Лято горещо се задава, ДЕКЕМВРИйче на половин годинка скоро става! (Тема 4)

• 16 756
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Fairy и аз не знам, но сега видях че на пюрето с ябълка и тиква пише, че няма нужда да се топли 🙄 Според мен ако е със стайна температура пюрето може да се даде спокойно, но вече ако е бишо отворено и сложено в хладилник няма как да се даде толкова студено, заради гърлото 🙄 Такава ми е логиката.
Днес бяхме на контролен преглед при кардиолога и ни увеличи интервала за следващата контрола 🥳 Целта ни е да остане само един профилактичен преглед годишно и си я гоним. Утре сутрин му е ехографията на коремни органи и бъбреци, ще видя дали тогава ще дадем кръв и урина или друг ден до края на седмицата ще свършим и това.
Моето дете не реве като изляза от стаята. Ако е с баща си няма и да се сети за мен сигурно, полудва от кеф като са двамата. Надявам се да си остане така.

# 571
  • до най-прекрасния мъж
Фейри, по принцип не е задължително, ама аз студена манджа не обичам и за детето също топля, а и всеки ден миксирам две пюрета поне и остатъка съхранявам в хладилник. Млякото също й го давам топло. Кашите ги давам на стайна Т, заедно с плодовото пюре вътре. Дори да е от хладилника студено, като се омеси с кашата, си добива нормална Т.
За седенето сама, да, седеше и още седи. Но вече е неспокойна. Преди си лежеше по 30-40 мин в креватчето и аз свършвах нещо, а тя си гледаше през прозореца. Сега постоянно мрънца и като ме види, се ухилва до ушите. Но аз и това отдавам на зъбчето, което мъчи да избие. Докато избие първото, беше мрънкава, после 2-3 дни спокойствие и сега отново мрънка. А и от вчера има и единично разстройство. При първото зъбче също се появи за няколко дни. Ако е с баща си или бабите, няма проблем, не ме търси. Зорът й е да не е сама.

# 572
Юхуууу, чудесни новини Али Hug
От хладилник и аз не давам студено, но на стайна температура бих дала навън вместо да нося и да се тормозя. Аз мразя студена храна и това ми създава дискомфорт, така че бих предпочела те да не са толкова претенциозни като мен.

# 573
Днес докторката гледа Митко на ехограф, бъбреците му са добре, а утре ще повторим урината, дано успея да я взема.

Не топля пюрета навън, то е толкова топло времето, че и от хладилника да се извади бурканчето, след 2 часа ще е топло. Топля най-вече пюрета от хладилника.

Митко днес ме изплаши, за пръв път да яде каша и да плаче. Приспах го с рев и се събуди с рев. Урчасан ли беше, зъб ли е, не знам, но както дойде така си и отиде неразположението.

Вече иска повече внимание и също започна да се сърди, като излизам от стаята. Основно аз си го гледам и няма как да не го оставям сам. Понякога само отварям вратата, гледам какво прави, и ако играе, затварям вратата.

# 574
Вчера пуснахме и ние изследвания.Отидохме в лаборатория,не в Селената,както мислих.За радост имаше само една жена,която си взе резултатите и останахме ние.Личната ги погледна и каза,че са добре.Много трудно взех урината.Сложих колектора,разкарвах я без памперс,пусках мивката,пусках и душа,пак разкарвах и така 1 час и нищо,после сложих памперса и я оставих,като проверявах от време на време и след още един час имаше вече ама малко,добре че стигна.
Днес бяхме на ортопед,добре мина и там.Каза,че е против всякакви проходилки,бънджита и подобни,било най-добре сама да почне да сяда и после да се изправи.Даже ми каза да не я подпирам с възглавници или каквото и да било.
Ще запиша час за нефролога,който препоръчахте, благодаря за отзивите!
Поисках си направление от личната и ми даде поне за него.
За пюретата давам на стайна температура неотваряните,топля само тези,които са били в хладилник.От утре мисля да започна оризова каша,10 дни бяха достатъчни за въвеждане нали така?

