскам на салфетка Аутан и я слагам някъде или мажа с масло от лавандула.
И задължително мрежа!

# 442
Това съм купила за комари. Пръскала съм го само веднъж до сега.

# 443
Блу как така 4 ,аз мисля че нашето има само 3 степени 🤣явно още не съм го разучила.Като грамаж не знам колко изяжда ,защото нямам везна ,но ми се струва малко.Аз съм вкарала всички зеленчуци плюс лук ,чесън и зелена чушка.В петък ще питам лекарката за жълтъка дали вече да давам,ще го въведа по една схема от нета.Плана ми за глутена е овесена каша ,ръжен хляб и завършвам с пшеница ,а ечемик не знАм къде се съдържа 🤣затова ще си се въведе някак си.
Фейри вие не започнах те ли отдавна със захранването защо само 5 зеленчука,давай по смело аз 2 дни давам и броя за въведен,алергените си ги остави за накрая като ягода ,риба ей тези.
Да добавя че от плодовете дадох круша,слива,ябълка и банан,а от кашите оризова,елда и царевична 😁
Преди месец започнахме, но при чудовището спряхме з а малко, защото се обрина. После спряхме, защото не бяхме в София. После пък докато чудовището навакса, бухтата ядеше от вече въведеното за да са заедно. И то стана една... Пащърнакът го въвеждахме близо седмица, след това за по 4 дни. Мина си така времето... Нито жълтък сме въвели, нито месо, нито нищо. Накрая наистина ще изхвърля пюретата и каквото има за ядене това ще ядат... А този хляб като го дам, после смята ли се за въведено? Мога ли да давам каши? Ми че то ако цялата тази лудост може да се замени с малко коричка, хората защо си го причиняват🤔. А и в хляба май няма абсолютно всичко. Ние не че ядем такива неща, мъжът ми днес чу да спелта. Клавиатурата на телефона ми също, поправя ме 🤣
Ние започнахме да търсим детегледачка. Някой ако може да препоръча?

# 444
Моят хубавец се задавя от слюнката си, как да му дам коричка хляб. Иначе ориза, като е смелен по-едро дъвчи. Едно време от малки на децата са давали коричка хляб, за да си чешят венците и да се научат да дъвчат. Но наистина е по-добре, да ги подготвиш с кашите и тогава хлябът. Но можеш да го направиш по-бързо. На 8 месеца вече е ред на попарата.

# 445
Кашата, ако е безмлечна не замества ядене. Ако детето си се наяжда, не е проблем, даже е препоръчително млякото и по-бавно да се въвежда. Много добре са ти храненията. Нашите са почти същите,  без месото и плюс плодов кисел следобяд  или каша с плод.

И Митко ака така по 4-5 пъти на денонощие. Мисля, че е от кашата, но нашата е 120 грама каша+70 грама плод = на 190 грама. От утре намалям.
Ами полумлечна е при мен кашата. Grinning Общо взето подготвям мляко 180 мл вода с 6 лъжици, както обикновено, слагам на око около супена лъжица и нещо каша в паничката и почвам пак на око да прибавям млякото и да бъркам. Само че толкова бързо абсорбира, че за да получа желаната гъстота съм изляла повече от 1/3 от шишето. И тъй като тя може да се дърпа на кашата и да не изяде много, после дохранването с вече намалялото количество мляко да не й стигне. И става лудница... Затова почнах да я правя с повече вода и да наливам 20тина мл мляко на вкус, за да има в шишето. Grinning

Сега се чудя жълтъкът като се дава през ден, кога може да се счита за въведен - след 3тия път, тоест на 6тия ден? И ако искам да вкарам ново месо след жълтъка, тъй като ще се редува с него, и то ли се смята на 6тия ден въведено? Да поясня, че всичко вкарвам по 3 дни в по-малки количества и затова ми е такъв въпросът. Nerd

# 446
Dentz, малко трудно разбрах за мъките ти.
180 грама вода е много. Слагай най-много 140 грама вода в тенджерка, превари я. Като истине до 50 градуса (леко затоплена) сложи от кашата и бъркай докато стане хомогенна смес, тогава си сложи от млякото и пак разбъркай.

Според мен можеш направо да си редуваш жълтък с месо. Ако има алергия от жълтъка ще покаже още същия ден. Не е хубаво да се дава 3 дни последователно жълтък и 3 дни последователно месо, но заради заготовките от месо, можем да си затворим очите.

Месото съм слагала два пъти по половин кубче и тогава цяло, но не мисля, че е проблем и цяло кубче да се сложи в пюрето още първия ден. А когато се захранва с готови месни бурканчета, също направо цялото.

Важното е да има разстояние от 7-10 дни от едното до другото месо, за да свикне стомахчето.

# 447
Благодаря, Titanka, за съветите. Друго си е като има някой врял и кипял да сподели опит. Тези кубчета месо, за които говориш, сама ли си ги правиш или от купените заготовки?

Иначе имах предвид, че правя АМ от 180 мл вода с 6 лъжици, получава се 210 мл общо и от него изливам за кашата 20-тина (май ще е по-добре повече); другото, с което я разбърквам, е вода.

# 448
Ехе, много хапват всички. За къде сте се разбързали? И защо се притеснявате?
Феъри, ако това ще те успокои, моята госпожица има въведени тиква, морков, пащърнак, батат и днес въведох картоф. Изяжда около половин бурканче от 125 мл. Захранвам от 20 дни. Мисля, че се движа много добре дори. И без друго целта е опитване на храната до 1г. По отношение на количеството, като не иска повече как да я накарам🙄.

Дее, от сърце ти благодаря. Добре, че сложи линка на ебаг, че не се бях сетила за тях да си поръчам зеленчуци. Имат на Моравско село и пристигат с отлично качество.

За комарите и аз се интересувам.

За слънце какво ползвате? Има ли задължително минерален филтър или ползвате и само с химичен?

# 449
Благодаря, Titanka, за съветите. Друго си е като има някой врял и кипял да сподели опит. Тези кубчета месо, за които говориш, сама ли си ги правиш или от купените заготовки?

Иначе имах предвид, че правя АМ от 180 мл вода с 6 лъжици, получава се 210 мл общо и от него изливам за кашата 20-тина (май ще е по-добре повече); другото, с което я разбърквам, е вода.
Месото си го правя аз от кубчета за лед, едното кубче е за едно зеленчуково пюре.

Общи условия

Активация на акаунт