Половината от чакането мина, дръж се, АПРИЛска дружина!

• 21 181
  • 297
  •   1
Отговори
# 120
До сега не бях сигурна, че е от това и не съм казала. Но вчера на ФМ доста ми беше неприятно и днес си ме боли. Пак казвам не е страшна болката по-скоро постоянно усещам матката и ми е некомфортно. На следващата консултация ще й кажа на докторката. А на ФМ Димитрова ми каза, че плацентата е много близо до канала и трябва много, много да внимавам. Някой друг има ли такъв проблем?

# 121
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, мамчета,

alina nana виждам, че никой не ти е дал телефона на Мазнейкова  - 02 818 46 00, това е регистратурата, обясняваш им, че искаш час и те ще ти кажат за кога имат свободни.
Вярно е, че не си ги спазват много много часовете, и аз чаках повече от 45 минути, а наистина не съм от най-търпеливите. Но честно казано съм доволна, Мазнейкова ми прегледа всички изследвания, ако си правила биохимичен скрийнинг можеш спокойно да си го вземеш резултата в теб и тя ще ти го обясни. Отдели ми около 25- 30 минути, обясни ми всичко на нормален език, проверихме едно от изследванията, защото показваше риско от недостатъчно снабдяване с кръв на бебето, и апарат си показа че всичко е ок.  Laughing
Бих казала, че този преглед ме успокой доста. В края на крайщата се твърди, че това е един от най-хубавите моменти - бременността. Стрували си непрекъснато да се тревожи човек.
Моя приятелка бременна в 6-ти вече месец я държаха седмица и половина в болница на системи - в отделение за патологична бременност - представете си на какви неща се е нагледала и в какво състояние излезна от там. След прегледа при Мазнейкова се оказа, че всичко е ок, а тя просто има чуствителна матка. Whistling Сега е значително по-спокойна .

Така че мнения много.

# 122
Здравейтеее !  Hug
Аз съм си в къщи днес, защото двата дена на работа не ми се отразиха добре, боли ме кръста и при по-продължително стоене пред пс-то ме заболяват яйниците.  ooooh!
Продължавам с украсата в къщи, събота и неделя ще я довърша, защото ми трябват още няколко подръчни материали, които забравих да си купя от Слънчоглед. Някой питаше къде се намира - на ул. Иван Вазов, като тръгнеш от спортната палата по Иван Вазов и малко след като се пресечат с Шишман се вижда това магазинче за художници. Във вторник открехнах 2 колежки за това магазинче и вече трети ден ходят да си купуват по нещо  Mr. Green
В събота съм запланувала ходене с баща ми до Илиенци да си търся подходящо яке, но като се замисля ще е малко мисия невъзможна, защото не знам как ще стане варианта да е що-годе добре изглеждащо, пък и да ми става до последно, пък и после да мога д го нося или поне Пепи...  ooooh!  Thinking
Здравей, alegragloria , добре дошла  Hug Виждам, че сме наборки  Peace Надявам се да се чувстваш добре в нашата весела дружинка.    bouquet
Илит, ще ги познаеш киселините, нещо като парене, кисело, аз им викам "червейчета", които се разхождат на горе- на долу, много са гадни.   #2gunfire
Софиянки, от другите градове ни засрамиха със срещи, а ние ? 
newsm78

# 123
  • София
Тъкмо идвам от Фемина и д-р Димитрова. Беше много приятно, тя обясняваше през цялото време кое какво е и какво-що. Всичко е съвсем наред, като по учебник!   Hands Clap Бебенце спинкаше, но помръдваше с ръчички и пръстчета, та му се видя добре личицето и стана много хубав 3Д запис.  Знаех си, че ще прилича на мъжа ми, какви вежди има само...  #Crazy  Laughing

Ауа, можеш да ми слагаш розовия вързоп. stork-girl Ще си имаме момиченце!   Kissing Heart

