Лято горещо се задава, ДЕКЕМВРИйче на половин годинка скоро става! (Тема 4)

• 16 760
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
  • до най-прекрасния мъж
Ох, благодаря ти, Фейри. Тя милата само го дърпаше да го махне и се размрънка. Сега заспа и 15 мин само се въртя и се стряскаше, много й се отразяват тези неща. Супер, че няма да я мъча повече. Като се събуди, мятам я на колата и отиваме да я носим и да дадем кръв. Довечера сме и на ехограф. Днес ще й се събере доста, но да минава всичко и да го забравяме. Може да опитам да взема по-прясна, като се събуди. Че ще са минали 2 ч преди да я занесем.

# 541
2 часа да много, наистина по-добре вземи нова. Няма ли как да го сложиш без да вижда? Нашите изобщо и не разбраха Thinking

# 542
  • София
Аз вече от около 10 дни оставям бебка да заспива сама в кошарата. Оставям я спокойна с бибата и с едно одеалце за гушкане. Започва луда борба с одеалото, върти се, размята го. Вади си биберона от устата и започва да го дъвче от всички страни. Започва да се ядосва и да си трие очите. Ако се разплаче отивам да успокоя и да погаля. Давам пак бибата и излизам. За около 10 минути се предава и заспива. Но все още е с протест и все още се буди на 25-30 минута и не може да се доприспи сама. Започва да вади бибата, да се бори с одеалото и да си трие очите и това я събужда окончателно. За момента се опитвам да доприспивам като ещсе размърда влизам, хващам ръчичките и галя по главата.

Вече не знам кога и дали ще почне да слива тези цикли на сън. Мислех, че приспиването на ръце е виновно, но явно не. Според консултанта тук във форума ще мине време докато се нормализират дремките - по нейни думи поне 2 седмици.

С рутината ми е трудно. Не спи в пувал, не обича да ѝ сменям памперса. Гледам като наближи времето за сън да ходим в стаята, гушкам я, пея зайченцето бяло, пускам бял шум и затъмнявам със завесите. Не знам дали е достатъчно добра рутина.

Деня го изкарваме на 3 дремки като обикновено супявам да удължа само една и то рядко е първата.

# 543
Към тези, които вече имате зъби - за колко време пораснаха изцяло? Аз го усетих, че са пробили преди 20 дни и още ми се виждат много мънички 🙄

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 10:34 от AlisonParker

# 544
Фейри, при вас каква рутина/ритуал се установи окончателно? И на мен ми е трудно с ритуала, много зависи от настроението му и сигурно момента на слагане. Махнах и чувала от уравнението през деня, защото преди заспиване се премята, търкаля, върти и ще стане вир-вода. Изчаквам да заспи и след 5 мин покривам с пеленка.

Ако е добър момент, работи гушкане преди слагането за сън, поставяне в леглото, галене, даване на гризалка (една само за лягане, не на друго място), има и дуду да си мачка. Повърти се, пее и заспи, но често не става лесно, въпреки че учим самостоятелното заспиване от много време. Много е на моменти, някой ден е лесно и става самостоятелно, друг - голямо мрънкане. Условията са същите.

# 545
Моя заспива на гърда...знам, че не е окей, но към момента е това. Днес заспа с количката на прибиране. Не спазвам стриктно интервали, гледам да сме повече време навън, пък се нагаждам. Няма два еднакви дни. 😀 В колкото и да легне вечер, колкото и да спи през деня, сутрин събуждането винаги е в 6 ч (+/- 10 минути).

Първото зъбче излезе на 29.05, тоест преди 3 седмици и излязло около 1/3. Другото изби преди 4 дни и все още не се вижда добре.

Ушите на каката пробих на Благовещение, когато беше на година и 4 месеца. Вече е 2 група в детската градина, нито там, нито в яслата е имало проблеми. Но е с обеци тип медицински. Не разрешават халки, за да не ги дръпнат като играят. Случвало се е да падне при събличане и то вкъщи.

