Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия - 5

• 54 902
  • 775
  •   1
Отговори
# 135
  • Велико Търново
Благодаря, Брадли!
Ще го мисля, че сме група и идеално ни се получава покрай ваканцията на децата за 1-ви ноември и свободното време на останалите.  А края на август дали все още ще е адска жега?

# 136
В Кампания не знам как е лятото, но от 3 пъти от другата страна на ботуша - в Бари и Лече през юли и средата на август, през август беше малко по-поносима жегата
Обаче август са масовите отпуски и цените са страшно завишени, ако не се резервира месеци предварително, може да излезе доста скъпо.

# 137
  • Манчестър
Благодаря, Брадли!
Ще го мисля, че сме група и идеално ни се получава покрай ваканцията на децата за 1-ви ноември и свободното време на останалите.  А края на август дали все още ще е адска жега?

Аз съм ходила два пъти през Октомври х 1 седмица и времето беше идеално, и двата пъти само един ден няколко часа ръмене.

# 138
  • EU
Започна нашето пътуване от Бари. Районът е страхотен. Тук ще останем 2 нощувки и продължаваме към Матера за 1 нощувка. От там за Салерно.  Някой скоро пътувал ли е от Матера за Салерно, за да ми даде повече информация за възможно по-бързо.Благодаря !предварително!

# 139
Два директни Фликсбъс виждам, в 07.00 и 08.00 ч

# 140
Момичета( и момчета), искам само да ви благодаря и да ви кажа, че сте страхотни. В момента сме в Бари и се справяме безпроблемно с помощта информацията, която сте споделили напред. Вече успяхме да отидем до Алберобело с автобус.  Автобусите тръгват доста начесто и не беше никакъв проблем да си закупим билет от кафенето- Dea cafe

Могат ли да се купят билети от Dea kafe към момента?

# 141
  • Бургас
Към дата 25-26/07 беше възможно, да.
А ето и снимка от Panne e Pomodoro, Бари - чиста вода, дълбочина до под гърдите, без вълни, поддържан пясък. Ако знаете бургаския плаж - нищо общо няма. Stuck Out Tongue Closed Eyes Напълно безплатен, няма платени чадъри и шезлонги - каквото си донесеш Simple Smile . Много ми хареса.
Скрит текст:

# 142
  • София
Нашето пътуване наближава. Вече имаме изготвена програма и въпросите изникват един след друг.
1-ви ден . Кацаме в неделя в 7,00ч  и хващаме автобуса в 9,15ч за Матера. Билети ще купим предварително онлайн. Имаме нощувка там. За връщането към Бари  билети има ли къде да купим в неделя или в понеделник няма да е проблем? И откъде тръгват автобусите за Бари? Оттам където сме дошли от летището ли?
2-ден Бари- Алберобело - разбрах  за Деа кафе и че има двупосочни билети, видях разписанието, но за връщането къде се валидират билетите??
3-ти ден  - Бари - Полиняно а маре  - Доколкото разбрах, тук вече е влак и билети от Бари чентрале - ама трябва ли предварително?? И има ли двупосочни??
4- ти ден Бари и безцелно моткане и шопинг и вечерта ни е полета за Бг. Ще търсим въпросния автобус 16 от гарата.
Приемам всякакви съвети, за интересни места за посещение и хапване?  Благодаря предварително.Flowers Hibiscus

# 143
В Полиняно да не пропуснете сандвичите с октопод! Опашките са големи, но върви бързо, викат номерата.

Pescaria

Piazza Aldo Moro, 6/8, 70044 Polignano a Mare BA, Италия
+39 080 424 7600 https://g.co/kgs/9k8wu1

# 144
hris.g,  в понеделник няма да е проблем да пътувате с влак от Матера до Бари, ако часовете са ви по-удобни. Билети се купуват на гарата от автомати.

# 145
  • София
Супер,  благодаря. Надявам се, че в началото на септември няма да има и тълпи от туристи . Може би влакът е по-удобен от автобуса.

# 146
  • Перник
Супер,  благодаря. Надявам се, че в началото на септември няма да има и тълпи от туристи . Може би влакът е по-удобен от автобуса.
Аз лично ще предпочета автобуса /marinobus/ Матера - Бари на 11,25ч, понеделник 19.09,  даже вече купих билети 😉. Пътува малко над 1час, поне по разписание. Влакът го дават 2 часа и с прикачване на Алтамура,  доколкото четох тук във форума.

# 147
  • Бургас
hris.g, Билетите, ако са двупосочни се показват на шофьора на автобуса при качване в Алберобело. Ако си купувате от Алберобело билет - по баира от гарата нагоре и на първото кръстовище, вдясно, покрай хотела - в бензиностанцията. Приемат само пари в брой, с карта не може.

Мен много ме е яд за сандвича с октопод. Не можах да опитам в Полиняно а маре, но пък за сметка на това си купих салата с октопод, който беше мнооого крехък и приятно овкусен от ей тук: https://www.google.com/maps/place/Mastro+Ciccio/@41.1258663,16.8 … 2615!4d16.8712047

# 148
Аз на второто ходене го намерих сандвича с октопод, пожелавам ти и на теб!

# 149
Сандвичът с октопод е много по-хубав в града, в Olio su pane.
https://g.co/kgs/GcG5s8
Няма опашки, сядаш си на масичка и пиеш супер готината бира.

Общи условия

Активация на акаунт