Йоркширски териер - тема 13

• 42 838
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас
И моя кокон в тия жеги разходката е точно 30мин. Сутрин в 8ч. вървим едвам едвам и души всяка изсъхнала тревичка. Едвам обикаляме две алеи и се врътва към къщи. В къщи на климатик е друго, постоянно ме тормози да му хвърлям топка. Вечер излизаме към 18, не мога да го държа да се стиска до по късно, разходката е вяла свършваме набързо важните работи и сме готови за вкъщи. Обича и да се препича на терасата, но не и сега в тази жега. Днес на силния дъжд и гръмотевици такова треперене му удари, скрит в коридора където няма прозорци и е тъмно. Едвам се успокоихме Joy

# 601
Ох, моето е нещо сбъркано😆
В най-голямата жега, ако успее да се промъкне на терасата, отива и ляга на слънце🙄
И нашият е същия само да стъпи на терасата и е легнал на слънце няма значение от температурата

# 602
Давате ли елда на йоркитата?
Сварена с телешка кайма и настърган морков?
Препоръчаха ми за злоядо йорки.

# 603
Само това не съм  пробвала да варя елда пък сега.
Моето е на Бурканите, засега ги хапва, не знам колко са полезни, но...поне яде вече два месеца, което е рекорд. От Барф се отказа, почна да капризничи, всички опитахме, в началото направо за отрицателно време го хапваше, после само от ръката ми да му давам, че и се муси. Ако откаже и Бурканите, не знам какво ще яде.

# 604
  • Някъде там
Само това не съм  пробвала да варя елда пък сега.
Моето е на Бурканите, засега ги хапва, не знам колко са полезни, но...поне яде вече два месеца, което е рекорд. От Барф се отказа, почна да капризничи, всички опитахме, в началото направо за отрицателно време го хапваше, после само от ръката ми да му давам, че и се муси. Ако откаже и Бурканите, не знам какво ще яде.
Каква е тази храна Бурканите?

# 605
Аз я поръчвам от Стефанов, но и други я продават

тези също я предлагат
https://vetfamily.bg/collections/burkanite?gad_source=1&gclid=Cj … tO2hoCGdAQAvD_BwE
и тези
https://zoocenter.bg/vendor/burkanite

# 606
Ние минахме и през бурканите,яде веднъж максимум два пъти и си обръща главата на другата страна  дори не поглежда храната .

# 607
Ние минахме и през бурканите,яде веднъж максимум два пъти и си обръща главата на другата страна  дори не поглежда храната .
Аз готвя за моят "йорковски" каприз. Пробвала съм и елда, но не я одобри. За сега омита с удоволствие варено телешко, варено заешко. Глутен и пилешко не давам, защото е с алергия и дори от ориз й ес обрива коремчето. Сега давам в закуската й боровинки, по някоя краставица, и вечер за десерт някоя гранула без глутен. Оф, за детето си не съм готвила така. Дори и тръбни кокали варя за колаген, замрявам във формички за лед и после се прибавя към яденето.

# 608
Мотя не ядеше около седмица, беше депресирана, не съм вярвала, че това същество може да спре да яде. Ама и мина де, пак си е същата прахосмукачка, ND яде основно

# 609
Здравейте,
Чудя се какъв балсам да взема.Спрях се на Артеро.Вие доволни ли сте от него?
Забелязвам,че след груминг мирише много хубаво и козинката е чиста 2 3 седмици.
Вкъщи след баня мирише добре, и след два дена вече не е ок.
И друго да Ви попитам ,вече е на 7 месеца.Смени зъбите и сме в чуденка каква паста да вземем, или само дентални пръчки са добре?
Извинявам се за многото въпроси,но ни е първо йорки  и сме в голями чуденки Simple Smile

# 610
Здравейте, влизам в темата ви с един малко смешен, но и неприятен въпрос. Вашите йоркита пръцкат ли? Имаме мъжко йорки на вече 8г., да ни е жив и здрав, но последната година ни издуши. Водихме го на лекар, прегледаха го, казаха, че е здрав и до там. Какви ли не храни сменяхме, но ефект няма. Ричко пръцка направо отрови.

# 611
Здравейте, влизам в темата ви с един малко смешен, но и неприятен въпрос. Вашите йоркита пръцкат ли? Имаме мъжко йорки на вече 8г., да ни е жив и здрав, но последната година ни издуши. Водихме го на лекар, прегледаха го, казаха, че е здрав и до там. Какви ли не храни сменяхме, но ефект няма. Ричко пръцка направо отрови.

Нашия Йорко е на 2 г. и той ми трови понякога няма значение какво яде.Има дни,в които не се стои покрай него

# 612
Има ли някой от Бургас да има кученца? Или да познавате такъв, който има вариант да изпрати кученцето до Бургас (примерно някой да го донесе роднина, не да ползваме кучешки транспорт, че ме е страх от хигиената там и да не го разболеем).
Искаме кученце от породата, но намирам развъдчици само в София и страната. Не съм активен шофьор и не мога да отида да го взема. Със самолет пак са ограничени възможностите за транспорт.

# 613
Много хубава тема, сега я откривам.
И аз постоянно чета кое е полезно и кое не при храненето на Йорки.
Ние имаме женско Йорки - Киара на 10 месеца. Храни се с едни и същи гранулки откакто сме я взели - Gosbi за бебе. Препоръчани са ни от ветеринарния и лекар. Но тя не ги харесва особено и ако не ги смеся с мокра храна не ги яде.  Така че към тях добавям или консерва  Life Natural за куче, или добавям сварено месо, рибка, яйце. Пробвахме и "Бурканите" за бебе.
Все още не сме я кастрирали, но тя не се е и разгонвала. Има двоен ред зъбки отгоре, долните ги смени, горните обаче не падат. Също така долната челюст застъпва горната ( с обратна захапка е). Засега лекаря и задържа и кастрацията и ваденето на зъбките, защото си счупи крачето на 3 месечна възраст, и се наложи да претърпи операция и поставяне на титаниев имплант, което е травматично за животното, съпроводено беше с дълго време  обездвижена, прием на антибиотици,  носене на фуния около 1 месец. По тази причина и предпочита да я щади все още с допълнителни операции.
Мене лично много ме притеснява обратната захапка, и задържаните зъбки. Знам че се води отклонение от нормата, което въобще не ме тревожи, по-скоро чисто здравословно ме гложди дали всичко ще ок.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 14:54 от marychery

# 614
  • В.Търново
Още съм в дилема, дали да кастрираме моята Ларичка или да й позволим поне веднъж да роди. Ще прави септември 3г. Тежи 3,400 кг. Всвки път прави фалшиви бремености. Не знам кое е най-доброто за нея.

Общи условия

Активация на акаунт