Лято горещо се задава, ДЕКЕМВРИйче на половин годинка скоро става! (Тема 4)

• 16 195
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
Блу, ти си ми пътеводната светлина в захранването 😊 Много благодаря за всичко, което споделяш.
При нас е все още греда захранването, отказва и плодови и зеленчукови пюрета. За каши имам наложено вето от педиатърката, защото на последната консултация не го хвана кантара, над 10кг е и малко се притесних честно казано. На кърма е само, но си хапва на често...
Направих пауза около 10 дни от предходния опит, смених пюретата и пробвах с пащърнак, хапна първия ден и  след това пак стискаше устата. Ще опитам с други и ако не се получава мисля да започна със ЗВБ.
+1 Simple Smile 🙌 и за спането също!

Ами мен откровено казано това захранване започна да ме дразни и вместо да се увеличава количеството, което яде става точно обратното.  Днес изяде две лъжици и край. И аз мисля да пробвам тези, които съм купила и ако още не иска да минавам и аз на ЗВБ.
Той постоянно дърпа лъжицата и си я слага в устата, но не се сеща, че трябва да я извади оттам, за да получи още. Пробвах и да не го оставям да в взима, но тогава се нерви и става още по-зле. Може и аз да съм “виновна”, понеже гледам все към обяд да му давам пюретата, а има дни, в които вече е изморен и наближава времето му за спане. Чудя се дали да не пробвам веднага след първата дрямка? Дали в бъдеще ще стане някакъв проблем? Има ли някой, който дава сутрин яденето? 😃

# 676
Блу, ти си ми пътеводната светлина в захранването 😊 Много благодаря за всичко, което споделяш.
При нас е все още греда захранването, отказва и плодови и зеленчукови пюрета. За каши имам наложено вето от педиатърката, защото на последната консултация не го хвана кантара, над 10кг е и малко се притесних честно казано. На кърма е само, но си хапва на често...
Направих пауза около 10 дни от предходния опит, смених пюретата и пробвах с пащърнак, хапна първия ден и  след това пак стискаше устата. Ще опитам с други и ако не се получава мисля да започна със ЗВБ.
+1 Simple Smile 🙌 и за спането също!

Ами мен откровено казано това захранване започна да ме дразни и вместо да се увеличава количеството, което яде става точно обратното.  Днес изяде две лъжици и край. И аз мисля да пробвам тези, които съм купила и ако още не иска да минавам и аз на ЗВБ.
Той постоянно дърпа лъжицата и си я слага в устата, но не се сеща, че трябва да я извади оттам, за да получи още. Пробвах и да не го оставям да в взима, но тогава се нерви и става още по-зле. Може и аз да съм “виновна”, понеже гледам все към обяд да му давам пюретата, а има дни, в които вече е изморен и наближава времето му за спане. Чудя се дали да не пробвам веднага след първата дрямка? Дали в бъдеще ще стане някакъв проблем? Има ли някой, който дава сутрин яденето? 😃
Ние бяхме така, изкарах сигурно 4-5 дни докато се наканя да сменя реда на хранения. Но нашата става късничко. Първото и мляко е в 8-9, после 11-12 беше 2ро мляко и след това на следващото хранене давах пюре, но беше много страшно, аз така не бях виждала да се храни някой...в истерия, рев и незнам какво още, дори незнам как да го опиша...
Сега закусва в 8-9 мляко (150х5) и към 11.40 - 12 и давам пюре - е няма такова щастие (като ние вече сме заместили изцяло това ядене). След това я слагам за обеден сън и спи супер- до към 3, в 3 давам мляко пак и към 6 давам плод с много малко добавка (1 чл макс) - овес или ориз или нещо подобно тъй като е свикнала към 8.30 да вечеря и ще и стане много яденето. 9 най-късно е заспала и така до другата сутрин... Едвам намествам 5 хранения, но и тя не протестира за още. С баткото бях обратно сутрин 6-7 пиеше мляко, 10часа пак и после обядваше като нормален човек, но това сега е жена...иди го разбери кога, защо и какво иска.

