Йоркширски териер - тема 13

• 42 817
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
Аз умишлено не го изгледах, просто не мога да гледам как се мъчат животинки.

# 661
Попитайте Вета за това даване, не ми звучи нормално.

Днес бяхме при вет. Направиха му изследвания и левкоцитите са му завишени. Добре, че се закашля точно когато бяхме там. Изписаха му антибиотик, сироп за кашлица и някакви витамини и пробиотици. Сега спинка миличкия. Дори не обядва. Миличкия той. Просто миналата седмица нямах кола, а сме на село и нямаше как да го заведа при вет, но все пак казаха, че не е зле положението. Дано ни се оправя по- бързо.

# 662
Аз следя основната публикация. Нищо сякаш не се случва. Един ред не прочетох поне да е проверена от полицията. В една група за изгубени животни една жена беше качила преди дни йоркито си с жълта фибичка. Така да приличаше на едното от клипа....

# 663
Преди няколко дни от заведение във Варна беше откраднато йорки. Всеки ден пускат молби за него и телефон, награда обявена. Тази я хващат в Созопол на Каваци. Явно вършее из цяла България, наблъскват ги и някъде към Турция ги изнасят за мен поне. Няма полицията да си мръдне пръста. Хубаво е да видите клипа, може да разпознаете някое от търсените и пишете на собственика, ако свържете нещата да го види. Толкова сладки и така изтощени и козинката сплъстена, мокра от топлината, обезводнени, нещастни, трагично...още са ми пред очите.  Това е ненормално, те са част от семейството, хората страдат, а полицията изобщо...законите ни са никакви.
Да, това е кучешка кашлица, така се давят (забравих го, нали е лято) Да знаете, че има ваксина за такава 50лв е и е хубаво преди есенно-зимния сезон да се сложи един месец или на хотел, ако го давате. Вашето е мъничко още, питайте следващия път вет.

# 664
Днес излизах с моето йорки и спрях да заредя на една бензиностанция. Друг път я оставям в колата в кошчето и влизам да платя на касата, но днес се замислих, че белята може да стане за секунди. Аз наблюдавам колата, докато чакам на касата, но просто си представих, ако някой отвори вратата на колата, грабне я и вкара в друг автомобил. Нито мога да ги настигна, нито да ги намеря. Взех си я с мен, платихме и се върнахме в колата.
И си мисля, че да няма кражби, собствениците трябва да са много внимателни, а те не винаги са. Разхождат ги без повод, пускат ги да тичат по поляни, дворове, плажове без да ги наблюдават.. А те милите са абсолютно беззащитни. Грабва ги някой под ръка и до там…

# 665
Ние с ММ сме еднакви психопати- никога, никъде и по никаква причина не пускаме кучето без повод. Даже и на нашия си обезопасен, ограден и заключен двор не го оставяме сам и за 1 мин.
Кучето също е психопат- не съм била сама в тоалетната от 5год😂

# 666
Днес излизах с моето йорки и спрях да заредя на една бензиностанция. Друг път я оставям в колата в кошчето и влизам да платя на касата, но днес се замислих, че белята може да стане за секунди. Аз наблюдавам колата, докато чакам на касата, но просто си представих, ако някой отвори вратата на колата, грабне я и вкара в друг автомобил. Нито мога да ги настигна, нито да ги намеря. Взех си я с мен, платихме и се върнахме в колата.
И си мисля, че да няма кражби, собствениците трябва да са много внимателни, а те не винаги са. Разхождат ги без повод, пускат ги да тичат по поляни, дворове, плажове без да ги наблюдават.. А те милите са абсолютно беззащитни. Грабва ги някой под ръка и до там…

Днес, като ходих при вета, бяхме само двамата с Локи в колата, но спирах и да зареждам и на други места. Ако не е на сянка колата си го слагам в чантата и с мен, иначе го оставих само на бензиностанцията в кллата, но прозорците леко отворени и колата заключена. Не исках да го взимам, докато плащам, защото е адския студ в тези бензиностанции и да не ми настине още повече. Вкъщи сме без климатик- на село си ни е хладничко и няюа нужда от такъв, а и детето ми не е свикнало на климатик. В Англия зимата сме на парно, а лято там няма, така че ни е добре. Та и кучо така ще си го свикна.
Ние с ММ сме еднакви психопати- никога, никъде и по никаква причина не пускаме кучето без повод. Даже и на нашия си обезопасен, ограден и заключен двор не го оставяме сам и за 1 мин.
Кучето също е психопат- не съм била сама в тоалетната от 5год😂

И моя е така. Не само до тоалетна, като ходя, а и като вляза да се къпя пак е при мен. Вчера го къпах и явно доста му хареса. Днес приготвям банята на малкия, а той нашия като чу водата и се нареди и той. Вярно ще излезе това, че кучетата приличат на стопаните си. И аз, и малкия и моя мъж  обичаме водата, та и Локи е такъв. Толкова беше щастлив милия, като го изкъпах вчера, че от кеф взе да се въргаля в леглото си, в което по принцип не спи. Толкова е миличък и сладичък.

