Йоркширски териер - тема 13

• 42 837
  • 753
  •   1
Отговори
# 615

Ето моя дребосък на снимка 1700 кг.
Русалка_1, консултирай се с ветеринар. Аз лично ще кастрирам Киара, както вече казах тя е много малка , а и е с отклонения от нормата за Йорки.

# 616

Ето моя дребосък на снимка 1700 кг.
Русалка_1, консултирай се с ветеринар. Аз лично ще кастрирам Киара, както вече казах тя е много малка , а и е с отклонения от нормата за Йорки.
съжалявам, без да искам публикувах поста без да съм влезнала в профила си.Flushed

# 617
Още съм в дилема, дали да кастрираме моята Ларичка или да й позволим поне веднъж да роди. Ще прави септември 3г. Тежи 3,400 кг. Всвки път прави фалшиви бремености. Не знам кое е най-доброто за нея.
Аз не бих се чудила. Колкото по-рано я кастрирате , толкова повече намалява риска от тумори.
Мит е това с раждането, не се подвеждайте, с нищо няма да и помогне колкото и пъти да ражда.

# 618
Аз не знам защо се носи тази легенда, че трябва да роди веднъж и с какво това би помогнало за здравето на кучето? На мен ветеринарите ми казаха, че е най-добре да с е направи преди първото разгонване, преди хормоните да се секретират изобщо.  Аз, обаче, закъснях  и тя се разгони някъде 9-10 месец, та трябваше да изчакаме да премине.
Иначе, и тя беше с два реда зъби. Извадиха й единия като я приспаха за кастрацията.

Относно пръскането - при нас се случва, ако й давам зеле, ябълка, особено ако после яде и гранули. Само от гранулите рядко. Ако се случва постоянно, според мен има някакъв  храносмилателен проблем. То и при хората е така Grinning

# 619
Никога не е правила нашата, и тя ще стане на 3, към  3,2 кг е. От какво зависи това?

# 620
  • В.Търново
Никога не е правила нашата, и тя ще стане на 3, към  3,2 кг е. От какво зависи това?
Фалшива бременост ли? Хормобално нарушение.

# 621
Това са пълни измишльотини, че трябвало кучето поне веднъж да роди.
Дори при хората не трябва чисто физиологически.
От такива "поверия" и заплождане с комшийското куче са екстри като обратна захапка, крипторхизъм и т.н.
Моето имаше крипторхизъм (една топка) и се наложи да го оперираме.

# 622
Ами нашето го купихме уж от познати, родителите са здрави, проследявани от един и същ ветеринар, доколкото разбрах майката е заплодена изкуствено, цялата бременност е следена. Бебетата бяха здрави. Нашето го взехме на 40 дена, доктора го следи от вземането редовно.  Обратната захапка забелязахме към 5 месец.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 18:27 от marychery

# 623
На 40 дена е още опасно да се отделя бебето от майката, ама така е лъжат се хората като не са информирани.

# 624
Да, разбрахме го по-късно. Жената от която я купихме искаше хората да си ги вземат около 40 ден.

# 625
А щом сте го купили и то на 40дни, би трябвало да ви е ясно, че това се прави с цел печалба и естествено, че ще кажат колко са гледани, следени т.н. Всички тези аномалии- захапки, топки и т.н. са от такива "комшийски" заплождания.
Моето ми го подариха, почти на 3 месеца с паспорт и 2 ваксини. Хората наистина смятаха, че женската им трябва да роди поне веднъж и подариха всички кученца.
Аз даже бях убедена, че като порасне ще е някакъв грозничък мелез, който разбира се ще си гледам, защото не съм чувала да подаряват йоркита. Но има и такива хора🥰

Когато го заведохме за операцията, поискахме и да го кастрират. Докторът пита: "ама защо, той е хубаво куче, може да има поколение"
А, не, мерси! Да предава крипторхизма на поколенията. Така е и обратната захапка. Някоя баба или дядо го е предал на внуците.

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 20:16 от Чи лу

# 626
И моето го взех на 42 дена. Изобщо не знаех кога трябва да се взимат. После разбрах, че ги продават толкова малки, за да печелят. Ужасни хора.
Хич не ми допадна жената, от която я взех чисто енергийно, но кученцата бяха много сладки. Едното беше с крива опашчица, него взех. Най-милото същество до ден днешен!

# 627
А щом сте го купили и то на 40дни, би трябвало да ви е ясно, че това се прави с цел печалба и естествено, че ще кажат колко са гледани, следени т.н. Всички тези аномалии- захапки, топки и т.н. са от такива "комшийски" заплождания.
Моето ми го подариха, почти на 3 месеца с паспорт и 2 ваксини. Хората наистина смятаха, че женската им трябва да роди поне веднъж и подариха всички кученца.
Аз даже бях убедена, че като порасне ще е някакъв грозничък мелез, който разбира се ще си гледам, защото не съм чувала да подаряват йоркита. Но има и такива хора🥰

Когато заведохме нашия за операцията, поискахме и да го кастрират. Докторът пита: "ама защо, той е хубаво куче, може да има поколение"
А, не, мерси! Да предава крипторхизма на поколенията. Така е и обратната захапка. Някоя баба или дядо го е предал на внуците.
Ами днес бяхме пак на преглед при лекаря и, генетична си е тази аномалия.Това е положението. И аз съм решила да я кастрирам и една от причините е  именно тази, няма смисъл да се размножава така. Ние и така си я харесваме и обичаме, но за съжаление да размножаването май е по комшийски, а тя и част от останалите кученца са с обратна захапка.

# 628
Обратната захапка ще пречи ли на качество на живота й по някакъв начин? Защото, ако не, не мисля, че е някакъв сериозен проблем..

# 629
Ами при нея не е фрапиращо. Днес хубаво я огледаха, реално зъбките не засягат меките части в устата и не се очаква да има тежки последици. При Киара няма голямо изместване и невъзможност да се храни. Засега проблема е естетически.
.Реално животното е много жизнено и игриво, и няма никакви признаци на страдание.

Общи условия

Активация на акаунт