Йоркширски териер - тема 13

• 42 912
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
Как се установява луксацията, болки ли имат?
Чета в групите във фейса, как техните йорките пишали само навън.....нашата явно е голяма пикла, абсурд само навън, колко пъти да я извеждам? Пиша си в банята, е, някога и в хола Rage, но определено пиша 4-5 пъти дневно. Как са вашите? На година и 2 мес е

Нашата започва да накуцва от време на време /предимно когато продължително време е бягала и играла/.  И като сгъна крачето се усеща едно като пукане/прещракване.

# 181
Твърдят, че и моето има луксация на двете задни крачета. Налагало се операция. Аз отказах. И не сме имали проблеми с крачетата от повече от година, чукам на дърво така да си остане. Има и гастрит. Докторите казват, че няма какво да направят, да даваме храна за чувствителен стомах.
Проблемът е, че при нас само с храна не се контролира положението, даваме нексиум и добавка. Спра ли нексиума, започва пак да повръща. Затова искам да я види още някой.

# 182
Ами нашият си има моменти, в които повръща или има диария и не яде по ден-два. Спрях да го вода на лекар в тези моменти, защото му бият по 4-5 инжекции няколко дни подред.

# 183
И нашият е с луксация на 2 крачета, а за гастрита е нещо страшно.На 8,5 г е,но веднага го водя на лекар, защото се обезводняване и с тези инжекции се вдига веднага.

# 184
  • В.Търново
Чета в групите във фейса, как техните йорките пишали само навън.....нашата явно е голяма пикла, абсурд само навън, колко пъти да я извеждам? Пиша си в банята, е, някога и в хола Rage, но определено пиша 4-5 пъти дневно. Как са вашите? На година и 2 мес е
Нашата е на 1г. 3 мес и пишка поне по 10 пъти на ден и е абсурд да я извеждам по 100 пъти.

# 185
Нашата е на 1г. 3 мес и пишка поне по 10 пъти на ден и е абсурд да я извеждам по 100 пъти.

Ох...успокоих се, вече си мислех, че на нашата нещо и има.
Но масово чета във фейса, как само навън си вършели работата.....направо не мога да го повярвам това.

# 186
Да, има кучета, които акат и пишкат само навън, но те са научени да стискат и затова го правят само по 2 пъти на ден. Аз не искам моето да се стиска по цял ден, затова вкъщи си има едно плитко корито с пелена и там върши всичко. Понякога я махам да я сменя, забравям да сложа нова и се сещам чак, когато започне да обикаля и се върти и чуди къде да свърши работата.😆

# 187
Днес Папи става на 1 годинка.
Черпи всички йорковци в темата виртуално!

# 188
Да е жив и здрав Папи. Пожелавам ви само хубави моменти заедно. Нека много да ви радва.❤

# 189
Благодаря.
Голям лакомник е и много игрив.

# 190
От седмица някъде забелязвам, че на нашата и пада козинката, и като я реша, и където се е търкаляла. Мъжът ми я води на ваксина, споделил е, казали са, че няма нищо, ама....не ми се вярва. Хранехме с ND с агнешко, скоро сменихме пак с тяхната, но с риба. Мисля отново да сменя храната, но с каква?

# 191
Хранехме с ND с агнешко, скоро сменихме пак с тяхната, но с риба. Мисля отново да сменя храната, но с каква?

Забелязах абсолютно същото и аз след като хранех нашата с агнешкото на марката. Давах само риба ( пак на НД) , реших да разнообразя уж, ама... Самата козина стана една мазна, буквално ден след като съм я изкъпала. За мен проблема е в храната, защото и очите много сълзяха, чак майка ми, която не разбира и направи впечатление. Сега пак я върнах на ND с риба само, но пък започна ужасно много да се чеше. И аз мисля да сменя храната, но се чудя каква да бъде, не трябва да има пилешко в нея обаче. Също се чудя да я мажа ли с нещо, при нея осезаемо се вижда на главичката липсата на козина.

# 192
На Папи пък носленцето оплешивява. Вет казва, че не било вярно, ама после се позагледа и уж малко имало(за мен не е малко) вижте по-нагоре последната снимка с тортичката се вижда. Понеже ми е първо кученце и хич ме няма в познания и т.н. не обърнах внимание и май му беше сухо нослето по едно време, а лекарката каза, че сега му било влажно и нямало гъбички, което пък аз мисля, че може би е имал преди. Мажа го с някаква тубичка от аптеката изписано от вет., не виждам промяна обаче. Храним се с Роял Канин, той си е лакомник и непрекъснато гладен, но напоследък (след рождения ден и тортата) нещо отказва да се храни без да я забъркам с нещо допълнително-пастетче или друго, мръщи се, обикаля купичката и все наднича, но не иска да яде и си мисля, че иска нещо по-различно, та белята си хванах. Скоро минахме в по-горния клас за възраст и не ми се иска пак да минавам на разните дози стари и нови. Не знам как да обясня, ама нали плавно се сменява клас храна. Купувам я от Стефанов и ако някой оттам взима нещо да ми препоръча, защото на него и козинката му е суха, нещо не знам с какво да го мажа -балсамче или знам ли, не смея така, а като питам все някакви скъпи неща ми предлагат и дали помагат...
Дълго стана, ама съм притеснена и понеже писахте и за ваши проблеми с козината да питам имате ли такъв проблем с нослето, нормално ли е, оправя ли се, нещо има ли да направя.
За козинката с какво да мажа нещо след къпане.
С каква храна храните, писали сте, ама аз едни гледах на големи пакети там, други нещо мерят, не мога да се ориентирам и съм замръзнала на Канин от бебе, май не е добре пишете тук.
И последно , ама най-важно си мисля. На Папи не са му паднали 3 млечни зъбчета. Вет каза да изчакам да навърши 1г. , сега още месец-два най-много, но не виждам изгледи да паднат, единият е долен кучешки и се вижда добре, другите са горе и не знам кои точно, ама три ветринари едно и също казват, че са три зъбчета. Ходих да питам и за цените, че се шокирах направо - всички искат между 250-300лв, с упойка трябвало, с изследвания, бе направо...Не само цената ми е проблем, ама и упойката била уж важна и не знам вече. Та...вие имахте ли такива проблеми, махахте ли , опасно ли е, ами...да си пиша и питам, че като съм взела думата...оффф не знам с носле, козина и зъбки имаме проблем и приемаме всякакви съвети))

# 193
Хранехме с ND с агнешко, скоро сменихме пак с тяхната, но с риба. Мисля отново да сменя храната, но с каква?

Забелязах абсолютно същото и аз след като хранех нашата с агнешкото на марката. Давах само риба ( пак на НД) , реших да разнообразя уж, ама... Самата козина стана една мазна, буквално ден след като съм я изкъпала. За мен проблема е в храната, защото и очите много сълзяха, чак майка ми, която не разбира и направи впечатление. Сега пак я върнах на ND с риба само, но пък започна ужасно много да се чеше. И аз мисля да сменя храната, но се чудя каква да бъде, не трябва да има пилешко в нея обаче. Също се чудя да я мажа ли с нещо, при нея осезаемо се вижда на главичката липсата на козина.

Същата история и при нашата. Уж е хубава храна, но забелязвам същите неща. Мисля да сменя с Хилс, Есеншълс или Еминем. Коя е най- добрата от тях......май пак ще бъди проба- грешка

# 194
  • София
Моята Холи от години яде само Acana Ranchlands. В нея няма нищо с птичи произход.
Имам неотварян голям чувал, ако някой желае, може да го поделим.

Общи условия

Активация на акаунт