Лято горещо се задава, ДЕКЕМВРИйче на половин годинка скоро става! (Тема 4)

• 16 759
  • 743
  •   2
Отговори
# 555
Митко има завишени левкоцити в урината.

# 556
  • до най-прекрасния мъж
Денц, на Плазмон заготовките са за 1 хранене - точно 80 гр при 30% съдържание на месо в тях е 24 гр месо. Но аз не ги харесвам, Мария също. Някои правят 2 месо, 1 жълтък, 1 почивка заради заготовките. На мен ми остана само заек и ще видя да купя месо и да си направя заготовки вкъщи. Иначе, на Хип опитахме, не са никак лоши. Според мен са по-добри от Плазмон, защото съдържат сварен ориз, а не нишесте и месото е 40 %. Но от тях не намирам разнообразие. Купих само пиле и пуйка, които предстои да давам следващата седмица, кято въвеждам жълтъка, да редувам.
И нашите изследвания излязоха, урината е добре, има 1-2 левкоцита, ПКК е идеална, хемоглобин 118 при референтни 101-131. По средата сме, добре е, февруари беше с 98, когато не се хранеше.

# 557
Фейри, следя за признаци като прозяване, ленивост и в краен случай плач, но дори да не е дала такива, като минат 2 часа и половина макс, я пробвам. Сега стратегията с държането за ръка, докато е в кошарата, и шъткане пак проработи. Но не съм оптимист, опитът е показал, че след седмица-две може да не е валидно вече.

blue, добре ме подсети за съдържанието. Аз съм свикнала да го гледам и изчислявам, само като въвеждам нещо ново. Вчера не погледнах заготовката на Гербер, която ползвах, ами директно изсипах 20 грама. Бурканчето е 80 гр, 55% месо, пък имало и царевично нишесте. Та много е важно да се гледа съдържанието всеки път. Като давах слива на Хип, видях пост фактум, че съдържа захар, представяте ли си... няма да повторя.

# 558
  • до най-прекрасния мъж
Сливата на Хип има и нишесте. Аз винаги опитвам преди да дам и веднага го усетих. А още не бях въвела ориз, исках да въведа слива. Изядох си го аз, да не отива зян, че беше отворено и нямаше как да седи да чака да й въведа ориз. Обаче, захарта не съм я прочела, явно още на оризово нишесте съм спряла да чета. Иначе, не е лошо на вкус и повече няма да купя.

# 559
Точно по този въпрос бях писала на Хип и те ми отговориха, че въпросните нишестета в пюретата им не са алергени. Сега колко е вярно не знам, но мен ме прави една мааалка идея по-уверена като давам каша за пръв път, че не е съвсем нова субстанцията. Само оризова съм давала досега де, но утре ще "въведа" и царевична и мисля да е в среден грамаж, примерно 50-тина.

# 560
  • до най-прекрасния мъж
По принцип е така, но ако искаш да дадеш чист плод към каша, то става плод с каша към друга каша. За мен е малко безмислено. Иначе, да, оризът по принцип не е алерген, но ми е чудно защо са го сложили в плодовото пюре. В доста готови комбинации има нишестета - оризово, картофено, царевично. А броколито на Хип е супер гадно, седи като желе, защото и то е наблъскано с нишесте. Но имат и попадения, като месото.

# 561
Аз давах синя слива на Гербер, пише 100% . На хип беше някаква бледа субстанция май и не ми вдъхна доверие. Изумявам се колко от продаваните пюрета за бебета са с добавки.  

Преди взимах от Лидл едни по- големи бурканчета с пюре ябълка, 100% от био рафта, сега не намерих, дано не са ги спрели, че доста промениха асортимента с инфлацията от последната година..  бяха изключително изгодни и много хубави.

Блу, много странно за взимане на кръв без мама. Винаги съм гушкала по време на процедурата. Иначе ще е голям стрес.

Последна редакция: вт, 21 юни 2022, 12:14 от Amandine

# 562
Мами помагайте,
Когато съм в стаята на моменти малката не ме забелязва, но само да тръгна към вратата и един рев със сълзи, тръшка е, чак се задавя, едно дране. А няма как постоянно да я разнася с мен, трябва да и направя мляко или до тоалетна или каквото и да е за минута две и тя се съдира да реве. Няма кой да я гледа и постоянно е с мен. Някой имал ли е подобен случай?

# 563
Аз не виждам пък нищо странно, че са взели бебето за изследване, а майката е чакала отвън. Даже понякога май е по-добре така, че родителите се стресират повече от самите деца. Ние докато бяхме в болница със сина ми за повечето изследвания също го взимаха, а аз чаках. За тези, които са ги правили пред мен, по-добре да не бяха. Той няма да помни нищо, а аз никога няма да го забравя. Същото е и с ваксините. Въпреки, че съм в кабинета, Нашата педиатърка го гушка, а сестрата боцва крачето и после си го успокоява много добре. Аз тогава така се бях ошашкала, че едва ли щях да се справя като нея.

