Лято горещо се задава, ДЕКЕМВРИйче на половин годинка скоро става! (Тема 4)

• 16 745
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Lady Blue ,днес точно за това си мислех че трябва да приемам нещо.При мен нещата са по същия начин,гледам бебето сама,върша цялата домакинска работа и правя пюрета също,излизаме два пъти и ние 😉🤷.
При нас захранването върви с пълна пара,повечето пюрета аз й ги правя,утре за трети път ще дам жълтък.
Кой номер памперси използвате?

# 601
Памперсите са тройка - премиум кеър.
Иначе съм пробвала да си легна и с него в 21:00, и в 22:00, резултата е същия. Тялото ми е като разглобено, но сън няма.

Последна редакция: ср, 22 юни 2022, 22:43 от LadyBlue!

# 602
От преумората не те лови сън. Аз пия витамините за кърмачки на Прегнакеър.
Бебо заспива към 21:30 ч, аз докато оправя каката, себе си...често вечерям и след като е заспал, става поне 23:30. Той след 12 започва да се буди на макс 2 часа и от няколко дни се събужда окончателно в 5:30-6 макс...направо съм като ударена от влак. Сутрин съм с него навън по 2-3 часа, а следобед същата история само че и с каката. През деня каквото успея да изчистя/сготвя, толкова.
Днес ми казаха, че изглеждам зле и доста преуморена. Май никога не ми се беше случвало. 😄 Още се чувствам тъпо.

Обмислям да започна да опитвам да подремвам с него през деня.

# 603
От преумората не те лови сън. Аз пия витамините за кърмачки на Прегнакеър.
Бебо заспива към 21:30 ч, аз докато оправя каката, себе си...често вечерям и след като е заспал, става поне 23:30. Той след 12 започва да се буди на макс 2 часа и от няколко дни се събужда окончателно в 5:30-6 макс...направо съм като ударена от влак. Сутрин съм с него навън по 2-3 часа, а следобед същата история само че и с каката. През деня каквото успея да изчистя/сготвя, толкова.
Днес ми казаха, че изглеждам зле и доста преуморена. Май никога не ми се беше случвало. 😄 Още се чувствам тъпо.

Обмислям да започна да опитвам да подремвам с него през деня.
На мен вчера ми казаха , че трябва да си боядисам косата,ама аз защото все с вързана коса съм и изпуснах този момент 😁
Със сигурност от преумора не може да спим,не е лоша идея да се направи някакъв курс с витамини току виж  спрял и този косопад 😱

# 604
Това с косопада вече е черешката на тортата. Край нямаше това чудо. Малкия вече лази и маже по земята, постоянно го оглеждам какво има в устата. Уж пускам робота, то след час два, пак целия хол в косища.

# 605
  • до най-прекрасния мъж
Аз гледам макс час-час и половина след нея да съм заспала. Иначе, с тоя накъсан сън няма почивка. Будя се и аз нощем, да я видя накъде се е завъртяла, спи ли спокойно, диша ли. Но определено е в пъти по-добре от преди. Аз денем лежа с нея, не спя, но лежа. Каквото свърша, докато е будна, това е. Сутрин, ако е преди 6, хич не ми се става. Ако се събуди към 6:20-6:30, наспана съм. Но аз тоя проблем си го имам от години. Преди 6 не съм човек. То преди 7 не съм, но 6 е по-приемливо. Поне ранните ставания са около 5:30 вече, не около 4:30. Пак е нещо. Витамини не пия, осъзнавам, че не се храня добре, но това е положението. Каквото сгъна на бързо, това е.
Косата ми има остра нужда от къносване, но поне се подстригах февруари, че не бях от 1.5 г. И успях до се епилирам. С епилатор! За първи път от преди раждането. Напредък е за мен.