# 575
И аз топля само пюретата от хладилника. Ако е на стайна температура - не. Тя няма нищо против, даже понякога повече се мръщи на топлото пюре, защото тук е много жега в момента. Вода от биберон категорично отказва. От чашката обаче пие много, явно си харесва чашката 😂
Фейри, спомням си, че вие махнахте бибката след консултациите за съня. Имам желание и аз да я махна и ми се струва, че сега е момента, сякаш всеки ден свиква все повече и след това ще е по-трудно. Та как протече при вас този “процес”? Днес успях да я приспя без бибка, но отне 35 Мин, от които 20 рев… тя се буди и вечер, така че ме очаква забавна нощ… Та момичетата, които сте махнали бибки те, някакви съвети?

# 576
Правилата са:
-първо се маха бибата за да се използват другите начини за успокоение, които вече има (ако се махне бибата последна, няма с какво да се успокоява)
-маха се на нощното спане
-махаш и не даваш повече, успокояваш с каквото можеш, всичко е позволено
По принцип децата имат нужда от нещо за успокоение, рядко се справят сами. Бибата не е удобна, защото е малка и трудна за намиране. Освен това сукателния рефлекс е прекалено силна асоциация, но в повечето случаи силно пристрастените бебета заменят пак със сукане. При нас и двете заспаха трудно първата нощ, и двете се събудиха и няколко часа приспивахме и не беше готино. Едната повече нямаше проблеми. Другата замени бибата с плюшен заек, но сучеше лапичката и не беше хигиенично. Освен това трудно се наместваше с нея и пак се будеше много. Махнахме и мечката и накрая започна с одеалото - гушка си го, понякога го суче, но повечето пъти суче палец. Но тя си обичаше много бибата и беше ясно, че ще имаме проблем. От храната по-лесно ги отказахме.

# 577
Блгодаря ти много! Действам по този план, оставих ѝ в леглото плюшен заек-кърпичка (да, именно заек 🤣) и оставих белия шум. Успокои се на ръце, но я оставих будна в леглото ѝ и в крайна сметка заспа от умора, докато я галя по челото и по нослето. А ти не даваш бибка изобщо след това, имам предвид и през деня, нали? Аз мисля съвсем да я махнем, има си негативно влияние върху захапката и зъбките ако остане до късно, а сякаш сега ако свикне още с нея, ще стане оооще по-трудно. Ние живеем в Швейцария и тук масово децата на 3-4 годинки, още си ходят с биберони, ама нон стоп… Нещо не ми допада като идея 😂 А и още един въпрос, откакто я махнахте, намаляха ли - спряха ли нощните будения? Ние имаме още 1 нощно хранене, но тя е изцяло кърмена и го приемам. Иска ми се обаче да спрат останалите 4-5 будения всяка нощ.

# 578
При едната има макс 2 будения. При проблемната гледам има и нощо с по 5 будения, но това е от мечето (объркала съм играчките, при проблемната е мече, при другата е заек). Като махнахме и мечето спря да се буди.
Ние ги махнахме, защото така или иначе започнахме, а от това се започва. Щом заспиват без биби, за какво са ни?

# 579
Момичета, привет от морето 🏖🌞 От вчера сме на почивка и за сега върви неочаквано добре, пътят също мина много добре 😁 Спи си, яде си и много се радва като идем до водата и гледаме децата как играят и се къпят. Първата и третата дрямка са навън, а втората е в стаята, защото се прибираме след обяд, за да спи и баткото.

Alison, браво за хубавите новини - голям герой! 😊

Fairy за пюретата аз топля леко тези за обяд - с идеята,  че е по-вкусно манджата да е топла 😆 Иначе съм давала и на стайна температура, сега на почивка също не ги топля. Плодовите не ги топля, следобедната каша също е на стайна температура.

# 580
Да се похваля, че най-накрая моята бебка уважи колектора и успяхме да дадем кръв и урина. Не ходих и аз в Селена. Не давам детето без мен. В лабораторията седнах на един стол, гушнах я в мен и момичето докато и говореше я боцна и взе кръв. Усети нещо, погледна си пръста, но нито плака, нито нищо. После си гледаше учудено лепенката.