# 667
Те всички се търкалят след баня. Моят от уплах, щото изобщо не обича да го къпя. После поне 10 мин тича като щурав и се стърже по всички легла и дивани😂

# 668
  • Някъде там
Цялата мрежа гърми с един клип на автомобил с много натъпкани йоркита вътре....Като чета на колко хора са изчезнали последните седмици и дни...
Дано я открият. И развъдник да се окаже, пак е потресаващо
Не съм го гледала и нямам желание да го гледам, само като чета какво пишете и ми става мъчно.
Докато бяхме на морето, имаше няколко йоркита, които засякохме без повод и си тичаха свободно по плажа. Нашето сладуче не го оставяме сам и за минутка.
Чи лу, нашето също е куче психопат, вляза ли в тоалетна и сяда до чинията заедно с мен Laughing.
В банята не обича да идва, не е от най-големите чистници и не му е приятно да го къпя.
Ето го, моето голямо момче Simple Smile
Като ме погледне с тези очи и всички бели му прощавам, не мога да се ядосам Simple Smile

# 669
опитах, но не мога да кача клипчето с крадените йоркита в колата наблъскани при 40 градуса температура. Може и да разпознаете някое , та..ама не знам как да кача клипа
Интересното е, че са заплашвали жената да свали клипчетата
Сега отново се разпространяват от някои, но дамата, която пусна сигнала, извика полицията и искаше да направи нещо е заплашвана и свалила нейните клипчета. Ами крадени са и пак ..това са членове на семейството за някои хора. Как може, това никакви закони значи.

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 17:40 от Анонимен

# 670
Когато пътуваме на почивка нашето йорки е с нас. Не я оставяме в колата. Купихме 3 различни чанти - за рамо, през рамо (като кученцето се носи отпред на гърдите) и раница за гръб. И по магазините и бензиностанциите си е с нас плътно.
Иначе водихме я три пъти на море - принципно аз я извеждам сутрин рано. На плажа я пусках да тича свободно рано сутринта докато няма хора. След това е на повод. Във водата също е с нас и децата. Иначе я водя в затворено пространство на едно игрище и там също я оставям да се натича на воля, гони ябълки сливи, топка. Кученцето ни е много енергично и има нужда от много тичане. През останалото време е задължително на повод.
Когато сме си в къщи е като малките деца, постоянно вдига лапи да я гушкат и да седи около нас.
Преди около 3 седмици се разгони за пръв път. Препоръката на лекаря и е да я кастрираме около 2 м. след разгонването лапароскопски тъй като тя е дребничка, 1,700 кг. и вече претърпя сериозна операция веднъж. Според лекаря и това е най-щадящия вариант. Препоръчва ни клиниката в Горна баня.
Ще се радвам на препоръки за клиника и мнения.

# 671
  • София
И аз смятам, че МВК в Горна баня е най-доброто място за кастрация. Д-р Генов я извършва. Сутринта оставяте кученцето и в късния следобед си го вземате. На следващия ден вече е добре, а седмица по-късно почти не се забелязва белег.
Успех!

# 672
Нашата също я кастрира Д-р Генов, МВК Горна баня. Оствихме я сутринта и вечерта си я взехме. Напълно излязла от упойка, с две малки лепенчици на коремчето.
Много приятен лекар- обяснява спокойно и подробно всичко.

# 673
Здравейте, моето кученце си счупи крачето преди няколко дни.Прегледаха я в Бургас и ни казаха, че трябва да се направи операция до 7 дни. В момента търся клиника в София, която да могат да ѝ направят операция, но вече на три места ми отказват заради размера и сложността( търсенето продължава де), но бих искала да чуя имате ли някакви предложения за добри професионалисти?

# 674
Чела съм за доктори в Стара Загора, там има и ветеринарен университет, но къде и как точно, не зная. Може би във фейсгрупите за йоркита да питате

Общи условия

Активация на акаунт