Йоркширски териер - тема 13

• 42 831
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
При нашия фризьор във Варна, купихме някаква четка, която ще е само за нашето йорки, може би накрайник, за почистване на зъбен камък. Веднъж го направихме, сега ще повторим, но имаше почистващ ефект. Без упойка. И при ветеринар, сме правили , беше с упойка.

# 646
При нашия фризьор във Варна, купихме някаква четка, която ще е само за нашето йорки, може би накрайник, за почистване на зъбен камък.

Може ли снимка на четката и кой е ветеринаря от който може да се закупи?

# 647
Радина, четката е надписана и стои при тях. При фризьорите.

# 648
  • София
Четката е ултразвукова. Използва се с различни накрайници (за всяко кученце). Обикновено я купуват грумърите (цената  й е около 500 лв). Собствениците на кученцето си купуват накрайник (25-30 лв) и си го носят когато е необходимо. На нашето йорки са й чистили вече 2 пъти с нея през 4-5 месеца. Процедурата е 30 лв.

# 649
Днес кастрираха моето йорки-момиченце. След колко време можем да излизаме на разходка?

# 650
Моята я изкарах още на следващия ден. Изнасях я на ръце пусках я да си свърши работата, като първото излизане само пиша. На третия ден вече всичко си правеше без проблем. Нямаше яка, нямаше външни шевове, беше лепена.

# 651
Здравейте!
Преди 2 дни си взехме едно малко съкровище на 2 месеца и 12 дни. Казва се Локи. Много е игрив и много бързо се адаптира у дома с моето малко зверче ( детето ми) на 2г. Храни се добре, пие много вода, пиша и ака почти навсякъде, но понякога и в банята!
Когато го взимахме, човека ми каза, че захапката му се разминава, което нито за ме  е проблем, нитп за малкото puppy ( потвърдиха го и в клиниката след прегледа).
Притеснявам се само, че  след хапчето, което му дадоха в клиниката се дави и все едно се мъчи да изкара нещо от гърлото си. Дори, като се закашля,веднага отива настрани или отива в коридора. Това давене се случва след по време на игра, след ядене, след пиене на вода. Интересното е, че като се задави и отива да пие водичка. В петък трябва да го водя на втора ваксина, но дали да не го заведа да проверят от какво е това давене.
Ето го и него!

# 652
Да ви е честито кученцето и много да ви радва. Понякога се давят, когато са превъзбудени или бързо хапват нещо. Аз на Папи бях дала голямо парче сирене твърдо, като бебе, едвам се оправи, отделно и беше се скрил да страда сам, добре че се усетих и почнах пак опити да изкара и останалото. Те се крият, когато не им е добре, не са като децата да идват за помощ си мисля, поне моето е такова. Не пречи да питате вет за давенето обаче, може и друго да е.
Внимавайте и с играчките. Те всичко дъвчат и може да глътне нещо пласмасово. Виждам там едно камионче или нещо такова, не е подходящо за кученцето.

# 653
Да ви е честито кученцето и много да ви радва. Понякога се давят, когато са превъзбудени или бързо хапват нещо. Аз на Папи бях дала голямо парче сирене твърдо, като бебе, едвам се оправи, отделно и беше се скрил да страда сам, добре че се усетих и почнах пак опити да изкара и останалото. Те се крият, когато не им е добре, не са като децата да идват за помощ си мисля, поне моето е такова. Не пречи да питате вет за давенето обаче, може и друго да е.
Внимавайте и с играчките. Те всичко дъвчат и може да глътне нещо пласмасово. Виждам там едно камионче или нещо такова, не е подходящо за кученцето.

Благодаря за съветите!
Няма как да вземе играчките на малкия, защото е винаги в стаята,когато и аз съм там и е под зоркия ми поглед. Винаги го наблюдавам, тъй като сега го уча къде да върши нуждите си и гледам да не го изпускам от поглед. Дори малкия не го пускам с храна в стаята, за да не го дразни,а и да не падне нещо неподходящо и Локи да го изяде. Утре прави една седмица у дома и почти знае вече къде трябва да си върши работата, благодарение на едно спрейче за привличане и едно за отблъскване. Кашлицата или каквото там беше понамаля. Вероятно е било нещо от стреса заради смяната на обстановката или заради хапчето от вета. Днес дори и го изкъпах. Много беше послушен в банята и сякаш обича водата, защото и аз като се къпя влиза с мен в банята, малкия като къпя пак идва и така. Дори и ресането му беше приятно, а от сешоара малко се дърпа, може би заради шума му. Утре ще го водя за 2ра ваксина.

# 654
Попитайте Вета за това даване, не ми звучи нормално.

# 655
  • Някъде там
Попитайте Вета за това даване, не ми звучи нормално.
Нашето йорки се дави също. Дави се  като ходи и се дърпа, и нагръдника му го притяга, ако не се дърпа няма проблеми. ВЕТ каза, че няма нищо притеснително.

# 656
И моето издава хъркаши звуци понякога. Мисля, че му се събират косми в гърлото, защото веднъж ги извади.

# 657
Цялата мрежа гърми с един клип на автомобил с много натъпкани йоркита вътре....Като чета на колко хора са изчезнали последните седмици и дни...
Дано я открият. И развъдник да се окаже, пак е потресаващо

# 658
Да, аз също видях публикацията и бях потресена. Дори го разпространих във всички групи дето съм. Хората си мислят, че жената е развъждала кученцата, но съм сигурна, че са крадени. Различни на възраст и вид. Отделно затворени и наблъскани над 10 кученца все йоркита вътре и утрепани от жега, хората пръскат през прозореца вода. Крадени са, но тази е подкарала колата и дори с полицията не се е разправяла. Наистина има много изчезнали йоркита и то от морето, от други места. Тази ще ги препродава или изнесе зад граница. На едното още с панделчица милото, цялото мокро и изпотено, обезводнени всичките, другите в клетки, направо беше потресаващо. Имаше номер на колата, тази излезе от някаква сграда на бегом, вътре наистина беше потресаващо положението на кученцата. Крадени са милите и изтезавани.

# 659
Снощи не можах да заспя след като гледах тези клипчета.
Бясна съм и отвратена що за “хора” има. И крадени да са, и за развъждане да са, все тая. Те в развъдниците ги третират като стока, затворени, вързани, където се изхождат, там и лежат. Това ми е много болна тема и безсилието, което чувствам, ме потиска ужасно.

Общи условия

Активация на акаунт