При нас е подобно положението с излизането ми от стаята. Голям плач. За това я разнасям с мен. В кухнята на шезлонга, докато правя нещо, ако простирам дрехи на терасата, вземам люлката и я слагам до мен, в нейното легло, ако сгъвам дрехи в спалнята и т.н. Плаче и ако някой различен от мен, ММ или голямото дете се опита да я вземе. Не, че има много желаещи, но бъдещата и кръстница беше дошла да се видим и много искаше да я гушне. Не стана.

Дее, когато заспи, а аз се изнасям от стаята, ако се чуе пукот от паркета и тя отвори очи, също клякам🤣. Спи леко като заек. Види ли ме, започва хилене и край на съня.

Феъри, аз топля винаги пюрето, защото го приготвям вечер, а го давам на обяд. Съответно винаги е било в хладилника. Когато съм давала от купен буркан не съм го топлила. Но ще започна и него да топля, защото мразя студена храна също. А на стайна температура пак си е студена за мен.
Бебка не искаше биба, но вече е пристрастена. Заспива с нея задължително. Няма да я махам. Ако се събуди, докато спи си я взема и слага в устата сама. Размрънква се, ако не може да я намери, но е рядко, защото оставям поне две в леглото. За случаите на недоволство, когато трябва да я подавам става бързо, защото имам една резерва до моята възглавница. Отделно всички съм взела да светят в тъмното.

# 581
От биберона скоро не искам да го отдучвам, понеже съм на мнение, че от бибата по-лесно ще се откаже отколкото от пръстите. То и затова започнах да му я давам, за да не си лапа пръстите. Но наистина си е стрес отказването й. Драмите са големи. Баткото отказах от биберона с много рев за две седмици. Вече имаше зъби и я късаше още щом му я дам. Скъса 3 и казах край една вечер.

# 582
И аз съм на същото мнение като Тitanka, че от бибата се отказва по-лесно отколкото от пръста и затова продължавам да и давам, защото виждам как понякога като няма биба смуче пръстите. На позната едното детенце така си смучеше пръстите до 4-5 годишен, със следващото дете ползва биберон, който махна доста лесно около годинка.
Бебка заспива с биба само в леглото, в количката или в колата не я ползва, но пък наистина често се случва да се буди и да я търси, ако не я намери на няколко пъти забелязвам, че започва да смуче ръчичката на мечето, с което спи.
На баткото бибата я махнах на 1г 2-3м, като около седмица беше доста драматично и трудно заспиването.

# 583
  • до най-прекрасния мъж
Биба не иска, приема я само ако е много раздразнена. Суче я колкото да се успокои и веднага я плюе. Обикновено в колата понякога, в количката вече не спи. За дремките заспива с кърпа, която мачка, дъвче и каквото й е кеф си я прави. За нощен с галене и понякога си смуче пръстите, но аз го отдавам на зъбките, защото нощем, ако се пробуди, не ги смуче.
Пеперудке, прекрасна ваканция ви пожелавам. Дано бебчо да е спокоен така до края и да си изкарате чудесно.
При нас е страшна жега и аз започнах да я извеждам и сутрин към 10 ч за 30-40 мин и вечер за толкова. Снощи искаше постоянно вода навън, накрая я повърна.

# 584
И аз съм съгласна, че от пръст по-трудно се отказва, но бухтата не изглежда толкова пристрастена към пръста колкото беше към бибата. Чудовището пък може и с биба, и с пръст, може и без двете. Като тук не говоря за лапането на ръцете, а сученето не пръст/пръсти.
Може би ще ми създаде проблеми някой ден, но консултанта каза, че без биба и останалите неща може да ми гарантира нощи без събуждания. А с биба ще се будят дори да махнем останалите неща. Важно ми е да спя, защото иначе не съм добра майка и не се харесвам... Така че предпочетохме да имат добри родители пред ползите от бибите. Това, естествено, важи за нас. Ние не се справяме без сън, въпреки че кретахме там всичко беше въпрос на оцеляване и определено не им давах това, от което се нуждаят. Така действам за всичко - може дрехите ми да стоят в сушилнята няколко дни, но пък децата се смеят.
Между другото вече много се радват като ги въртя все едно летят. Освен това започнаха да се забелязват, така че може би вече е време за социализиране.

Общи условия

Активация на акаунт