# 677
  • до най-прекрасния мъж
Хватката да ядат пюрета е да не са прегладнели. Ако яде в 12 по принцип, давате пюрето в 11.45. Така ще има търпение да си го изяде, а не да бърза да се нахрани и да плаче за мляко, че то се суква за 5 мин, а пюрето ще го яде 10-15 или повече. Понеже Мария още не може да урегулира дремките и понякога прави дълга, къса, дълга, понякога дълга, дълга, къса, понякога къса, дълга, дълга има случаи, в които става от 2ра и веднага иска да яде. Тогава няма търпение и първите лъжици са трудни, после се сеща, че ако отваря уста, ще се наяде по-бързо и процесът тръгва. Понякога не насмогвам с лъжицата, толкова бързо отваря устата, че аз още не съм загребала. Покрай зъбчетата беше мъка, наведе глава надолу и отваря едва-едва уста. Чак ми ставаше жал, все едно насила яде. Но си изяждаше пюрето, просто не с ентусиазъм, както прави обикновено.
При нас храненията са в:
1. 6.30-7 АМ според зависи кога е станала, но гледам преди 6.30 да не давам, дано се научи да спи до 6 поне;
2. Около 9.45-10.15 АМ, това ще й е закуската вероятно, че с това ранно ставане едва ли ще ме чака да й приготвям, нарочно го разтеглям с 15 мин, за да не идва рано обяда
3. 12.30-13.00 обяд със зеленчуково/месно пюре, гледам да е на 2.45 ч интервал спрямо предходното
4. 16-17 СЗ каша с плод, зависи как стане от 3та дрямка
5. около 19 АМ това ще й е вечерята вбъдеще, гледам да са минали поне 2.30 ч от СЗ.
Няма точни часове, защото с 3 дремки просто не се получава да яде на 3 часа.
Някои деца започват деня със закуска, други с АМ. Някои завършват с вечеря, други пият АМ след вечеря. Нататък може да се наложи да правим промени, ако започне да разрежда интервалите, като дам закуска, може да мине и на 4 хранения. Знам, че вечеря се въвежда след 10ти месец или около годинката.

# 678
При нас се реве за мляко или около заспиванията редовно. По-стриктно налагам събуждането сутринта и ограничавам дремките по-точно, та има поне някакво подобие на режим тези дни. Дремките трябва да са вкъщи, иначе няма шанс.

Храненията са си 6, а като мл мляко отиваме и към 1л. 😬 Ако близне друга храна, ще е добре, а беше започнал лакомо... Щом тиква вече не приема ентусиазирано е ясна работата.
Като цяло хареса царевичната каша с разни плодове. Зеленчуци - ако не е много гладен, изнервен и/или е пил мляко преди това, както и ако одобри вкуса. 😀 А го измериха 7 и нещо кг, качил е малко на тегло. Започвам месата, дано му дойде музата.

# 679
Моят син ще ме довърши.
Вчера категорично отказа да заспи трета дрямка.
Беше спал първата час и половина и втората два часа.
Викам си- ще го къпя и да ляга по-рано за нощен.
Заспа на четвъртия час.
Събуди се след 40мин.
Окончателно заспа в 10 без нещо.
Сега в 6 без 15 ми е кукнал.
Не мога да му издържам на темпото.
Следобяд съм на рд и с двамата и не знам какво да го правя направо.
Ще минава на две дремки май вече.

# 680
  • до най-прекрасния мъж
Лайка, при 3.30 ч дневен сън няма как да очакваш трета дрямка. Той си е взел съня и после се е преуморил. Имам чувството, че тая първа годинка постоянно се нагласят режими. И ние от два дни ставаме към 6 и нещо, но Мария се буди в 4.40 да играе и пак заспива. Ама мнооого й е интересно да се навдига на ръце по корем и да зяпа в тъмното като лалугер. И после си доспива, ама баща й става, аз го чувам и не мога да заспя повече. Да минават вече на 2 и да чакаме да минат на 1, че да се кротнат малко нещата.
Вчера и на Мария не й беше ден. Водихме я при баба й на село, спа в колата 20 мин, че нещо не може да свикне с новото столче още и заспа доста след първи интервал. Там спа с мен на леглото, заспа си точно навреме и спа 1.25. На връщане ММ се задра да идем до майка му да вземем нещо и съответно тя почти заспа на в колата преди края на интервала. И за да не я мъчим до нас, решихме да я пробваме на новата кошара у баба й (взехме преносима и искаме да я учим да спи вътре). Е, толкова й стана интересно, че се превъзбуди, драска, въртя се и заспа 40 мин след интервала и спа по-малко. Поне снощи заспа бързо и по-рано. Ама тия нейни ранни будения за игра ще ме съсипят. Поне започна да спи на различни места, стига аз да съм до нея. Но иска да сме в същата конфигурация като вкъщи, тя да спи от лявата ми страна, иначе не иска. Оф, странни са бебетата, но си ги обичаме такива, каквито са.

# 681
Аз пък не искам да минава на 2 дремки, още по-малко на 1 😁 и при нас понякога дневния сън е повече от 3,30 ч и не виждам драма 🙄 Аз не очаквам това бебе да има желязен режим, еднакъв всеки божи ден. И то е живо същество все пак. Един ден играе повече, види повече различни хора, умори се и спи повече. Друг ден сме си само двамата, не го уморявам достатъчно явно - спи по-малко. А с това ставане по нощите за игра все ме плашат други майки, но за сега освен за мляко за нищо друго не може да се събуди 😂 сменям памперси, преобличала съм го, премествала съм го от едно място на друго и си продължава да си спи

# 682
Блу, кошара със сгъваем матрак ли взехте? Трябва да си харесаме преносим матрак. Бях чувала нещо за такъв на Лорели?

