Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия - 5

• 54 788
  • 775
  •   1
Отговори
# 600
Доста топло, може и да е горещо даже септември в Южна Италия.

# 601
  • Стара Загора
Гледам полети за Бари с час на пристигнае след 22 часа. Нали това не би трябвало да ме притеснява? Все още чета не толкова задълбочено информация и не си записвам, но долкотолкото знам има влак/автобус и по това време за центъра на града. 

# 602
  • Пловдив
Аз не избрах такъв полет именно заради часа на кацане...не искам да мисля кое и как в тъмница.

# 603
Ние летяхме с този полет, но хазяинът беше така добър да дойде да ни вземе от летището. Иначе щяхме да хванем такси - около 20 евро беше май.

# 604
  • Пловдив
Другият минус за мен е, че отиваш само за ношувката...т.е плащаш 1 в повече в случая. Лично мнение, де...всеки си преценя Simple Smile

# 605
Да, но другият ден ти започва от сутринта. А ние се настанихме и веднага отидохме да хапнем и пийнем по едно вино преди лягане.
Пълно щастие няма, особено с нискотарифни компании Simple Smile

# 606
Здравейте,
нашето пътуване до Неапол и Амалфийското крайбрежие завърши.
Първо искам да благодаря на violence за препоръките за Илиан, използвахме го за разходка по Амалфийското крайбрежие и сме много доволни. Страхотен човек е и допринесе  много денят ни да е още по-хубав. Нашата разходка беше последният ден, тъй като всички други бяха заети. Полетът беше късно вечерта, така че сутринта ни взе от хотела с багажа и вечерта ни остави на летището. Посетихме Соренто, Позитано, Амалфи и Равело.
Ако искате да го ангажирате обаждайте се по-рано, защото е много зает.
Също така помоли да предам тук, че се занимава отдавна с транспорт на багаж от Италия до България. Ако на някой му се е увеличил доста багажа:) в Италия може да изпрати чрез него, раница, чанта, някакъв кашон до 10 кг.
Цената е 2 евро на кг., включително Еконт тук за България.
Бяхме 4 нощувки само в Неапол.
Горещо препоръвам I Giardini Del Re https://www.booking.com/hotel/it/i-giardini-del-re.html?aid=3231 … =2&req_children=0
Намира се до Кастел Нуово, на две крачки до Пиаца Плебешито и Галерията, на около 10 минути от пристанището
и корабчетата за Капри. Срахотна гледка  към замъка и балкон. Идеална чистота, големи стая и баня. Не ми взеха пари предварително, платих на място. Закуската беше в кафене в Галерията. Жената, която управлява мястото също е страхотна.
Ако искате да ходите на Капри си купете билети предарително, много бързо свършват. Аз се убедих лично, без малко да увиснем за деня, който бяхме определили за ходене. Отидохме с корабче в 11 ч. и се върнахме  от Капри в 18.10. Времето ни стина точно за Анакапри, Монте соларо, вила Сан Микеле, Капри и Градината на Август  и да хапнем. Ако се бях вредила за по-ранния кораб щеше да има време и за обиколка с лодка.

За Капела Сансеверо също предварително трябва билет. На място ще е на късмет.

Този път вече ядохме в L'Antica Pizzeria da Michele. Много държах да вляза вътре, защото "Яж, моли се и обичай" е един от най-любимите ми филми. Писано е доста, че много се чака и има номера за ред.
Ако все пак искате да опитате пицата, но не ви се чака да влезете, точно отсреща има заведение, ето това с оранжевите столове https://www.google.com/maps/@40.8497949,14.263568,3a,75y,48.12h, … e0!7i16384!8i8192
където може да си поръчате същата пица от Микеле на същата цена. Просто трябва да си поръчате напитки от тях, те отиват, поръчват и вземат пицата и ви я носят. Става много бързо.
Аз това го видях от един неаполитански инфлуенсър, но сега се убедих лично, защото чаках на същото място да ми дойде реда. Излишно е да казвам, че пицата е божествена( Маргарита, 5.50 евро)

И последно, че стана много дълъг ферман. Единствената организирана екскурзия на която се излъгах да отида е точно Неапол и Амалфийското крайбрежие. Сега ми беше втори път и видях двойно повече места.
За Неапол ни дадоха 2 часа свободно време. Показаха ни Плебешито, Галерията и фонтана на Нептун и толкова. Аз за това не стигнах до Микеле. Хотелът беше изън Неапол. В Позитано и Равело изобщо не ни заведоха. През цялото време се бързаше.
Разликата е огромна, наистина.

