Лято горещо се задава, ДЕКЕМВРИйче на половин годинка скоро става! (Тема 4)

• 16 761
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
А дали е окей да се запазват няколко часа (примерно до следващото хранене) топли пюретата? Понеже нали на всички етикети пише да слагат в хладилник след употреба. Rolling Eyes Но пък ако има начин да си спестя и мъкнене на гореща вода и посуда за повторно затопляне навън, ще съм мнооого доволна.

dee, четох снощи в темата. Имаше старо запитване с много подобен на моя проблем и отговорът на консултата беше, че трябва индивидуален подход според темперамента на детето. Не ми се ще сега и пари за такова да даваме.

# 526
Dentz, и аз мисля като Fairy. Направо м исе ревеше като дойде време за сън.
След като изгледах всички лекции за сън в ютуб и внимателно следях какво пишат тук момичетата имам доста по-лесно приспиване. Все още не заспива съвсем сам. Аз трябва да съм в стаята, но е много по-добре от както беше (горе-долу като твоето приспиване).
Аз направих точно както Феъри го е написала и мнооооого експериментирах, ама много. И те така. Дано се справиш бързо с проблема!

# 527
Dentz все пак го топля един единствен път, това което съм си отсипала и до 2-3 часа го давам. Не мисля, че е проблем. Абсурд е да мъкна вода и за топлене на пюрета, нося си само за правене на мляко. А не съм и виждала майките около мен да топлят навън 🙄 изваждат и дават

# 528
  • до най-прекрасния мъж
Аз си нося 1 л термос с вряла вода - завира и веднага прехвърлям в термоса. От него си наливам вода за млякото, а в чашата на термоса топвам пюрето, както е с буркана, да се топли. После си отсипвам в купичка и храня. Но това е когато сме на планина или другаде извън града. Обикновено взимам неотваряно пюре и го давам цялото или каквото остане, го дояждаме ние. Отворено и стояло извън хладилник в тия жеги не смея да предложа отново.
Денц, за заспиването прави всеки път точно едно и също, без да сменяш постоянно тактиката. Слагаш, даваш нещо за гушкане и се правиш, че не я виждаш. Или лягаш до нея, гушкаш или там каквото си избереш. Но не 100 неща. Аз си правя все едно - обличам чувала, пея, слагам, целувам, давам кърпата. Ако много се разбеснее, намествам в леглото (ако е легнала напреки или се е обърнала с главата надолу). Обикновено с кърпата заспива. Максимум слагам ръка на гърдите или подавам ръка през решетката, гушкам и то ако нещата отиват на силен протест към рев. Вдигам в много краен случай или ако иска вода, я навдигам да седне и я крепя да пие. Тя вече не желае изобщо на ръце. Вдигна ли я, ме бие, ококорва се и е до там. За мен вече в този период си искат да заспиват сами и повече им пречим, отколкото да им помагаме. Аз се меся винаги само вечер, защото не давам кърпата от страх да не се задуши. И то с говорене, държане за ръчичка и гушкане. Не я вдигам, изнервя се.
Вчера и днес имах успех да я приспя извън нейното легло. Вчера спа 1:50 у баба й на дивана. Днес заспа без особени усилия у другата баба на леглото, на село сме. В нито една от бабите нямаме кошара. Ще видим днес колко ще спи. За нея само новости днес. Прехвърлихме я в големия стол за колата вече, кошницата й отеснява и окъсява. Заспа в него с биба, защото е по-изправен от кошницата и не можа да се отпусне и да заспи навреме.

# 529
Ух, опитвам да правя едно и също и съм правила, но в един момент вече просто спира да работи и нямам избор. Не мога да я оставя да плаче от умора... Confused Проблемът е, че се отучи да заспива сама и сега иска помощ, само че тя невинаги й харесва. Пробвала съм да й давам да гушка текстилна кукла, заиграва се, завивката си мята на лицето и започва да маха с ръце. То вече през деня почти не я завивам де. Днес я слагах в кошарата всеки път като ми се извиваше в ръцете и почваше пак наляво, надясно, напреки и гарант за незаспиване в следващите няколко часа. Astonished

Днес интервалите на будуване са: 1 час/2:30/3:30/4 часа; общ дневен сън 1 час и половина. Ами не ми се струва нормално.
Вчера са били: 2 часа/2: 30/3 часа/2 часа/ 4 часа; общ дневен сън 3 часа и половина, ама защото беше събудена по-рано от обичайното от баща си.