# 564
  • до най-прекрасния мъж
Mikata, дъщеря ми също плаче, ако изляза от стаята. Май навлизат в онзи период на страха от изоставянето от мама. Някъде към 29-30 седмица го дават. А може и със скока в растежа да е свързано. Днес Мария е особено мрънкава, аз го отдавам на второто зъбче, което прозира през венеца. Иначе, би трябвало по термин в четвъртък да излезе от скока в растежа.
За боцкането и аз се учудих, миналият път допуснаха само мен, сега всички родителите влизаха да оставят документи и дете и ги гонеха навън. Дори и съвсем мъничките новородени бебенца бяха самички вътре.

# 565
Mikata, дъщеря ми също плаче, ако изляза от стаята. Май навлизат в онзи период на страха от изоставянето от мама. Някъде към 29-30 седмица го дават. А може и със скока в растежа да е свързано. Днес Мария е особено мрънкава, аз го отдавам на второто зъбче, което прозира през венеца. Иначе, би трябвало по термин в четвъртък да излезе от скока в растежа.
За боцкането и аз се учудих, миналият път допуснаха само мен, сега всички родителите влизаха да оставят документи и дете и ги гонеха навън. Дори и съвсем мъничките новородени бебенца бяха самички вътре.
Ами моята се води 28ма седмица, ама до кога ще е така, то зъбите не можеш да си измиеш на спокойствие и на всичкото отгоре таткото не стига, че все го няма ами като му казах и ми вика ми постоянно като си до нея и не я оставяш сама така ще е, а как да обесня че се опитвам да и обесня, че се връщам след малко и само да ме види да излизам и започва този рев накрая пак аз виновна...

# 566
Миката, 🤗🤗 дано се промени скоро. И нашият често ревва като излезем (главно аз) от стаята. Понякога лазим по пода, за да не ни види, че си тръгваме 🤣

Бяхме на уролог за профилактика заради една лекция на Кенгуру, където препоръчваха да се отиде в 6ти месец. Каза да не забелваме (така или иначе ни е страх и не пипаме освен мъничкото отдръпване за почистване) и даде крем за омекотяване на кожичката. Ще мажем 1м. Каза чак след годинката (или година, не разбрах сега си давам сметка 😀) да отидем пак.
Каза урината да коментираме с нефролога, но, доколкото разбрах, с 10тина отгоре когато са стойностите на левкоцитите например, не е хубаво. Понеже го попитах за какво да обърнем внимание и предварително. Титанка, как е при Митко положението? Педиатърът ли ще ги коментира или нефролог?

Голям крах с пуешкото. На мен ми беше вкусно като пробвах, ноо физиономии и повдигане демонстрира като при авокадото, което предложих в няколко форми и не одобри нито едната. 😀

За мамите от София - в лаборатории Синево правят безплатно скрининги на щитовидна жлеза, а изследванията за нея са намалени. Може да има и за други градове, сигурно пише на сайта.

# 567
  • до най-прекрасния мъж
Ами пореден период, ще отмине и това. Важното е да са здрави, другото е временно. Днес са така, утре са иначе. На следобедния сън Мария ми изкара акъла. Както спеше спокойно, изведнъж така се разрева, че едва я успокоих. Оказа се, че памперсът й е пропуснал и бодито и чувалчето са й мокри. В първият момент си помислих, че нещо я боли, беше зверски рев, обърната на една страна с гръб към мен. Нито спира да плаче, нито се обръща, нито мърда. Само реве и не спира. После, като се разсъбуди, ми се хили насреща.
Аз днес дадох за втори ден царевична каша, изяде си я с кеф. И Мария май няма да е фен на месата, сигурно ще е по сиренето, като мен. Аз без месо мога, но без сирене не сядам. Сирене кога ще въвеждате? Нашата педиатърка спомена за попари и кус-кус от 8 навършени, но нищо не каза за масло и сирене.

# 568
Беше зверски рев, обърната на една страна с гръб към мен. Нито спира да плаче, нито се обръща, нито мърда. Само реве и не спира. После, като се разсъбуди, ми се хили насреща.

Абсолютно същото събуждане от последна дрямка днес. Помислих, че ръката му е заминала нещо. Милите, нещо са си комуникирали 😀

# 569
Не че нещо, ама 32 седмица и още пищят когато излезем. И не, не е от това, че не сме ги оставяли сами. Моите редовно си седяха в тяхната стая в арената и си играеха спокойно. Сега не искат Rolling Eyes но не спираме да опитваме.
Понеже никой не отговори ще питам пак - някой има ли представа защо трябва да се топлят пюретата?

Общи условия

Активация на акаунт