Лято горещо се задава, ДЕКЕМВРИйче на половин годинка скоро става! (Тема 4)

• 16 224
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Митко има бактерия в урината. Сега ще пие антибиотик.
Бързо да я гоните тая бактерия и повечко водичка да пие 🙂
Леле Блу, скоро не съм писала, но вчера успях набързо да разлистя многото страници. Направо ти се възхищавам за обясненията относно захранването, а и не само. Супер си!
И сега да попитам ако вчера съм направила ориз с броколи, вчера е ял и съм прибрала в хладилника, дали ще е проблем да му го додам утре, и ако не е вакуумирано? Или ще е по добре аз да си го хапна ☺️

# 661
Можеш да го дадеш, ако топло си затворила бурканчето и се е вакумирало, ако не е вакумирано най-много на следващия ден.

# 662
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря, Мечта. Знам, че купените пюрета не са най-доброто, което може да се даде, но тези, които съм описала, най-много се доближават на вкус до домашната храна. От това, което сме опитали. Бих си правила, никак не е трудно, но био зеленчуци не откривам. Само морков, тиквичка имам домашна и хубав картоф. Другото си е класическо конвенционално производство. Надявам се поне производители като Хип, Гербер, Бейбибио да работят с био зеленчуци, както са обявили на етикетите. То че няма да яде постоянно био, е ясно, но поне докато са мънички да им спестим някой нитрат.
Домашни пюрета аз съм давала до 48 часа, но храна, която веднага съм сложила в хладилник на порции. Примерно, картоф и тиквичка стана към 200 гр, разделих в стъклени купички с вакуумен капак и сложих в хладилника. Давах 3 дни поред, като разреждах с други пюрета за различен вкус - Морков, батат, карфиол. От готовите само на Бейбибио изрично пише на етикета, че могат да се дават до 48 ч. Аз затова съм смела с домашните. Другите си ги давам до 24 часа.

# 663
Блу, в Лидл има варианти и са с добро  качество. Днес купих ябълки, круши, батати, моркови, спанак, тиквички и банани.
Скрит текст:
Цената е приемлива и по-добра от биомагазините. Спанака 150гр беше 1,50 лв, морковите и тиквичките половин кг 2,50лв, ябълките - 4бр големи червени 3 лв и т.н.

# 664
  • София
Колко време след ваксина пуснахте ПКК на бебоците? Ние сложихме втората доза Хексацима в четвъртък. Повдигнах въпроса и за въвеждането на жълтъка и педи-то каза, че сега като даваме кръв трябва да изчакаме да мине време от ваксината и да изчакам с въвеждането на нови храни след като дадем кръв. Предполагам, че в понеделник/вторник е достатъчно време след ваксината.

Имам една схема за въвеждане на жълтък, в която пише първите две седмици два пъти по 1/4. Третата седмица три пъти по 1/3. И от четвъртата нататък три пъти седмично по 1/2. Кога реално се счита за въведен жълтъка?След първия прием и при липса на реакция до 3 дни мога ли да захранвам и с други храни? Имам още доста каши и плодове да давам, а и месата чакат.

# 665
  • до най-прекрасния мъж
В Тракия днес видях само ябълки, моркови, банани, лимони, джинджифил и май това беше. Мислех моркови да взема, но хич не бяха хубави и се отказах. Купих био яйца, имаше и био масло, но по-натам ще купя.
Рошли ,  няколко дни след ваксина е ОК за нови неща, аз изчаках 3 дни. За жълтък, ще изчакам 3-4 дни от месото. Днес дадох заек за 3ти път и спанак за 1ви. Та ще си додам спанака утре и в понеделник, вторник и сряда ще й дам банан и от четвъртък почвам да редувам жълтък и месо. Ще ги редувам седмица и почвам глутен, тя точно ще е станала на 7 м до тогава. Жълтъкът давал реакция веднага, ако има проблем. Така че седмица мисля ще е ОК за въвеждане.