Ех, а преди няколко месеца излизахме на разходка, за да не се занимаваме с приспиване. Вече се налага да се връщаме от разходка понякога, за да заспи вкъщи евентуално, и не ходим по-далеч от квартала. Cry

Последна редакция: нд, 19 юни 2022, 21:47 от Dentz

# 530
Леле момичета, много сложно ми се струва това топлене и пресипване на пюрета навън.
Аз ако ще храня навън правя пюре преди да излезем, за да е топло или топля бурканчето с готово и слагам в термокалъф (за няколко часа няма да се развали - все едно да сготвите ядене, не се разваля за няколко часа), храня направо от бурканчето. Ако ще храня с мляко навън пак така процедирам (ако сме само за едно излизане навън) - отмерени дози АМ в кутийката, сипвам в шишето вряла вода и в термокалъфа, докато стане време за ядене вече е поизтинала и сами ги смесвам. Ако ще пътуваме или ще сме по-дълго време навън тогава си нося термоса.

# 531
Момичета, а вие кога мислите за пробиване на ушите за момиченцата? Нашият педиатър каза, че на 6тия месец вече е окей, но не препоръчва преди това. Сега се чудя… от една страна мине голям мерак, от друга мога и да изчакам. Та не знам…

# 532
Момичета, а вие кога мислите за пробиване на ушите за момиченцата? Нашият педиатър каза, че на 6тия месец вече е окей, но не препоръчва преди това. Сега се чудя… от една страна мине голям мерак, от друга мога и да изчакам. Та не знам…
Аз много се чудя по този въпрос - дали да е като е малка или изкачам да изчакам да порастне и да стане на няколко годинки и сама да поиска
От една страна са ми много сладки малки момиченца с обеци, но пък като знам като са малки как хич не се пазят и себе си, и едно друго, и също като започнат да се учат сами да се преобличат как си теглят блузите през главата.. малко се притеснявам да не си скъса ушето и засега май по-скоро обмислям да не бързам, иначе имамр подарени много сладки обеци 😊

# 533
Dentz, сещам се евентуално да попиташ мами с опит в групата 'Недоспалите майки', там също има консултанти. Може да драснеш на жената със сходен проблем тук, ако е намерила решение? Също идея - Нани, Нани бебе отговорят на коментари (във фб съм виждала). Полезна информация има и в сайта на Лека нощ, мило зайче, ако там откриеш нещо приложимо за режима? Пуснах линк във фб групата към сайта им с библиотека от полезни статии - https://www.lekanoshtmilozaiche.com/individualna-norma/
(между другото, те имат и опция подари консултация - ако някой близък се чуди какъв подарък да ви подари за повод, вариант е 😀)

На практика, като гледам, с техните настроения и дискомфорти, някои дни си е просто ужас и това е. 😀 Ние днес се осмилихме да не чакаме дрямка вкъщи и да излезем на въздух за няколко часа. Едва дремна и следобед бяха истерии, докато не заспа на широко в леглото. Еее, ами не може само вкъщи 🙄🙄

# 534
  • до най-прекрасния мъж
Денц, много големи интервали, пробвай да слагаш на по-къси. Мария истерясва, ако закъснея малко. Сега е на интервали 1:50-2:00/2:20/2:40/3:00-3:30, зависи колко е спала през деня и дали поради някаква причина някой от интервалите не се е удължил, последният варира. Но в общи линии на около 10:30 ч.общо будуване за деня заспива за нощен сън. През деня спи 3 часа, разделени на 3 дремки с различна продължителност, няма ден с ден еднакви.
За ушите с баща й решихме да изчакаме да порасне и сама да реши дали иска обици. Малка е още, предстоят ясли, градини. Моите ги пробиха на 6 г, имам ясни спомени и много исках и се радвах. Обици носех до университета, след това рядко. Даже не помня от кога не съм слагала, а и може би няма да успея, ако поискам.

