Йоркширски териер - тема 13

• 42 832
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Снощи не сме спали от пръцкане. Цяла нощ. 2 пъти го изкарвах да ака, не е защото му се ака.  Не знам зимата Как ще караме с този миризливко. Някой хранили с Роял Канин?

# 631
  • Някъде там
Злодеида, нашето момченце го храним с Роял Канин за капризни кучета, но тази храна е подходяща за кученца над 10 м. възраст.
И нашето кученце си попръцква, но те всички кучета са така.
Относно кастрацията, знам, че женските се кастрират преди първо разгонване.
Макс ни е изключително кротък и добър, чудя се дали да го кастрираме.
Супер спокойно куче е.В момента сме на море. Споделям снимки на послушко.

# 632
Момичета съжалявам, че ще Ви разбия представите, но Роял Канин е една от храните с най- ниско качество, плюс че е пълна с фураж.
Препоръчвам, да си изберете храна Grain Free.

Искрица, щом не прави бели и е спокоен, кастрация не е необходима. При мъжките това не влияе на здравето, както при женските.

Злодейна, проверявали ли сте аналната жлеза?

# 633
Аналната жлеза я изчистиха преди 10 дни.

# 634
Аналната жлеза я изчистиха преди 10 дни.

А освен гранулите, давате ли някаква друга храна. Да не би нещо да не му понася и да образува газове?

# 635
Не, дори спряхме да му даваме от нашата, когато се храним. Изкарваме го в двора за да не ни гледа и манипулира с очички Grinning, но пърденето си остава, все по миризливо и едно след друго. Снощи до 10 пъти броих и го сложих да спи в коридора. Кучето е на 8г. не беше правило така до сега. От няколко месеца обаче ни побърква.

# 636
Не, дори спряхме да му даваме от нашата, когато се храним. Изкарваме го в двора за да не ни гледа и манипулира с очички Grinning, но пърденето си остава, все по миризливо и едно след друго. Снощи до 10 пъти броих и го сложих да спи в коридора. Кучето е на 8г. не беше правило така до сега. От няколко месеца обаче ни побърква.

Хмм, единственното което ми хрумва е да опитате с друга храна или консулт с друг ветеринар.
Една статия относно газовете- https://miau.bg/n-111893-%D0%9F%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0 … D0%B0%D1%82%D0%B0

# 637
Аз също знам, че Роял канин е само име, но като качество храната не е добра. Киара я взехме захранена с Роял канин. Постоянно повръщаше от нея. Лекаря я смени с Gosbi и досега е на нея и сме доволни.
Вземи пробиотик за коремчето. Ние сега ползваме на Про план - FortiFlora такъв който е със живи бактерии.

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 09:51 от marychery

# 638
Благодаря! Защо не ми изписа пробиотик ветеринаря не знам...

# 639
  • София
Здравейте от нас с Кай.Той е на 2,5 год. и е 2 кг
Моля да ми кажете къде в София водите вашите йорковци за вадене на зъбки?

# 640
Благодаря! Защо не ми изписа пробиотик ветеринаря не знам...

А опитвали ли сте с някоя лечебна храна- гастро храна? Нашата има доста чувствителен стомах и от известно време е на гастро на РК и смея да кажа, че е доста добре- няма къркорене на коремчето, пръцкане и т.н. Но даваме и Florentero /пре- и пробиотик/. Комбинацията от тези 2 неща при нас подейства.Може да попитате ВЕТа си за мнение, дали няма да е ОК и за вас.

# 641
Никога не е пръцкала нашата...чак ми стана странно като прочетох, а яде всичко, ама наистина всичко. Храним я с ND, но признавам, че и даваме и краставица, морков, ябълка, като падне нещо тя винаги е първа да го лапне

# 642
Затова смятам, че има някакъв проблем с това активно пръцкане. Може би трябва да се заведе на второ мнение.
Има кученца с по-чувствителен стомах.

# 643
И ние искахме да я кастрираме преди първо разгонване, но не се получи ( писала съм го няколко пъти). Ако прави на всяко разгнване фалшива беменност не бих се зачудила за миг какво да направя. Едно раждане не помага с нищо.

Като заговорихте за зъби, нашата я гледам , че на кътниците е понатрупала плака, дъвче разни топчета, но не дава да и чистя зъбите с четка. Има ли вариант да бъдат почистени без да се налага пълна упойка? Дали това, че тя буквално си нагълтва храната има отношение към това? Предните са белички, няма проблем. Много се чудя какво да правим, но знам, че ако не се махне, може да стане проблем в бъдеще и да с еналожи премахване на зъбите, което не искам да се случи.
Колкото до вземането масово кученцат се дават на 40-45 ден. Нашата я взехме на 45, много държаха да ги вземем тогава въпреки, че на мен ми се искаше да е повече при майката, но не сме имали проблем. тя си беше отбита и захранена вече с постаена първа ваксина и обезпаразитена.

# 644
Гледах вече многократно реклама на клиника  в която премахват зъбния камък на кучета без упойка. Потърси  в нета ще ги намериш.
И ние взехме кученцето на 45 дена именно защото така държаха собствениците.

Общи условия

Активация на акаунт