# 606
Аз лягам и направо заспивам вечер, но и тя заспива късно така или иначе. Сутрин се събуждам между 6 и 10 и ставам различно. Пия много кафе, по 3 еспресо всяка сутрин. Поне гледам да се храня повече с плодове, салати,  кисело мляко, че все още боря кг и сякаш тази храна дава сила, за разлика от джънка, който хапвах цяла пролет. Не съм ходила на фризьор половин година, косата вероятно е много нацъфтяла, но не знам кога да го организирам, сигурно ще разкарам няколко см коса. Поне не се боядисвам и нямам такъв ангажимент, имам 20 бели косъма и си ги отглеждам 😂

Каката е във ваканция и иска да играя с нея, да чета с нея, точно завърши 1 клас и списъкът с книги е с много текст, на фона на книжките с картинки до сега, за да я мотивирам четем заедно - тя една страница, аз една. Като домакинствам или съм с бебето тя се сърди, че не й обръщам внимание...  Освен това по няколко часа дневно или боядисвам разни стени, или обикалям магазини да поръчам мебели и подобни, защото половината апартамент е в ремонт, имам чувството че нон стоп правя нещо и все нещо е недовършено... Дните ми минават много бързо, за това и нямам много време да чета и да се включвам тук.

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 07:23 от Amandine

# 607
Аз лягам и направо заспивам вечер, но и тя заспива късно така или иначе. Сутрин се събуждам между 6 и 10 и ставам различно. Пия много кафе, по 3 еспресо всяка сутрин. Поне гледам да се храня повече с плодове, салати,  кисело мляко, че все още боря кг и сякаш тази храна дава сила, за разлика от джънка, който хапвах цяла пролет. Не съм ходила на фризьор половин година, косата вероятно е много нацъфтяла, но не знам кога да го организирам, сигурно ще разкарам няколко см коса. Поне не се боядисвам и нямам такъв ангажимент, имам 20 бели косъма и си ги отглеждам 😂

Каката е във ваканция и иска да играя с нея, да чета с нея, точно завърши 1 клас и списъкът с книги е с много текст, на фона на книжките с картинки до сега, за да я мотивирам четем заедно - тя една страница, аз една. Като домакинствам или съм с бебето тя се сърди, че не й обръщам внимание...  Освен това по няколко часа дневно или боядисвам разни стени, или обикалям магазини да поръчам мебели и подобни, защото половината апартамент е в ремонт, имам чувството че нон стоп правя нещо и все нещо е недовършено... Дните ми минават много бързо.
Баткото чете цялата приказка, но не разбира нищо, аз чета втори път, обяснявам, разказвам, обсъждаме, но определено, ако не настоявам, няма желание за четене и учене.

Моята коса също се сипе навсякъде, понякога и на лицето му има косми.

# 608
Блу как вършиш неща,докато е будна, aз включвам перката когато спи.Вече имам рекорд къпя се за по малко от 10 мин 😁
Днес се чудя какво да готвя,иначе най трудно ми е пазаруването ,добре че има онлайн всичко 😉
Тя моята не иска да седи в количката та често я нося и бутам празна количка ,ама каквото такова.
Та на темата с преумората ето будна съм от 6 ,а тя още спи🤷

# 609
  • до най-прекрасния мъж
Оф, писах, писах и се изтри.
С две думи - разделям си нещата през целия ден - в първото будуване мия шишета, пускам хляб, мия чинии, оправям набързо из вкъщи, прибирам дрехи от сушилнята, ако има, сортирам дрехи и зареждам пералнята. Тя стои в столчето.
Във второто будуване или се къпя с косата, или минавам пода със стирка, мия банята набързо, мия себе си, режа зеленчук за пюре (засега правя рядко), събирам боклука. Тя седи в кошарата. Вдигам, правим гимнастика, яде и излизаме.
На третото будуване ядем и двете, после играем, местя дрехи от пералнята в сушилнята, мия шишета, ако има поне 2 мръсни, варя й вода за млякото.
На четвъртото будуване правя каша, яде, пие мляко. Баща й я занимава малко, аз ям и приготвям за него обяд и сандвич. И излизаме за час. Прибирам я, къпем, яде и ляга и аз с нея.
В общи линии си разделям работата за по 20-30 мин и гледам да не ми си трупа. Но, аз не готвя. Ако трябва и да готвя, ще си купя кукър и ще правя заготовки един път на няколко дни - нарязани повече зеленчуци във фризера, предварително сварено и замразено месо и т.н. Иначе, не виждам кога. Единственото време, в което мога да готвя, е вечер, когато баща й си е вкъщи. Или да я занимава, или да излязат двамата. Докато тя спи, не става, върти се и ме търси. Иначе, плаче. Вярвам, че и това е период и ще мине. До преди месец и половина ми спеше в ръцете, пак е напредък.

