При нас е все още греда захранването, отказва и плодови и зеленчукови пюрета. За каши имам наложено вето от педиатърката, защото на последната консултация не го хвана кантара, над 10кг е и малко се притесних честно казано. На кърма е само, но си хапва на често...
Направих пауза около 10 дни от предходния опит, смених пюретата и пробвах с пащърнак, хапна първия ден и след това пак стискаше устата. Ще опитам с други и ако не се получава мисля да започна със ЗВБ.

Ами мен откровено казано това захранване започна да ме дразни и вместо да се увеличава количеството, което яде става точно обратното. Днес изяде две лъжици и край. И аз мисля да пробвам тези, които съм купила и ако още не иска да минавам и аз на ЗВБ.
Той постоянно дърпа лъжицата и си я слага в устата, но не се сеща, че трябва да я извади оттам, за да получи още. Пробвах и да не го оставям да в взима, но тогава се нерви и става още по-зле. Може и аз да съм “виновна”, понеже гледам все към обяд да му давам пюретата, а има дни, в които вече е изморен и наближава времето му за спане. Чудя се дали да не пробвам веднага след първата дрямка? Дали в бъдеще ще стане някакъв проблем? Има ли някой, който дава сутрин яденето? 😃