# 546
  • до най-прекрасния мъж
Върнахме се от болницата. Голям рев беше, какво му става на това дете, не знам. Докторката беше много мила, предразположи я, игра си с нея, закача я. Обаче, в момента, в който аз излязох, наддаде такъв вой, че сърцето ми се свиваше отпред, докато ми я изнесат. Сестрата и тя беше много внимателна, чувах, че я утешава, но нашата се съдра да реве. Изкараха ми я неплачеща, но чак хълцаше от рева, който изрева, много жален и уплашен. Одеве се задавих и се закашлях и тя се разтрепери и се разрева. Явно е много уплашена и още я държи. Втори път урина не успях да взема, дано всичко е наред. Събуди се и трябваше да я нахраня по най-бързия начин и да тръгнем, за да хванем зеления коридор между 10 и 11. На връщане заспа в колата и само се стряскаше и хълцаше. Спа 20 мин, яде и сега се предаде за под 5 мин. Днес емоциите й дойдоха повече, а тепърва ще я водим на ехограф на коремни органи довечера. Дано поне сега поспи повечко, че до сега днес има само 1:05 сън и е ужасно уморена.
Дописвам Али, наистина растат много бавно. Нашето проби преди 4-5 дни и си седи все такова мъничко връхче. Другото до него се белее под венеца, чакам го и него до 10тина дни да избие. Тя пак взе да си дърпа ухото. Правеше го малко преди да избие първото зъбче.
Рошли, наистина, поне 2-3 седмици им отнема да свикнат да сливат циклите при самостоятелно. Имам предвид, че и след това понякога не се получава да слее. Просто трябва време да си намери начин да се самоуспокоява. Намери ли го, ще минава или само с отваряне на очи или за 1-2 мин ще заспи без помощ.

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 14:27 от blue.angel

# 547
Блу, ти не беше ли с нея, когато взеха кръв?
Да ви се оплача, че и днес не успях с вземането на урина. Слагам колектор и я държах гола, облечена, с памперс, без памперс и как ли не, не иска. Още докато отлепя колектора и свършва работата на повивалника🙄.

# 548
  • до най-прекрасния мъж
Не, Тара, изгониха ме да чакам отвън. Ние ходихме в Селена, защото там си е коридор само за това и няма наплив и потенциално болни дечица. За урината, опитай да сложиш наблизо контейнера и като започне да пиша, веднага подложи, за да я събереш. Мария още си дърпа памперса, а колектора го няма от часове на нея. Аз я сложих гола на леглото, подложих памперса и правихме гимнастика. За 10 мин се изпиша, но тя си пиша често, докато правим гимнастика и променихме малко режима днес, та да й взема пробата.

# 549
С голям зор взех съвсем малко урина. Но е достатъчна. Взеха му кръв, а той никак не реагира, даже си играеше с пръстите на сестрата.

Също понякога заспива на гърда. Колкото по-големи стават, имат по-малко нужда от сън, става по-трудно преспиването. Даже вече му е трудно и в количката да заспи. Днес развалиха режима, заради взимането на кръв и се наспа добре преди обяд, следобяд може и да не спи, а само да мрънка.

# 550
  • до най-прекрасния мъж
Вече 2:05 спи, ще си навакса 20-минутната полу-дрямка в колата, която направи след пробовземането. То не беше и дрямка, тя само се стряскаше през цялото време. Не знам нощта каква ще е, но нека се наспи. И без това е тръгнал и вторият зъб, може и той да й дава зор.
Мария вече 3-4 дни едва изпива млякото след обяда. Правя й 30 мл, но днес изобщо не ги поиска. Май вървим към заместване на обяда. 160 гр пюре давам на обяд, днес беше с воднисти зеленчуци и след дългия сън очаквам да е много гладна. Приготвила съм за днес царевична каша, за да въведа царевица и да редувам с елдата и ориза за СЗ.

# 551
Момичета, напълно офтопик, но имам нужда от съвет. Тъй като живеем в чужбина и не са ми особено познати лекарите в София, може ли някой да ми препоръча добър дерматолог в София. Става дума за консултация да огледа на ММ бенките, че има доста и всякакъв тип.