# 610
И аз се чувства изморена,въпреки че госпожицата спи от 9 вечерта до към 6-7 сутринта.Аз обаче докато пооправя,да се изкъпя и да се видим малко с баща й и то стане 11 часа, по-рано от това не мога да си легна.Аз обичам да си поспивам и сега съня не ми стига,но като си направя кафе са по-добре нещата.Иначе през деня нямам време да седна.На разходка да отидем сутринта,пералня да пусна,чинии да измия,да изчистя,нейните дрехи да изгладя(мисля скоро да спирам да ги гладя),после следобед пак на разходка,след това къпане и оправяне за лягане и то мине деня

# 611
Блу, Феъри, благодаря ви! Надъхахте ме пак да пробвам да намаля нощните хранения. Само не знам как да стане това увеличаване на количеството ядене през деня. Пробвала съм да му предлагам и без да дава сигнал, но засуква и веднага пуска. Основно яде докато спи и през деня, което се надявам със захранването да се оправи.

За умората - не мисля, че се справям.не знам как и бих могла. Както съм писала и друг път - сутрин ми идва да се обеся. Едва издържам.

Витамини не съм спирала да пия, откакто забременях, дори и от преди това. Косата не ми е капала повече от обикновено, което  мисля е благодарение на добавките.

# 612
За умората… и на мен ми идва да се гръмна повечето сутрини. Откакто се е родил, ми се случи само веднъж да спя 5 часа плътно, иначе максимално 3-4 часа. През деня тя спи супер малко, все трябва да до приспивам, рядкост е да спи цял час, без да се наложи да я до приспя. Косопадът при мен беше ужас, около 2 месеца и аз и тя и кучето, всички се скубах е из къщи. Сега последната седмица сякаш по-биват нещата.
Бибката… е не успях. След като по никакъв начин не успях да я сложа за последна дрямка вчера (ама наистина по никакъв), и след чудовищното будуване от 5 часа…, я нахраних и сложих 1 час по-рано от обикновено да спи. Буди се на всеки 30-40
Минути до 3 часа и накрая ѝ дадох бибката, просто реших да не я мъча. Тя очевидно се мъчеше горката. Супер преуморена, рев. Абе като цяло просто не ми се получи, от което ми стана много тъпо, почувствах се провалила се, ама по-добре провалил, отколкото да я измъчвам.. Явно все пак си е до дете и някои деца не поддават толкова рано Sad

# 613
Titanka, да, моите спомени от онова време са, че си четех, без да ме кара някой. Но си давам сметка , че в художествената литература за училище има много стари думи, които не употребяваме и е нужно да бъдат обяснени и вероятно няма да разберат нищо, както казваш.
Давам си сметка че ежедневния ни речник е станал беден, на децата също. Пример по така актуалната сега Македония - аз слушам и разбирам какво казват, питала съм каката дали разбира - казва - не. Аз покрай бабите ми съм чувала разни диалектни думи, но нашите деца са с нас основно и няма къде да чуят.

Със захранването напредваме бавно, до сега съм въвела картоф, морков, банан, авокадо, круша, синя слива . Последните две, вкарах набързо, защото три дни беше на картоф и банан и се запече, но за щастие се оправи. Вчера дадох няколко трохички хляб, защото много настойчиво искаше нещо от нашата маса. Ако сте чели за педагогическо захранване и микро дози т.е. трохички храна които запознават организма, но са достатъчно малки да не предизвикат реакция.

# 614
  • до най-прекрасния мъж
Стана ми интересно за тези микродози. И Мария все посяга. Давала съм й да близне кисело мляко, сладолед, да осмуче банан, да близне бисквита. Но наистина микро. Не съм знаела, че има такъв вариант на захранване. То наистина, сигурно няма и грам това, което опитва.
Райли, просто изчакай и опитай пак. Аз стигнах до извода, че всяко нещо при децата е с времето си и колкото и да напъваме ние, не е ли готово детето, не се случват нещата.

Общи условия

Активация на акаунт