Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия - 5

• 53 981
  • 775
  •   1
Отговори
# 660
Автобус 16 за летището можете да хванете от спирката пред жп гарата. Там е първа/последна спирка и можете да седнете, защото си е около час пътуването, а автобуса се пълни бързо.

# 661
  • София
Автобус 16 за летището можете да хванете от спирката пред жп гарата. Там е първа/последна спирка и можете да седнете, защото си е около час пътуването, а автобуса се пълни бързо.
Колко време преди полет е добре да се отиде на летището в Бари? Мъничко ми се вижда, но полетът на децата е в 7 и 50 в неделя. Не знам дали да не ги накарам да си извикат такси направо, не знам как ще е транспорта в неделя рано сутрин.

# 662
  • София
Някакви предложения за хотел в Неапол? Ще сме там 1-04.06 и всичко е пълно. Цените са 700+ евро, което ни е абсолютно непосилно Sad. Всичко, което бяхте споделили досега в темата, съм проверила и не е налично или е на ужасно висока цена.

LiNa, а мислили ли сте да отседнете например в Поцуоли, някъде близо около метрото (там е крайната спирка на линия 2 от Гарибалди)? Там нощувките обикновено са наполовина на тези в Неапол, а и самото градче е много приятно. Ще сте на половин час от центъра на Неапол.

# 663
Летището в Бари е наистина малко според мен, без да ангажирам с това 1-1.30мин. са достатъчни. Транспорта е редовен, ако тръгват от гарата имат опция за автобус, метро и влак.
Имам разписание на автобусите от миналата година, но не знам дали е актуално.

# 664
  • Свищов
За летището в Бари потвърждавам, че е малко и бързо се минава. Ние също бяхме с полет от 7.50. В 6 викнахме таксито, в 6 и 20 бяхме на летището и имахме време да хапнем и да повисим преди полета. Проверките с детето минахме за 15 минути, да не е и по-малко. Лошото е, че паспортната проверка е след заведенията и магазините и трябва да се предвиди, че после кажи-речи няма почти нищо.

Последна редакция: ср, 19 апр 2023, 17:47 от krem4et0

# 665
  • София
За летището в Бари потвърждавам, че е малко и бързо се минава. Ние също бяхме с полет от 7.50. В 6 викнахме таксито, в 6 и 20 бяхме на летището и имахме време да хапнем и да повисим преди полета. Проверките с детето минахме за 15 минути, да не е и по-малко.
Супер, такси ми се вижда най-удачният вариант, за да не се мотаят по гарата в тъмното сутринта.

# 666
Да, автобус 16 го хванахме пред централната гара, имат спирка доста автобуси там, билети взехме от будката до тях (по 1е), а от летището като го хванахме взехме директно от шофьора. Беше препълнен и в двете посоки и стояхме прави. Летището наистина е доста постно, бързо минахме секюритито, изненадахме се, че има само 1 магазин и няколко вендинг машини да си купи човек последни сувенири/ядене, след паспортната проверка нямаше нищо..

# 667
  • Свищов
Ние щяхме с метрото, но се оказа, че този ден не работи спирката до квартирата, а Централна гара ни беше на 10 мин., но сутринта с дете и багаж не беше оферта, а и теб мяха написали, че билети за тази дата няма да се продават. Не знам какво беше причината точно този ден.

# 668
  • Пловдив
Ок, мерси!
Пак ще питам, ама имаме още време до заминаваме.

# 669
  • София
Бари няма метро, това са обикновени крайградски влакове. Не че е съществено, но да не тръгне някой да ги търси под земята на гарата 🙂

# 670
  • София
Бари няма метро, това са обикновени крайградски влакове. Не че е съществено, но да не тръгне някой да ги търси под земята на гарата 🙂
Аз се омотах - по-горе се споменава, че има рейс, метро и влак. Последно това релсовото между летището и централната гара какво е? 😃

# 671
  • София
Ами официално се нарича метро този влак до летището. Движи се основно по открити релси, но има и кратки участъци на тунели. При летището си е баш под земята. Стига за около 20 минути, въпреки че се движи супер бавно. Билетът струва 5 евро и трябва да се пази и за излизане. В Бари се хваща пак от гаровия площад, но встрани от другите влакове и срещу автобусната спирка.
До летището има и шатъл, но не съм го ползвала.

# 672
  • София
Нормален крайградски влак е, не се оперира от ТренИталия.
Когато застанеш на предгаровия площад с гръб към самата гара, отляво в непосредствена близост има 5 челни коловоза - те се използват от този оператор и от още един, който оперира влаковете за Матера.

# 673
Аз се омотах - по-горе се споменава, че има рейс, метро и влак. Последно това релсовото между летището и централната гара какво е? 😃
Това е влакче до летището. На 02.04 трябваше да летим с полета на Ryanair в 07.50ч. В последния момент получих мейл че полета ще бъде в 07.00 ч. Честно казано много се притесних, но всичко мина добре. Първото влакче за летището тръгва в 05.10ч. От гарата в дясно, не точно централната гара. Билети купих от автомата предишния ден, можеш да зададеш дата когато купуваш и в деня на пътуването да валидираш. Даже в 05.00 сутринта в неделя имаше служители които помагаха на туристите. Ако имате нужда от още разяснения пишете на лични! Ще помагам!

# 674
  • Свищов
ОК и да не е точно метро, не е от значение. На летището си е под земята. На Quintino Sella където бяхме ние, също е под земята. Въпросният ден не работеше по не знам какво причина. Добре, че проверихме предния ден.

Общи условия

Активация на акаунт