# 535
За съня няма да се меся. Писала съм и преди - с първото дете беше едно гледане на часовника, приспиване, броене...Не смеех да отида някъде, да не пропусна времето за лягане, не исках и никой да идва, да ми разваля поредността на деня. Голям стрес беше. Сега го давам по-спокойно. Наблюдавам и видя ли признаци на сън, слагам. С последните трудности около 6-тия месец се научи да заспива на ръце, но успокои ли се положението, ще пробвам да е направо в леглото, както си беше преди.
За обиците. На каката сложих на 3г -3,5 г някъде, когато започна сама да иска и то няколко месеца поред да е постоянна в желанието си. Притеснявах се да не е рано. Лекарят УНГ, който ги слага ми каза тогава, че е добре детето да не е бебе, защото не е оформено ухото все още добре, т.е. има да расте и обицата, колкото и да е лека, тежи на ухото. Не си спомням от коя възраст каза, че е добре, но ние я бяхме минали тогава.

# 536
Денц, много е кратък първия интервал вчера, втория е ок, след това вече са изключително дълги. Моите са с месец по-големи и не могат да издържат толкова. Защо не пробваш да сложиш в леглото и да излезеш от стаята, когато се разреве влизаш и успокояваш след което пак оставяш и излизаш. Знам, че ще е сто пъти в началото, но възрастта е идеална за този подход. Във всички случаи без правилен режим и ритуал винаги ще заспива трудно. А заспива ли трудно ще мине много време докато спре да се буди на 30мин.
Ние няма да дупчим. Ще ходят на ясла, после и на градина, а там са забранени. Освен това им се променят ушите и май е по-добре по-късно. Нека пораснат, те ще си кажат.

# 537
Здравейте момичета. Аз ви чета редовно, но гледам да не се мешам много много, че вече като някоя свекърва се чувствам.
Само искам да кажа за обиците. Моите са били пробити преди да навърша 5м. Нямам никакви проблеми с ушите, нито са ми увиснали, нито имам спомен за болка и т.н.
Ние на малката вече ги пробихме  (денят преди благовещение). Нямахме никакви проблеми, на следващия ден си направихме и кръщенето, всичко мина супер. Дори смея да твърдя, че и беше кеф. На пробиването на ушите бях с една приятелка, която също дупчи на детето си (3годишна). Нашата изобщо не разбра какво става, прие го като ваксината, докато на моята приятелка детето беше рев, истерии и изобщо много тъжна гледка беше. Късаше ми се сърцето направо... Искрено се надявам да не и остане спомен от това.

# 538
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, тези от вас, които са взели урина, бледа ли беше? Тази сутрин събудих Мими, измих я и й лепнах колектора. Обух я и я нахраних. Гушнах я и зачаках. По едно време отворих да видя, едва беше намокрила колектора. Оставих я за малко да измия чиниите и да поразтребя и тя взе, че се изака (както прави обикновено по това време). Изчистих я, измих я и хайде нов колектор. Оставих я с голо дупе и си поиграхме малко. И по едно време, вече отчаяна, че идва време за сън, а тя не пиша, взе, че напълни колектора. Да, но урината е много бледа. Ще я занеса в 10 ч, но не знам дали ще успея да събера нова до тогава. Дожаля ме да я сложа да спи с тоя найлон на дупето. Като се събуди, ще я измия и ще сложа нов, ако тази урина не е ОК. Първа сутрешна няма как, тя си пиша в памперса през нощта. А цяла нощ да спи с това?

# 539
Трябва да е бледа, Блу. Ако не е, доколкото знам е индикация за проблем.

Общи условия

Активация на акаунт