Лято горещо се задава, ДЕКЕМВРИйче на половин годинка скоро става! (Тема 4)

• 16 750
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
  • до най-прекрасния мъж
Забравих да пиша, кашите ги въвеждам като всичко останало - по 3 дни. После си редувам оризова, елда, а днес ще е последен ден царевична. Царевичната, понеже рахлабва, я дохранвам с оризова, докато стигне порция, а не с елда, защото и елдата разхлабва.

# 586
Аз имам чуденка, първо някой плод ли трябва да въведа и след това каша или давате само каша без плод, защото сега започнах да въвеждам месо и жълтък и може да се каже че вече е заместено 1 ядене и когато е време за жълтък мисля да почна да вкарвам каши за следобяд но как и по колко нещо ми е тъмна Индия.

# 587
Аз имам чуденка, първо някой плод ли трябва да въведа и след това каша или давате само каша без плод, защото сега започнах да въвеждам месо и жълтък и може да се каже че вече е заместено 1 ядене и когато е време за жълтък мисля да почна да вкарвам каши за следобяд но как и по колко нещо ми е тъмна Индия.
Според мен трябва първо да въведеш плод и тогава кашата, за да даваш кашата с плод или плодово пюре. Само каша не давам, аз купувам само каша от елда или само от царевица, а сега купих от овес.

Най-много по 140 грама, но понякога давам малко повече, когато иска. Понякога слагам жълтък в кашата.

Кашити ги въвеждам през ден редувам 10 дни каша от елда и каша с ориз, като ориза съм го въвела с пюрето, 10 дни каша с елда и кисел с плод от царевично нишесте. После 10 дни редувам каша с елда и каша с царевица. После ще започна с овес.

Последна редакция: ср, 22 юни 2022, 10:23 от Titanka

# 588
  • София
Аз също първо дадох плод. Засега само ябълка. На чистата оризова каша се мръщеше(въпреки, че я правя с АМ), но вчера добавих пюре от ябълка и я хареса.

# 589
  • до най-прекрасния мъж
Аз въведох първо 3 плода за по 3 дни, както и зеленчуците, постепенно по 2-3 лъжички в началото и после увеличавах. След това започнах с кашите. Чиста каша едва ли ще иска. Моята се мръщи, ако кашата е безмлечна, а какво остава за без плод. На елда с вода едва не повърна. Сложих на следващия ден от нейното мляко и си я изяде. Сега си хапва пълна порция вече, колкото й приготвя, не го отказва. Но аз си увеличавам постепенно, вече сме до 100 гр. Заради коликите и рефлукса съм внимателна с количествата и заменям постепенно.

# 590
Фейри , май беше писала, но мога ли да досадя да те попитам как премахнате нощното хранене накратко? Беше ли минал номер с вода при вас?

Иначе, още ли си отговарят на характеристиките Бухта и Чудовище? 😀

Поотпуснах се с въвежданията и го карам сравнително смело. Днес предложих домашни череши (минали лека термична обработка за всеки случай) на меки парчета. Правеше странни физиономии все едно яде лимон, но се харесаха като че ли. Обаче все повече не иска 'твърда' храна, иска си млякото.

# 591
Интересно ми е да разбера как бихте оценили захранването - по-добре отколкото сте очаквали или по-зле?

На мен рязко ми спря ентусиазма. Нали започнахме с пюрета, че татитУ се притеснява от ЗВБ, а и не се контролирало поетото количесто храна. Ами то и Пюрето не се контролира. Половината е по лигавнига, а другата е разпределена по пода, дрехите, вкл. моите, неговата коса, моята и къде ли още не. Някаква част влиза в устата, а от нея колко стига до стомаха никой не знае. Нещо не ме кефи.

Fairy вие минахте ли на ЗВБ или се отказахте?

За премахването на нощните хранения или поне за намаляването им и аз искам да знам, че ми писна да ставам по 5082726 пъти.

# 592
По принцип се намаляват храненията и като стигне едно хранене просто не се дава. Единственото, което е много важно е когато се събуди много бързо да се реагира и ако успееш да го приспиш преди да се е разбудил напълно, ще е супер. Чудовището даже не разбра, че махнахме хранене. Събуди се два пъти за по 7-8мин, на следващия ден яде прекрасно (до тогава ревеше докато яде и буташе шишето). Бухтата плака няколко часа, но заспа. Следващата вечер не се събудиха за ядене. Всичко е позволено-гушкане, клатене, пеене, всичко за да се успокои (освен вече махнати неща). Казаха ми, че ще заместим с вода и после ще се будят за вода, а и те тогава отказваха да пият вода.
Това е в случай, че не се нуждаят от храна и вода вечер. Сега са по-големи и пият вода, така че аз бих дала една идея повече храна и вода разпределена през деня преди махането. От следващия ден сами си искат допълнително.
Бухтата си е бухта още, на другата вкъщи казвахме запетайка, защото беше много малка, но вече и тя е бухта. Чудовища нямаме вече, прекрасни да и двете.

