Йоркширски териер - тема 13

• 42 785
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
Вижте Anna Neeva във фб.
Има развъдник и изследвания за генетични заболявания на родителите  .
Моето Йорки е с менингоенцефалит ,който си е генетичен ,но не се правят изследвания за това на  родителите, а при дребни порододи като чихуа ,йорки и всички с малки и къси муцунки е заложено.
Поне доктора така ни обясни .
Гаранция за нищо няма ,откъдето и да се вземе ,но аз сега ако ще взема куче ,бих взела от лицензиран развъдник с тестове за заболявания на родителите ,защото знам сега какво ми струва и каква мъка и болка е.
Защото той е най-милото най-сладкото най-любимото ми същество и да няма лечение на това заболяване, а само подтискане на симптоми и че всеки ден може да му е последен е ужасно ..

# 691
Х.Т. много съжалявам. Помня, като го взе и колко се притесняваше, как го гледа и води по доктори. Дори скоро се сетих, че си ми май наблизо съседка, но при мен се случиха семейни трагедии  и...беше предложила да ги разходим по хубаво време из Южния парк (ако не те бъркам, извинявай)
Моят Папи е чакано кученце от години исках да си вземем йорки, да е малко, да е сладко и т.н. Години доста. Дори имах книжка за кучета как да отглеждаме , бях взела хранилки , играчки, чела там как да разпознавам уж породата и какво да гледам)) Ми...ходих дори по някакви обяви (не развъдници) Всъщност тези развъдници имат и обратна страна. Първо много  от тях тормозят животинките , изцеждат ги до....после изоставят. Да не мислите, че ги гледат до старост или ги лекуват и харчат пари, като не могат да се размножават, а някои май ги и тогава използват, важно е парите, дори да са с проблеми потомствата. Отделно и смеските между тях, те нямат в наличност по 50 кучета и да ги кръстосват. Дори сега тече подписка във ФБ за такива развъдници (не за йорки точно, а за всички породи) В чужбина може и да е както трябва, но у нас...
Моят Папи накрая го взех по обява. Лекар зад 4-то районно беше писал за бебета. Той имаше там забелязах и други животни в една стая, вероятно са на пациенти, които като родят му оставят малките после и ги отделят от майката. Като отидох се зачудих за предложеното, но ми се видя по-големичко, едно плахо такова,  бях отишла с чанта и изобщо...подготвена и решена. Той дори извика по телефона се обади на собствениците и дойдоха две жени много бързо с кучета (чух го да казва , че имам интерес, не знае ще купя ли и ако искат да дойдат, че може нещо да питам) Да, ама аз се почувствах притисната и се отказах, излезнах да мисля , те си отидоха и изобщо не ме отразиха. Влезнаха две момичета с йорки за преглед и се заговорих с тях, бяха с кола. Едното (на което е йоркито), каза че си го е взела от него и е много доволна и здравичко. Преди това взела от развъдник померан, ама се оказало, че не е точно померанче и я излъгали, та го върнала (харесала кученцето, ама хем имало проблем, хем пари и взели за смеска май ) После си взела от този йоркито и била доволна и сигурна. Мисълта ми е , че някъде хората оставят кученца на своите при ветеринарите. Та...аз купих братчето на показаното. Оказа се, че имало още едно, извади го с клетката , ама аз държах да е с вдигнати ушета и затова извадил първото. И моят Папи като ме заблиза, като се гушка, едно такова ...пълно с обич, хареса ме. Ушета клепнали. Така и едното не го вдигна цялото, леко чупнато му е, малко по-голям е (ама и родителите не бяха мини) , беличък (от по-светлите е ) , но пък е здрав засега . Мой съсед по блок му почина кученцето на 12 г. беше. Обади се в развъдник, капарира , познавал жената , препоръчана  и т.н. изобщо изпипана работа . Като отишли после да го вземат се оказало нещо и се отказали, капарото не им върнали (не разбрах защо се отказали, бяха бесни семейството) Та..и те като мен в кафето се разбира, че са взели тяхното от същия човек после от обява , отишли и го купили (ама хем по-малък е, хем с вдигнати ушета, хем по-евтино) , но пак е здраво , вече е на 2 годинки ще прави, а Папи ще прави 3 скоро. Дълго стана, но...развъдниците у нас не е като от чужбина да ти докарат куче с цялото родословие и т.н. Отделно за Папи също имах паспорт, това не е проблем, знам кога си е роден, само съжалявам че нямам координати на родителите му (жените) Щеше да ми е интересно да се видят, а и при проблем да питам, но...мога винаги да отида, ама с тази трагедия сега ...не ми е на дневен ред изобщо((
Дълго стана, извинявам се. Вижте при ветеринарни лекари, не тези къде продават по витрините в магазините, а в мед.центрове. Те си ги израждат, познават майките поне и така....
Ето го преди месец някъде, преди груминга го снимах, ама сега пак си е за там, но..

