Лято горещо се задава, ДЕКЕМВРИйче на половин годинка скоро става! (Тема 4)

• 16 742
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Моите столчета са още от каката. Сега си ползвам кошницата от количката, но и на бебка вече и става къса. Много ми е криво, защото е супер удобна. С голямата я ползвах много, защото тя качеше ли се в колата и заспиваше. Така спокойно си я местех навсякъде без да я будя. Малката не спи в колата и това е то, но си харесва столчето. Пътя за морето сигурно ще ни се стори дълъг и като зная какво е по границите лятото...След кошницата купихме ето това столче https://www.hippoland.net/produkti/chipolino-stol-za-kola-0-25-kg-traks-koncheta. Много беше удобно за път. Пътували сме часове и дни с него къде ли не и тя си спеше без проблеми. Едно време беше доста скъпо, сега гледам си е направо евтино. Не мога да го открия и се чудя на някого дала ли съм го, къде е изчезнало. Ще съм ви благодарна, ако споделите линкове на столчета, от които сте доволни или имате, че нямам време да ровя и търся по марки и модели, да чета мнения. Основно ровя из нета вечер, когато заспят децата, но гледам да лягам възможно по-рано, че много се изморявам. А явно ще купувам столче.

# 631
  • до най-прекрасния мъж
https://www.hippoland.net/chipolino-stol-za-kola-0-36-kg-tehno-i … umus-stkth02203hu
Това е нашето. Доста се е вдигнала цената. Ние го взехме за под 300 лв.

# 632
Специално за столчетата за кола, аз държа да са минали тестове.
Гледам на първо място сигурността.
Поръчвам ги от чужбина.
Тук търговците не познават парите.

# 633
Откъде поръчвате, момичета, и как доставят? Амазон.де беше казвала, Лайка, нали? Там как е, с DHL до врата или?
Ползвала съм разни посредници като eshopwedrop, но не за големи неща. ММ си поръча едно малко устройство от немския Амазон наскоро и бра нерви с DHL. 😀 Зависи обаче и от търговеца.

Ние сме с Maxi Cosi като нямам представа за модела. Забравих вече как стояха нещата, трябва да си опресня и да проуча за следващото. Това е точно кошница мисля, което става на количката и е до 75см и 13кг. Уж основата му ставаше за следващи модели.

Али, как хареса Britax?

# 634
Поръчвам от немския амазон с Габиели или ГГБГ - посредници са.

# 635
dee понеже покрива основните ми критерии - сигурност и удобство

# 636
Разтърсих се и аз, докато се надявам да удължи дрямката - в Айко гледам има намаления с по 200-300лв до 30.06.

Разглеждам какви варианти имаме с нашата основа и ми харесва идеята за стол 9-36кг (например https://www.babyone.de/kindersitze-gruppe-1-2-3/maxi-cosi/titan- … 000577661800.html). Не помня защо се отказахме да вземем до повече килограми, вместо да ъпгрейдваме толкова скоро. Тези с повече от една група изглеждат практични и покриват високи нива на сигурност. 🤔 Ще разгледам темата на консултантите тук във форума...

Edit: https://kidsonboard.bg/8-stolcheta-za-kola-koito-chesto-preporachvame/

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 14:32 от dее92

# 637
Аз не бих сложила сина ми да спи в такова столче за продължително време, камо ли новородено, ако и това е като на Блу от 0 до еди колко си кг. Виж само децата на видеото колко са големи. Но може би моето вижда, че им е неудобно на бебетата, не е вярно 😁

# 638
Ние също сме с Чиполино Техно 360. Честно казано, май съжалявам за покупката. Взехме го от сайта на Хиполенд за под 300 лв. Ники е вече 9 кг мъж и стоеше сгънат в това столче. Махнах сивата подложка и черната възглавничка отдолу и пак се прегъва, не може да спи добре в столчето дори в легналата му позиция.

# 639
Аз не бих сложила сина ми да спи в такова столче за продължително време, камо ли новородено, ако и това е като на Блу от 0 до еди колко си кг. Виж само децата на видеото колко са големи. Но може би моето вижда, че им е неудобно на бебетата, не е вярно 😁

О да, тези са за по-големи вече. От 0 има с всякакви подложки и позиции, но сигурно затова сме се отказали миналата година да взимаме толкова комбинирано, защото са били доста изправени. Не помня. За всички ли важи, че не трябва да седят по повече от 2ч наведнъж в стола?

Ето и линк към темата тук - https://m.bg-mamma.com/?topic=1313115.210

# 640
  • до най-прекрасния мъж
И аз малко съжалявам, но нямаше как да оглеждаме повече тогава с мойта къса шийка. Просто ме беше страх да обикаляме по магазините и това най-много ни допадна откъм функционалност на добра цена. Трябваше да купим 0-18 може би и после 18-36 или 9-36. Просто 0-36 не е релевантно за нестоящи добре седнали бебета. Предполагам, че седне ли нормално, ще й е удобно, но сега все още е малко на кантар. И ние махнахме подложката, но черната възглавничка си седи, по-удобно й е с нея. Иначе, съседка имат същото и беше много удобно на нейното детенце, но вече по-голямо го сложиха вътре, преди това с кошница. Сега няма как да я питам как е за дете на 1.6 г, защото заминаха в чужбина и вече не го ползват. Но и кошницата не виждам как ще е удобна на дете 13 кг, просто нещо тия възрастови групи не са много точни, струва ми се.

# 641
За мен най-доброто столче да се купи сега е AXKID move. Много го харесах, но не е с изофикс, съответно с въртене, а това ни беше много важно.
Али, имах предвид, че в бритакса главите им са на мноооого широко. Ние почти се бяхме отказали от него. Ако искаш ще ти изпратя снимка как изглежда, ако харесаш нашия модел. В по-новата версия е същото, нищо че има допълнителна възглавница.
Аз имам невероятно тъп въпрос... По колко на порция трябва да се слага от заготовките с месо на хип. В тяхната схема пише 20гр месо, но в бурканчето пише, че има 40% пуешко. Трябва ли да го смятам или направо си слагам 20гр пюре и приключвам. С тези на плазмон същото ли е?

# 642
Fairy аз използвам заготовките на Плазмон,но не ми харесват,но вече са купени както и да е.,слагам половината бурканче и на следващия ден другата половина,правя 2 дни месо 1 ден жълтък,така четох че правят повечето в групата в фейсбук.Ама те твоите са двечки та спокойно можеш да си редуваш ден месо,ден жълтък.Според мен толкова не доглеждай ,вчера пак във фейсбук една майка се хвалеше че дала Данонино,направо лошо ми стана😁
По темата за столчето нашето е на Кенгуру,хич не го харесвам ,но таткото го купи с голям мерак и си трайкам мир да има🙄,но не е нищо особено и добре че не го ползваме често.

# 643
Казват, че столовете 0-36 не са добра идея, защото не предпазват бебето/детето еднакво добре през всичките възрасти. Ние затова взехме 0-18, макар че ползвахме кошница до 5+ месеца, но 9-18 е за седящи вече.

# 644
Да, едно столче няма как за всички възрасти. Ние ползвахме за каката общо четири. В момента е с последната седалка на Чико.

Това за двата часа в столче не е вярно.

Като се заговорихме за готови пюрета, пишете какво одобрявате и какво не. Досега основно Блу е писала. Похвалвам сладкия картоф на Бейбибио и пащърнак на Хип. Сега поръчах няколко бурканчета на Слънчо. Хареса ми състава. Когато дойдат и пробваме ще дам отзив.

Общи условия

Активация на акаунт