# 666
Момичета, аз май не съм споделяла, но мой роднина се занимава със земеделие. Скоро се видяхме и ми каза в никакъв случай да не купувам български пюрета. Казах, че гледам състава, но той отговори, че изобщо не става въпрос за състав, хигиената била недопустима за място, на което се приготвят храни, още повече за бебета.
Другото, което се сетих да напомня е да не покривате количките с каквото и да е https://kidsdecor.eu/news/nepravitazigreshka

# 667
Плюс един глас за покриването на количките и от мен! Случвало се е да видя в тези жеги и покрита с дебело одяло количка 😖 Вътре сигурно е сто градуса
Рош на нас в четвъртък също ни беше втората доза Хексацима и педиатърката ми каза, че може веднага да пуснем ПКК 🙄 Специално попитах не е ли проблем, че току що сме сложили ваксина, каза нямало. Но баща му не искаше да го дупчат два пъти и ще ходим в понеделник да му вземат кръв

# 668
О, и аз игнорирам всякакви Бебелани и Слънчовци по витрините. Знаем как се случват нещата в нашата държава - срещу % всички контролни проверки за качество стават изрядни. Triumph

# 669
Аз съю доволна от пюретата на Бебивита.
За мъници като нашите нямат асортимент, но за по-нататък са идеални.
Търсих бейбио да взема, но в нашия град няма.
Моят не иска да яде кашата от елда на хумана.
И с пюре я бърках и пак не я иска.
Дадох на големия да я доизяде- и той не я поиска.
Май ще ги пропуснем тия каши ние.
Взех пюре с ориз и така ще въведа ориза.
После направо хляб или от кашите в бурканче с грис ще си му давам и така.
Ще му взема и пюрета с овесени ядки. Дано поне така му хареса.
Но кашите не са неговото нещо.

# 670
Ееее, сега се разочаровах. На Бебелан най- много ни допаднаха. Добре де, поне като са за бебета не е ли контролирана работата. За другите неща, да, всички знаем как се контролират, ама и бебшките неща ли … тц тц
Сигурна съм, че някой беше писал, но не мога да го открия, извинете, но ще повторя въпроса: изчаквате ли да въведете ориз и царевица като каша, за да дадете пюре, което ги съдържа?

Последна редакция: нд, 26 юни 2022, 12:34 от Жожи

# 671
Жожи, моят като не иска каши, с пюре ще ги въвеждам.

# 672
Аз вчера започнах захранване с тиква. Каката също не яде никакви каши, така че съм въвеждала с пюрета, че после някои неща направо от детската кухня.
Ще давам домашни зеленчуци, които си гледаме ние в момента (доколкото успяваме с двете деца да пътуваме извън градско и най-вече да слушат, за да плевим, поливаме и тн 😂 С месните вероятно пак ще взимам купешки, ще видим какво ще му се хареса. Не очаквам да са някакви топ предвид каква храна консумираме като цяло в милата ни родина.

# 673
  • до най-прекрасния мъж
Ние се отчитаме с второ зъбче. Тази сутрин беше избило. Тя затова спа до 6, а не се ококори още в 5.30, като последните 3 дни. Дано вече да не я тормозят и ще чакаме двете отгоре Simple Smile Засега положението е търпимо, дано на всички бебета излизат леко и без оплаквания. Аз се надявам като започнахме рано, да излязат до към 2те годинки.
Всичко може да се въвежда по различни начини. Не е задължително с каша, просто е по-лесно. Но не всяко дете обича каша. Аз елдата я правя с АМ и така я яде, иначе абсурд, направо ще повръща. Оризът може спокойно с пюрето, елдата също, ако държите на нея, царевицата може и тя, има такива пюрета с месо, царевица и още нещо. А следобед по малко плодово пюре и мляко, докато въведете глутен и кисело мляко. После вече може да се разнообразявате с бисквити, ще дойде ред и на пресния плод, бебешки кексове, мъфини и т.н.

# 674
Блу, ти си ми пътеводната светлина в захранването 😊 Много благодаря за всичко, което споделяш.
При нас е все още греда захранването, отказва и плодови и зеленчукови пюрета. За каши имам наложено вето от педиатърката, защото на последната консултация не го хвана кантара, над 10кг е и малко се притесних честно казано. На кърма е само, но си хапва на често...
Направих пауза около 10 дни от предходния опит, смених пюретата и пробвах с пащърнак, хапна първия ден и  след това пак стискаше устата. Ще опитам с други и ако не се получава мисля да започна със ЗВБ.

Общи условия

Активация на акаунт