И вчера на разходка

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 01:27 от Анонимен

# 692
fanfanito, кученцето е прекрасно да Ви е живо и здраво дъъъъълги години. Клепналото уше е допълнителен чар, въобще не го мислете.

# 693
Благодаря много)) То аз се бях фанатизирала на тема вдигнати ушета. Дори лепенки му слагах на горкото , направо  го измъчих, ама то така си  е родено и го видях още при купуването, че едното нещо леко подгънато.  Ама толкова беше и си е такова обичливо и весело, че...даже ветеринарката му вика -веселушкото дойде. Но си няма късмет милото, трябваше в друго семейство да попадне и бъде щастливо, ама...

# 694
Еее, защо така? От това което пишеш, мисля че го гледаш като принц.❤️

# 695
Гледам го и си го обичам много , ако не беше той не знам....
Кученцето е  много обичливо, весело, добричко и изобщо...обича да се гали, гушка, играе, закача се , радва се на всеки. Сега баба му я няма вече да го глези, аз не съм добре и ...ако беше в по-голямо семейство с повече хора мисля щеше да е щастлив  повече. Но пък братчето му, като го взех направо трепереше  в ръцете ми, а Папи почна да ми се радва ,облизва, гали...хареса ме наистина и дето се вика любов от пръв поглед между двамата се получи. Но..

# 696
Ти си неговият човек!
Кучетата не разсъждават- голямо семейство, лукс, играчки и бла-бла. За него е важно да е с теб. Поне по моето съдя, вече писах, че от 5г не съм била сама в тоалетната😆

# 697
Въпреки, че моето йорки не е лишено от абсолютно нищо, да не кажа, че има повече играчки дори от детето ми, мога смело да заявя, че материалното никога никога никога не го е впечатлявало, не му е било интерес и т.н.
Единственото, от което има нужда е безграничната любов и внимание на стопанина си - тоест аз.
Нищо не му доставя по-голямо щастие да спи при мен и да го държа за едното краче.
И да, дали в тоалетната, дали се къпя - неотлъчно е до мен в банята.
Сигурно аз съм от малкото идиоти, къде му казвам за колко време и къде отивам, било до магазина за хляб, дали цял ден на работа.

# 698
Сигурно аз съм от малкото идиоти, къде му казвам за колко време и къде отивам, било до магазина за хляб, дали цял ден на работа.
Ох, не съм единствена значи JoyJoy

# 699
Не ашето Йорки е 1,800. Не е мини. И двамата родители не са дребни, по 3-3, 500 кг.
Повечето кученца от кутилото са доста едрички,остаха малки 2 от кутретат.

# 700
Вече и аз съм горд собственик на едно сладко кученце , сега моля за съвети как да се спрсвим с хигиенните навици и с опасността от изгризани мебели ? На скоро направихме ремонт и искам да опазя до колкото е възможно , тъй като в идните години няма как да правим втори , за това приемам съвети .

# 701
Здравейте на всички собственици на йоркита.
От 4 дни имаме йорки, но днес сутринта като станахме и започна да ходи по-голяма нужда често и го следя сега.
Воднисто е и със слуз. Кръв няма.
Възможно ли е да бъде от храната, защото не направихме плавен преход.
И сега спинка иначе е много игрив и си играят с дъщеря ни много.
Надявам се да ни дадете насоки относно хигиената и т.н., като за начало какво да закупиме.
Благодарим Ви! 💜

# 702
  • В.Търново
Прави се задължителен плавен преход с храната, иначе рискувате да му доведете сериозни хранителни проблеми, болно стомахче, панкреатит. Ето, разстройство, чести изхождания със слуз е началото. Консултация с ветеринар веднага още днес.

# 703
Заведете го на ветеринар. На каква възраст е и откъде го взехте? Сигурни ли сте, че е здраво и с всички ваксини?
Иначе, това за храната е вярно, точно както писа Русалка.

# 704
Най-вероятно от рязката смяна на храната ,техните стомахчета са много чуствителни.
Но също може и Гиардия да има.. заведете го на вет.

Общи условия

Активация на акаунт