# 683
А какви пюрета давате, не знам с какво да разнообразява и май давам едни и същи неща в различни комбинации като сега единственото ново е месо и жълтък. Иначе съм давала тиква, тиквичка, картоф, сладък картоф, морков, лук, карфиол (само дето не повърна) пащърнак, броколи и банан, май са тези. Смесвам ги по различен начин но не знам какво още да вкарам сега, четох за краставица че миже 5я месец но не си представям реакция от варена краставица или нещо подобно, даже не знам как да я дам. Дайте идеи за пюрета.
А да щях да забравя, някой каза, че се дави ако не е ситно смляно, като моята е по същия начин и се повдига, но я да видиш какво прави с намачкан банан само с вилица, няма такова нещо, ухилен до ушите, мляска си и чака още.

# 684
Не съм я очаквала, Блу.
Нали това казвам-сложих го по-рано за нощен сън.
Но той си заспа, поспа 40мин и се събуди отново...
Първото ми дете никога не се е будило преди 7.
Даже имаше период, в който аз го будех в 7. Но и денем спеше по максимум 2,30ч.
Е, сега е съвсем различно.

# 685
При нас спането е около 4 пъти на ден, между храненията, в най-добрия случай, и всяка дрямка е по 30тина минути, тоест общо 2 часа дневен сън. Гледам из таблиците, че толкова го дават за 2-3-годишните деца. Grinning Приспиванията са ни, особено следобедните, по-дълги от самото спане, разказвала съм ви.
Миката, и при мен са доста еднородни обедните предложения, че вкарвах меса, жълтък, каши последно. Краставицата дълбоко се съмнявам да се предлага варена.

# 686
Има и моята някаква драма със съня. От три-четири дремки по половин час изведнъж започна да спи два пъти по час и половина два поредни дни. Точно свикнах да се къпя бавно като бял човек и сега не може да реши колко пъти по колко време ще спи 😀.
Миката, краставица давам сурова в едно такова приспособление с мрежичка. В ДМ ги имат. В него смятам да давам суровите плодове и зеленчуци.

# 687
  • до най-прекрасния мъж
Блу, кошара със сгъваем матрак ли взехте? Трябва да си харесаме преносим матрак. Бях чувала нещо за такъв на Лорели?
https://babylifemalechko.com/mattresses/17238-MAT02204BEST-38009 … -humusbeige-stars
Ето този е нашият. Взехме то заради ниската цена. На нас ни трябва за макс 1 път в седмицата и то не всяка седмица  и евентуално за почивки. Иначе, имаше и по-скъпи, които са на ролка, но не ни се инвестира в скъп матрак, защото ще се ползва рядко. Във Вис Виталис също има, но са приблизително същите пари и са тяхната марка.
Иначе, кошарата е тази, тя няма матраче, а подматрачна рамка с малко мекичко отгоре, което не става за сън.
https://www.hippoland.net/chipolino-koshara-2-niva-s-padashta-pr … iya-kosimer0216va
Ние я взехме от Малечко, че ни е по път, иначе ги има на много места. Аз исках материя лен, но нямаха налични от стария модел, само черна, а новия беше над 200 лв.
Краставицата или сурова в мрежа, или настъргана, но като въведем и киселото мляко и си става таратор Simple Smile
Лайка, пробвай да му скъсиш втората дрямка, за да може да спи и трета. Може би пробвам с две, но не е готов. Писах ти с най-добри чувства, надявам се не си се засегнала. Просто, ако спи 3.5 ч, няма къде да я вкара тази 3та дрямка, а същевременно вероятно будуването му е станало късо за деня и затова се е събудил да си доиграе. Сложни са сметките майчини, свързани с детския сън. Уж смятаме и пресмятаме за добро, а то никога крайният резултат не е ясен Simple Smile
Аз си чакам с нетърпение 2те дремки и дано започне да става по-късничко. Това будене в 4 и... ме влудява. Точно беше спряла и айде пак.

Последна редакция: пн, 27 юни 2022, 11:37 от blue.angel

# 688
Ние имаме вече краставици в градината и мисля да дам парче, за да го посмуче малко. Не мисля че някой я дава варена. Същото мисля да направя с авокадото - една лентичка да я постиска с пръсти и да си налапа ръцете после 😁 А това приспособление с мрежата също става, може да купя.

# 689
Да, Блу, така е.
И понеже много му се играеше вчера, затова днес не може да гледа.
Заспа като талпа за втора дрямка доку що.
Тегаво ще е днес, ако сега не поспи поне 1,30ч.

Общи условия

Активация на акаунт