# 552
Фейри, при вас каква рутина/ритуал се установи окончателно? И на мен ми е трудно с ритуала, много зависи от настроението му и сигурно момента на слагане. Махнах и чувала от уравнението през деня, защото преди заспиване се премята, търкаля, върти и ще стане вир-вода. Изчаквам да заспи и след 5 мин покривам с пеленка.

Ако е добър момент, работи гушкане преди слагането за сън, поставяне в леглото, галене, даване на гризалка (една само за лягане, не на друго място), има и дуду да си мачка. Повърти се, пее и заспи, но често не става лесно, въпреки че учим самостоятелното заспиване от много време. Много е на моменти, някой ден е лесно и става самостоятелно, друг - голямо мрънкане. Условията са същите.
Пускам завеси и бял шум с първата, която ще слагаме да спи (не винаги е една и съща), сядам на стол и гушкам докато тананикам мелодия. Не люшкам или клатя, само тананикам и целувам. Слагам в леглото и казвам "сладки сънища". Същото и с другата, но на друг стол. Там с тях не сядаме ако не ги приспиваме, мелодията и "сладки сънища" също ги използваме само тогава. А, и излизайки от хола казваме "чао чао".
Хубаво е да няма текст и да не е много весела мелодия за да не се заиграват, но Блу и със зайченцето бяло е успяла, така че явно става.

Райли, аз съм много доволна от Митков в Александровска болница.

А защо трябва да се топлият пюретата? И ние ги топлим, но вчера пробвахме и ги ядат и на стайна температура? Спомням си, че на племенника ми не съм ги топлила.

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 17:59 от Fairytale11

# 553
Мерси за предложенията, dee.
Денц, много големи интервали, пробвай да слагаш на по-къси.
Ами те са големи интервалите, именно защото приспивам по час-два, а не, че по моя инициатива я слагам да спи след толкова много време. Grinning  Фейри, пробвала съм да излизам от стаята, основно за да си почина за малко, но това не й помогнало досега, даже става по-зле. Трябва да съм й наоколо, за да заспи.

Та днес извадих една стара възглавница с ограничители против въртене, която почти не сме ползвали. Първите две приспивания се получиха - легнала в кошарата, усеща възглавницата опряна о гърба й, държа и ръката, шъткам тихо и съм затворила очи и магията стана за 5-10 мин. После излязохме на разходка, не заспа, стигна се до следващото хранене, уж задряма на шишето, но като сложих я в леглото, се ококори и стратегията от сутринта никак не сработи. Накрая баща й я приспа на ръце след 4 часа будуване.

Относно взимането на кръв, ние бяхме в една лаборатория в София, където й боднаха пръстчето, както си беше в количката. Гък не каза, всичко мина много безаварийно. Ако някой се интересува коя, да ми пише.

Днес големи гафове имахме. Без да осъзнавам след обяда я обърсах с бодливата част на лигавчето и като ревна, ужас... Scream  После като сменях памперс, се извъртях, както обичайно да затворя коша за боклук (намира се зад мен) и като се обърнах към нея, нашата се завъртяла по корем и тръгна да се свлича към земята. Веднага я хванах. Някакъв ретрограден Меркурий да не е пак. Grinning

И един въпрос, свързан със захранването: Тези месни заготовки, при положение, че се редува ден с месо и ден с жълтък, само за един път явно остава да се ползват, нали? Странно, че са толкова големи грамажи, аз давам до 20 гр., както съм чувала. Жълтъкът навън как го давате - предварително сварено яйце в термобокс? Или си отделяте 1/4 жълтък и го слагате в пюрето? Стана много сложно. Flushed

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 18:42 от Dentz

# 554
Денц, абсолютно винаги ако заспи бебе за малко и се разбуди става ужас...
Знам, че е така, но други предложения нямам.
А ти на какви интервали я слагаш да заспива?

Общи условия

Активация на акаунт