# 124
Здравейте, момичета! Много време не съм писала, а даже не съм и чела какво си бъбрите, защото все не успявам от задачи. Видях, че вие почити всички сте минали на ФМ. Моята докторка, също уж ми направи, но кой знае какво, не ми обясни. Само каза, че всичко което вижда е наред. Не че това е малко, но като виждам на вас колко са обяснявали, аз се чув ствам малко ощетена.
Марта, аз също съм от тези, които обожават да спят по корем. Вдруга поза, почити не мога. Сега, все още се кривя частично на една страна, но не ми е достатъчно. А и се притеснява, че като заспя не мога вече да се контролирам, и може да натискам корема си повече, отколкото е допустимо. Като чувам, че в края на бременността се спи само по гръб, сериозно се шашкам, но явно няма какво да се направи.  Thinking
Искам да ви питам - вие като си кръстосате краката, усещате ли дисконфорт. Аз да. Започвам да си мисля, че скоро ще стоя само с двата крака на земята, а аз и така не обичам .... Rolling Eyes

# 125
  • Пловдив
Здравейте!
Илит, Benitta, zazka, Redim, честити ви момиченца! newsm06 newsm06
Redim, аз нямам подобни болки след преглед, но и на мен ми каза докторът да внимавам, защото плацентата ми е доста ниско и съответно - близо до канала. По този повод ми даде и още един месец болнични. Но също така каза, че ще чакаме към 28 седмица да се вдигне... newsm78
alegragloria , добре дошла!  bouquet
За срещата в Пловдив - Алабина, точно на 3.12 се връща сестра ми от Франция, а не съм я виждала от август, така че - няма да мога да дойда. Ако е в събота или другата седмица - свободна съм.
Приятна вечер на всички! Hug

# 126
  • София
Здравейте!
За срещите на софийските мами - вярно, че нещо съвсем се изложихме. Както и да е - аз този уикенд не съм на линия - грипозна съм  #2gunfire Но за другия се надявам да съм на линия. Може и за през седмицата, но да е след 1 часа.
Redim, ами аз миналата седмица бях на преглед с по-нов и съвременен ехограф. Правиха ми и цитонамазка - резултатът беше както го описваш - 3 дни странно усещане и съмнителни болки на матката + малко еднократно странно течение.
Не знам - може да ме оплюете, но ... не на едно място съм чела, че е вредно бебето да се гледа много често на ехограф. А и замислете се - какви буйни и опитващи се да се скрият са бебетата на всеки преглед. Мисля, че някъде съм прибрала една статия от вестник "Стандарт"...
Но съм напълно убедена, че колкото по-малко ни "ровичкат" докторите, толкова по-добре. Защото при всяко наше намекване за оплакване или тяхно дори минимално съмнение за нещо, са длъжни да разнищят докрай проблема , т.е. да ни изследват едно хубаво с всякакви методи и да ни натъпчат за презастраховка с купища лекарства.
За съня -  хубава е позата по корем за сън, но аз никога не съм я владяла. Спя предимно надясно - следователно отдясно лицето ми е по-подпухнало и косата ми е значително по-рядака. Иначе сега, като бременна, облекчавам неспокоиния си сън като си слагам под кореме специалната възглавница, а между краката - част от юргана, намачкан според удобството ми. Въпреки това, като се извъртя по гръб , имам много неприятни и болезнени усещания в корема, припишква ми се бързо и като цяло това за мен се оказва вече кофти поза. НЕ знам- както казвате, че накрая може само по гръб да се спи - явно аз няма да спя.

# 127
Момичета, виждам че коментирате спането по гръб. Във всички книги, които съм чела за бременността пише да не се лежи повече от 20 мин по гръб, тъй като матката притиска основните кръвоносни съдове, които я снабдяват. Така че имайте едно на ум! Аз от доста време се опитвам да се отуча от спането по гръб и засега напредвам. Не знам обаче какво ще стане след време, когато корема започне да тежи още повече.