# 607
  • на морето
Здравейте,
нашето пътуване до Неапол и Амалфийското крайбрежие завърши.
Първо искам да благодаря на violence за препоръките за Илиан, използвахме го за разходка по Амалфийското крайбрежие и сме много доволни. Страхотен човек е и допринесе  много денят ни да е още по-хубав. Нашата разходка беше последният ден, тъй като всички други бяха заети. Полетът беше късно вечерта, така че сутринта ни взе от хотела с багажа и вечерта ни остави на летището. Посетихме Соренто, Позитано, Амалфи и Равело.
Ако искате да го ангажирате обаждайте се по-рано, защото е много зает.
Също така помоли да предам тук, че се занимава отдавна с транспорт на багаж от Италия до България. Ако на някой му се е увеличил доста багажа:) в Италия може да изпрати чрез него, раница, чанта, някакъв кашон до 10 кг.
Цената е 2 евро на кг., включително Еконт тук за България.
Бяхме 4 нощувки само в Неапол.
Горещо препоръвам I Giardini Del Re https://www.booking.com/hotel/it/i-giardini-del-re.html?aid=3231 … =2&req_children=0
Намира се до Кастел Нуово, на две крачки до Пиаца Плебешито и Галерията, на около 10 минути от пристанището
и корабчетата за Капри. Срахотна гледка  към замъка и балкон. Идеална чистота, големи стая и баня. Не ми взеха пари предварително, платих на място. Закуската беше в кафене в Галерията. Жената, която управлява мястото също е страхотна.
Ако искате да ходите на Капри си купете билети предарително, много бързо свършват. Аз се убедих лично, без малко да увиснем за деня, който бяхме определили за ходене. Отидохме с корабче в 11 ч. и се върнахме  от Капри в 18.10. Времето ни стина точно за Анакапри, Монте соларо, вила Сан Микеле, Капри и Градината на Август  и да хапнем. Ако се бях вредила за по-ранния кораб щеше да има време и за обиколка с лодка.

За Капела Сансеверо също предварително трябва билет. На място ще е на късмет.

Този път вече ядохме в L'Antica Pizzeria da Michele. Много държах да вляза вътре, защото "Яж, моли се и обичай" е един от най-любимите ми филми. Писано е доста, че много се чака и има номера за ред.
Ако все пак искате да опитате пицата, но не ви се чака да влезете, точно отсреща има заведение, ето това с оранжевите столове https://www.google.com/maps/@40.8497949,14.263568,3a,75y,48.12h, … e0!7i16384!8i8192
където може да си поръчате същата пица от Микеле на същата цена. Просто трябва да си поръчате напитки от тях, те отиват, поръчват и вземат пицата и ви я носят. Става много бързо.
Аз това го видях от един неаполитански инфлуенсър, но сега се убедих лично, защото чаках на същото място да ми дойде реда. Излишно е да казвам, че пицата е божествена( Маргарита, 5.50 евро)

И последно, че стана много дълъг ферман. Единствената организирана екскурзия на която се излъгах да отида е точно Неапол и Амалфийското крайбрежие. Сега ми беше втори път и видях двойно повече места.
За Неапол ни дадоха 2 часа свободно време. Показаха ни Плебешито, Галерията и фонтана на Нептун и толкова. Аз за това не стигнах до Микеле. Хотелът беше изън Неапол. В Позитано и Равело изобщо не ни заведоха. През цялото време се бързаше.
Разликата е огромна, наистина.
Може ли координати на Илиан!
И бихте ли ми казали как да стигнем от Неапол до Амалфи. Гледахме влак до Соренто и оттам с автобус, но е много дълъг пътят.

# 608
  • Манчестър
Dodi,

1. Неапол - Соренто с влак и после автобус до Амалфи.
2. Неапол - Соренто с фери и после автобус или фери до Амалфи.
3. Неапол - Салерно с влак (55 Мин ) и после фери или автобус до Амалфи.
4. Такси/ Частен превоз.

# 609
  • Стара Загора
Ние летяхме с този полет, но хазяинът беше така добър да дойде да ни вземе от летището. Иначе щяхме да хванем такси - около 20 евро беше май.
А няма ли градски транспорт по това време? Струва ми се, че бях гледала, че има и след 22 часа.

# 610
23:24 ч е последното влакче до централна гара

# 611
Някой в момента да е в Бари района да каже как е положението? Времето по прогноза го дават валежно и гадно, но не мога да преценя какви дрехи да взема и дали ще подгизнем съвсем или е ръмежно само..

# 612
Гледам полети за Бари с час на пристигнае след 22 часа. Нали това не би трябвало да ме притеснява? Все още чета не толкова задълбочено информация и не си записвам, но долкотолкото знам има влак/автобус и по това време за центъра на града. 
Точно с него летяхме. Имаше си автобус за евро от летището. А след като се настанихме се и разходихме да хапнем. Но за мен да стана в 5 сутринта е в пъти по-гадно от опцията да пристигна късно вечерта. А и 22 часа не е никак късно:)

# 613
  • Viena
Точно организирах почивката и попаднах на темата и препоръката за настаняване в Неапол.

# 614
  • на морето
Утре ни е последен ден в Неапол и тъй като полетът ни е в 20.30ч. оставихме този ден да обиколим Неапол. Предните дни ходихме в Помпей, Соренто. Днес бяхме в Салерно и Амалфи. Много екстремно пътуване до Амалфи с автобус. На няколко пъти се оказахме "лице в лице" с други автобуси, но шофьорите явно са мнооооого добри. Ръкоплясахме всички в автобуса. Но и в двете посоки седяхме от страната на морето и се наслаждавахме на уникални гледки.
Отседнали сме до Централна гара и съм потресена от мръсотията.Такова чудо не съм виждала никъде. Все едно се намирах в някакви индийски гета.
Утре имаме цял ден и ще посетим Катакомбите Гаудиосо.
Моля, кажете ми къде другаде да отидем!

Общи условия

Активация на акаунт