Йоркширски териер - тема 13

• 42 803
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
Чела съм за доктори в Стара Загора, там има и ветеринарен университет, но къде и как точно, не зная. Може би във фейсгрупите за йоркита да питате
Университетска ветеринарна клиника се води, гр. Стара Загора. И аз съм чела отзиви, че там са най-добрите.

# 676
Водихме в Стара Загора едното ни кученце, което намерихме сляпо и глухо. Попаднахме на абсолютен измамник. Оперира го, взе една доста солидна сума пари и даде празни обещания. Ще потърся как му е името, тъй като не си спомням. Мисълта ми е, че не всички доктори там са светила, както се твърди на много места.

# 677
Нашето йорки е оперирани в Добро хрумване  -София. Счупи си крачето на 3 месеца. По спешност я водихме на лекар,  уж и сложиха шина. За съжаление се оказаха лошо счупени костите. Оперира я д-р Влади Кирилов на 15 ден от счупването. Преди години намерихме куцаща котка на улицата която прибрахме. Оказа се че е стреляно по животното. Тогава Д-р Кирилов я оперира и извади  3 сачми от ставата която е била изместена. Котката живя още 7 години у дома.
На кучето сега сложи титаниеви импланти.Това е единствения лекар, на който аз бих се доверила.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&ur … 6IQh55xJyIDKVpxIo

Ако някой го интересуват подробности ще разкажа.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 18:27 от marychery

# 678
  • В.Търново
Да ви питам имате ли идея какво може да е.
Преди почти 2 седмици открих зачервено и подуто на едната задна лапа отдолу, имаше и малка раничка. Докторите казаха, че раничката е, защото се е близалка много, заради дискомфорт в лампата. Казаха, че не е ободено. Биха инжекция, спрей изписаха. След дни без успех минахме на Кортизем, пак инжекция противоалергична. Раничката отдавна мина, отока също, но е все още леко зачервена лапичката. Слагам й чорспче като ме няма да не ближе. От няколко дена казаха вече да не я мажа с нищо. Тази вечер забелязах, че има леко зачервено вече и на другата задна лапичка. Нямам друго кучешко чорспче. Само с едно сме. Разбрахме се с докторите утре след работа към 16:30 да я заведа. Но щом до сега не разбраха какъв е проблема, не знам... По принцип тази клиника и докторите в нея са все с много добри отзиви.

# 679
Нямам представа какво е и дано бързо се оправи малката сладурана, но за чорапчета можеш онлайн да поръчаш от Стефанов , Аз имам 4 еднакви купени (комплект някакъв бяха против хлъзгане) ама хич не знам кога да му ги слагам и така стоят. Ботушки бях купила на промоция (кожа с мъхче, много ефектни) но не уцелих номер или не знам единият му пада и все ги събирам. Чорапките биха били идеални, но пък за зимата не знам...поръчвам бурканите (това само се прежали да яде и ги харесва уж вече няколко месеца) та...ги поръчвам онлайн (има отстъпка , ако ги взимаш и от магазин)
ето чорапки
https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/tshorapi-28093

# 680
Да ви питам имате ли идея какво може да е.
Преди почти 2 седмици открих зачервено и подуто на едната задна лапа отдолу, имаше и малка раничка. Докторите казаха, че раничката е, защото се е близалка много, заради дискомфорт в лампата. Казаха, че не е ободено. Биха инжекция, спрей изписаха. След дни без успех минахме на Кортизем, пак инжекция противоалергична. Раничката отдавна мина, отока също, но е все още леко зачервена лапичката. Слагам й чорспче като ме няма да не ближе. От няколко дена казаха вече да не я мажа с нищо. Тази вечер забелязах, че има леко зачервено вече и на другата задна лапичка. Нямам друго кучешко чорспче. Само с едно сме. Разбрахме се с докторите утре след работа към 16:30 да я заведа. Но щом до сега не разбраха какъв е проблема, не знам... По принцип тази клиника и докторите в нея са все с много добри отзиви.
Не съм имала такъв проблем, но бих посетила друг ветеринар за второ мнение.

# 681
  • В.Търново
На 10 септември я кастрирахме. От тогава не иска да ходи на разходки и постоянно се дърпа и бие контри със задни лапи. Мислех си дали пък не ги е наранила, но за 1 месец все щяха да се разранят още в началото, а те чак сега и то една след друга лапа....

# 682
Да не е нещо с кастрацията...знам ли. Съседско кученце го кастрираха и си ходи на разходки , не е толкова скокливо и игриво, но иначе си ходи и на планина го води със себе си. Нещо да е обтяга и да се дърпа, наистина посетете друг ветеринар, ако има около вас.  Това след кастрацията явно се е получило и зачервяване на лапичките. Не разбирам, ама...така сега като писа ми се вижда вероятно с кастрацията да е свързано.

# 683
Здравейте , бихте ли ме насочили откъде може да вземем мини Йорки ?

# 684
Няма мини йорки, това е измислица на разни печалбари. Това на което казват "мини" е просто дребно куче с дребни родители. Прочетете за стандарта на породата, тия дребните не влизат в него.
Моят куч е 2.400 и ми се струва супер малък, като скакалец. Направо не знам, как се гледа куче 1 кило.

# 685
Да и мъжа ми това казва , но има едни които си остават дребни . Просто търся място на което няма да ме излъжат .

# 686
За да си остане със сигурност дребно, трябва до девето коляно назад всички да са дребосъци. Това може да ви гарантират само в някой лицензиран развъдник, но те са малко, кученцата са много скъпи и са запазени от чакащи още преди да се родят.
Много по-важно е да внимавате, кученцето да е здраво, отколкото дребно.
А всъщност, вие на какво казвате "мини"? Колко трябва да тежи за да е мини? Защото, тези съвсем дребните не отговарят на стандарта за породата и не би трябвало да има истински развъдници за тях.
Разни хасковски, варненски и други коптори -разплодници, които пускат обяви в олх и подобни битпазари, не ги поглеждайте дори.

Ето съвсем пресен пример

https://m.bg-mamma.com/?topic=1711365

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 13:40 от Чи лу

# 687
Добре , предстои ни да вземем затова искам вашите мнения , като собственици на кученца . И ви питам за препоръка за развъдник или магазин от който мога да се доверя?

# 688
Аз моето не съм го купувала, не съм търсила и нямах намерение да взимам куче, стана случайно. Подариха ни го хора, които не искат да печелят от домашния си любимец. Според тях, женската трябвало да роди веднъж и раздадоха кученцата. Не ги познавах добре и го взех без претенции да е  много породисто, даже предполагах, че може да има някой дакел или пудел в родословието😆, но се оказа красавец🥰 Ако беше грозен и голям пак щях да си го гледам де😁

Ако сега трябваше да търся куче, бих взела от истински развъдник, ако мога да си го позволя или от някое семейство, което има женско куче. Влезте в групите за йорки във ФБ, почетете няколко дни, там има много информация. Има и кученца от време на време.
От обява или магазин, никога не бих взела.
Истинските развъдници никога не пускат обяви в базар-мазар и подобни. Обявите ги пускат разплодници, ферми и разни селяндури, които експлоатират кучетата да раждат постоянно в нечовешки условия и нулева хигиена и в 90% от случаите бебетата са болни.

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 00:45 от Чи лу

# 689
  • Sunshine state
Нашата история е почти същата като на Чи Лу.

Общи условия

Активация на акаунт