Йоркширски териер - тема 13

• 42 920
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
  • Sunshine state
Храним само с гранули - агнешко и ориз на Blue Buffalo, но не мисля, че ги има в Б-я. Не давам пастети и тям подобни, зъбките му са в прекрасно състояние, последно дори докторката на годишния го отбеляза. Според мен сменете марката, ако има толкова странични ефекти. За козинката не мога да дам мнение. Шампоана какъв е? Да не би да е от него?

# 196
Паучове никога не съм давала, от време на време дентални ленти, шампоанът е на Артеро, хидратиращия, балсам Ив сан Бернард. Наградки като бисквити ли давате или пак такива с месо?

# 197
Аз храня нашите маймуни с Еминент платинум с риба.
Награди не давам.
Ако им дам нещо друго ,веднага почват да пръцкат и се променя @кото.А чихуато почва да се чеше.
При йоркито не съм забелязала да се чеше или да сълзят очите.

# 198
Взех Хилс агне и ориз, ама омесих с предната, хареса и, както винаги 😂. Имаше пак на Хилс много едри топченца, водели се дентална грижа. Давали ли сте такива, мен ме достраша да не се задави нашата лакомия https://www.zooplus.bg/shop/kucheta/suha_hrana/hills_prescriptio … dravi_zybi/594496

# 199
  • Добрич
Здравейте,
малките кога евентуално се очаква да си вдигнат ушите? Може ли да останат клепнали? Ветеринаря предложи на 3тата ваксина да шинира.

# 200
Може да останат клепнали, има много такива кученца и са супер сладки.
Моето ги вдигна около 3тия месец.

# 201
Моята лудетина е с клепнали ушанки. Март става на 1 годинка, вет каза че така ще си остане и няма смисъл от дупчене за да се вдигнат. И той е на мнение, че така са по сладки йоркитата.

Аз да ви попитам как да я отуча да не яде всичко което падне по земята. Каквото има го изяжда и после повръща. Карам се, чистя всеки ден, но няма ефект.. Или просто трябва да се примиря.. 😩

# 202
И моето ядеше всичко, даже и навън. Повръщал е опашки от скариди, клечки, гума🙄
Не го пускахме от повода и постоянно е бил под наблюдение, не знам кога успяваше да ги налапа. Веднъж стигнахме до системи, защото беше изял някакво стръкче трева, което явно беше пръскано с препарати. Отидох с повърнатото в салфетка при вет😂
 Сега е на 3.5г и вече не е прахосмукачка, явно като поотраснат поумняват😆

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 15:27 от Чи лу

# 203
Ох милото, и ние сме така навън и точно заради това не я пускаме без повод. Изпадам в ужас ако глътне нещо което не трябва 😬

# 204
трябва да се тренират вкъщи на думите не, пусни и т.н.
с много търпение. Simple Smile

ушичките се чакат до 4ти месец, ако не - вет да прави каквото трябва. по-добре е да са вирнати, така си е породата.

храната сухата трябва да е с протеин до към 25%.

# 205
В началото я наблюдавах да не глътне нещо и съм сигурна, че си мислеше, че се казва КендиНе Simple Smile Обаче за мен основната дресировка при моята я отдавам и на това, че като ни нямаше я оставях в клетка, вечер също спеше там. С днешна дата ( на 2 г. 6 м. ) вече я оставям свободно дори като ни няма и не прави никакви бели.
Относно шиниране аз съм за и го правих като беше малка. Гледах клипчета как, подстригвах ушите и после ги увивах с хартиено тиксо.

# 206
  • Добрич
Аз пробвах сана да шинирам с тиксо, но не успях изобщо. Понеже минах козината с машинка за подстригване преди това, та тиксото не залепва. Иска ми се, да ги изправи, да, но и така си я харесваме. На 2 месеца и половина е.

Друго щях да питам също.
Почна да се опитва да гризе долния ъгъл на дивана, ужас. Как опазвате мебелите?  Вечер на разположение за нея е всекидневната и коридора, не мога да я пазя, а не искам да гризе мебелите.

# 207
Това с гризането си е до куче. Нашата прави други бели, но никога не е гризала, пу-пу де, да не се научи на стари години

# 208
Ооо ще си ги харесваме всякак, това е ясно Simple Smile
С гризането... Ами трябва да я пазиш, ще стане в първите месеци като КендиНе хихихи

Някой с мнение за пастетите от ДМ?

# 209
И моето никога не е гризало, чехли, обувки, кабели - нищо.
Веднъж, когато беше малък си смених стелките преди да изляза и забравих извадените на дивана. Прибрах се спешно, защото си представях, как се е задавил и повръща. Изобщо не ги беше докоснал. Ама аз съм Хитлер и от малък съм му взела страха, не пипа нищо, което не е негово...освен, ако си забравя гащите на пода в банята, на тях не може да устои😂

Общи условия

Активация на акаунт