Лека вечер и сладки сънища! Да сънувате хубави бебчета! smile3521

# 128
Prolet, недей така негативно-какво ръчкане, какво тъпчене с лекарства?Когато се оплачем, лекарят е длъжен да провери за проблем.Ехографът с абсолютно нищо не вреди.Цитонамазката си е наш проблем.Факт е, че е редно да се прави на 6 месеца-колко от нас го правят?Ако направим по една цитонамазка в началото на плановете ни за бебе, спокойно можем да останем на нея.Моята последна например беше януари месец, а бебето успяхме да го направим юли.Ако юни си бях пуснала редовното изследване-нямаше да ми правят по време на бременността.Но пък е желателно да се направи от гледна точка здравето на бъдещото бебе.Така че...До сега не съм чула бременна да тъпчат с лекарства за презастраховка, особено в нашите случаи-нормалните.Даже напротив-повечето не предписват и прости капки за нос а вечният Стеримар...Момичетата, които са с проблемна бременност минават през какво ли не, там понякога е въпрос на живот на бебетата да са на инжекции и какво ли не.Вярвам, всяка от нас би изтърпяла всичко в името на бебетата.Ранна диагностика на малформации се прави именно с ехограф.Иначе-3 пъти през бременността по пътека  на ЗК и това е...
По гръб не е желателно да се спи, особено в напреднала бременност...
Хайде, по ведро! Hug  bouquet

# 129
  • Чехия
Привет, момичета кокичета  bouquet
Пролет мила , аз имах седмици такова да го наречем шийково кръвотечение, така че няма страшно , ако се е появило само от цитонамазката .. Аз също ги ненавиждам ... Rolling Eyes направо спирам да дишам като ми я вземат. Wink
Иначе за УЗ не е чак толкова страшен колкото го изкарват Party ...по време на бременността дори може да се направи магнитен резонанс, така че УЗ е даже да кажа е нищо..просто звукови вълни с по-висока честота, като при делфините, нали сте чували че те различават бременните. Flutter
Иначе за спането по корем не много полезно, притиска се аортата, и вече няколко пъти и на се себе забелязвам, че в това положение адски ми се завива глава и се чувствам отпаднала.Отначало си вика , че ми е Миниеровия синдром, ама после се светнах от какво е.
Стачи, мила  Hug само за днес ли си си дома, или поне седмица.
Как е  Sick аз сутринта  Sick Sick упс...лелее егади мъката това гадене.
пенелопа, тука при нас са май 6 платени УЗ от касата, доказана Уз временност -сакче, после 7 седмица -съчицето, после 12седмица- мерят дължини и обиколки, сега 20 седмица- Феталната е задължителна +кръвния, 30 седмица- за не виделите пола, и май пред раждането за положението.Аз имам до сега вече 4 готови.

# 130
  • В красивите ми сбъднати мечти!
ХЕ-ХЕ-ХЕ! Много съм радостна - току-що се връщам от ФМ при д-р Димитрова и освен ,че всичко с бебето е наред ще се имаме мечтаното от цялата фамилия МОМИЧЕ!
Ух , направо не мога да си намеря място от радост!
Ая , добави ако обичаш до името ми бебче с панделка!!!
До утре , че от вълнение не мога да пиша повече. Ще ви разкажа по-големи подробности за прегледа т. к. и зададох доста въпроси , които ни вълнуват почти всички.

# 131
  • БГ
здравейте момичета, нямаше ме малко,бях на пътешествие но сега съм на линия, другата седмица съм на преглед,но съм настинала от в4ера, пия чй, лимони много , дайте идея какво мога д апия още срещу тази настинка 4е съм и на работа, мерси и приятна вечер на всички!  bouquet

# 132
ivalex , ааа не само за днес, ще си взема болничен и за декември, ще ходя само от време на време на работа, много ме заболя кръста само да седя.  ooooh! Иначе с  Sick съм добре, на 10 дена ми се случва, което си е песен. Напоследък ме мъчат киселини само.   #2gunfire
MAPTA , ееееее честито розово щъркелче   bouquet Радвам се, че се сбъдна мечтата ти за момиченце.  Hug
За спането по гръб - и аз съм чела, че не е препоръчително дълго време да се лежи, затова и избягвам, въпреки, че сега ми е най-удобно точно по гръб да спя...  Tired
Като гледам доста момиченца ще имаме в априлския отбор.
  bouquet

# 133
  • София
Качих снимка от 3Д-то, много ясно се вижда бебенка.
 Heart Eyes

Ауа, благодаря за бързата актуализация!   bouquet

# 134
Здравейте, априлски майчета! Казвам се Blagi и също съм една от вас, но чак сега се включвам. Терминът ми е на 27.04.2007г. На 26 години съм и чакам първото си бебче! Ще се радвам да участвам във вашата тема! Сега съм в 19 седмица и чакам с нетърпение да се появи бебчо, но още не знам полът на детето.

Общи условия

Активация на акаунт