# 593
Да се отчета и аз след първа вечер без бибка. Заспа в 9.15 след 40 Мин. приспиване. Събуди се с рев да си търси бибката към 00 ч. Заспа за около 5 Мин. гушкане. Събуди се пак в 3 за ядене, както обикновено, заспа в момента, в който я оставих в леглото ѝ без проблем. Събуди се пак в 4.30, заспа за 2-3 Мин., след това в 5.30, пак заспа за 2-3 Мин. В 7.30 се събуди окончателно и си бодърства до 9.30, но си игра, рита, говори си, смя се… попринцип ляга в 21 и става в 9, така че стана доста по-рано днес, но си навакса от 9.30 до 11. За сега държа фронта, надявам се довечера да мине по-леко.

# 594
Благодаря, Фейри ! Много прекрасно казано накрая ❤️

Забравих - честито на вас, Али! Само и единствено добри новини и посещения единствено за профилактика, откъдето винаги да излизате усмихнати! Никакви поводи за притеснения! Герой! 🤗

Успех, Райли! 🍀Не е било лесно, дано бързо се напасне.

# 595
По принцип се намаляват храненията и като стигне едно хранене просто не се дава. Единственото, което е много важно е когато се събуди много бързо да се реагира и ако успееш да го приспиш преди да се е разбудил напълно, ще е супер. Чудовището даже не разбра, че махнахме хранене. Събуди се два пъти за по 7-8мин, на следващия ден яде прекрасно (до тогава ревеше докато яде и буташе шишето). Бухтата плака няколко часа, но заспа. Следващата вечер не се събудиха за ядене. Всичко е позволено-гушкане, клатене, пеене, всичко за да се успокои (освен вече махнати неща). Казаха ми, че ще заместим с вода и после ще се будят за вода, а и те тогава отказваха да пият вода.
Това е в случай, че не се нуждаят от храна и вода вечер. Сега са по-големи и пият вода, така че аз бих дала една идея повече храна и вода разпределена през деня преди махането. От следващия ден сами си искат допълнително.
Бухтата си е бухта още, на другата вкъщи казвахме запетайка, защото беше много малка, но вече и тя е бухта. Чудовища нямаме вече, прекрасни да и двете.
Ами така няма ли да им се направи нова асоциация, която да търсят? Например докато откаже храненето, детето е люляно за приспиване. После да не търси люлеенето.

Радвам се, че всичко е наред, за тези, които сте си минали прегледите. Дано и при нас всичко да е ок ❤

# 596
Правят се нещата, с които си приспиваш детето по принцип. "Всичко е позволено-гушкане, клатене, пеене, всичко за да се успокои (освен вече махнати неща)" - това в скобите изключва люлеенето, ако вече си премахнала люлеенето. Иначе с люлеене се свикват за една вечер дори и да си го позволите еднократно заради махане на ядене. Ако се повтори 3-4 пъти вече има голяма опасност.

# 597
  • до най-прекрасния мъж
Жожи, за да не се буди нощем, трябва да яде достатъчно денем. Още след първата нощ, в която дъщеря ми не се събуди да яде, увеличих дневната дажба с 10 мл на хранене. Имаше вечери, в които търсеше мляко, но и такива, в които не. Просто събуди ли се, ако не мрънка, не ставах. На 2 пъти й увеличих дневното с по 10 мл.на шише и от 3++ е на 5  хранения. Будила се е и съм я хранила нощем единици пъти, но тогава спи повече и пропуска първото хранене за деня и така наваксва.
За захранването аз съм доволна. Яде си добре, на обяд хапва 150-160 гр зеленчуково пюре и започна да отказва млякото, което така или иначе беше 30 мл. Следобед вече яде 100 гр каша с плод и пие 90 мл мляко. Но скоро ще замести, кашата й се услажда много. Иначе, миналата седмица и тази имаме дни, в които пюрето го яде с явна неохота. Но го отдавам на зъбчетата. Едното изби, другото до броени дни ще избие и то. Вчера едва й насмогвах да й давам, днес само си дърпа ухото, навежда глава, върти се, очевидно изпитва дискомфорт. Изяде го, ама с мъки. За ЗБВ усилено се опитва да си краде храна, но няма нищо подходящо на масата за нея и засега стои на разстояние. Гледа много тъжно, като се храним. Давала съм й да близне кисело мляко, а днес й мацнах точица сладолед. Облиза се доволно. За класическо ЗБВ нямам нерви. Лъжицата и пюрето за сега е моето. По натам ще давам лъжица и на нея и да се учи. Също и неща за ядене с пръсти, но има време. Нека въведа повече неща и тогава.

# 598
Аз идвам с малко по-различен въпрос. Как се справяте с преумората? Пиете ли някакви витамини, сокове? При мен се проявява в бодърстване. Детето заспива в 21:00 всяка вечер, аз се въртя до 23:30 минимум, и сутрин в 5 съм будна. През деня сме излизали поне 2 пъти, свършила съм всичката домакинска, 2 пюрета на ден приготвям и въпреки всичко сън не ме лови.

# 599
Аз идвам с малко по-различен въпрос. Как се справяте с преумората? Пиете ли някакви витамини, сокове? При мен се проявява в бодърстване. Детето заспива в 21:00 всяка вечер, аз се въртя до 23:30 минимум, и сутрин в 5 съм будна. През деня сме излизали поне 2 пъти, свършила съм всичката домакинска, 2 пюрета на ден приготвям и въпреки всичко сън не ме лови.
От преумора не можеш да заспиш. Аз заспивам, но не ми стига съня, сутрин се събуждам уморена.

Общи условия

Активация на акаунт