На море в Турция - тема 74

• 75 858
  • 788
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Добър ден.От толкова много коментари в толкова много теми ми се зави свят.Понеже за първи път ще ходим на море зад граница и ще сме със собтвен транспорт понеже ще сме с бебе на 6 м ,моля кажете ми за тези такси къде и по колко се плащат.Благодаря
Зависи от къде ще влизате в Турция и къде отивате, но най-общо казано, трябва ви HGS стикер (ХеГеСе билет го наричат). Това е стикер, който лепите на предното стъкло и зареждате с определена сума, от която си дърпа за всеки участък от платените пътища. Има някои скъпи участъци, но повечето си заслужават според мен, особено щом сте с дете.
Ако кажете от къде и за къде пътувате, може и по-конкретно да помогнем със суми и от къде да се купи.

# 91
Здравейте, някой има ли информация дали за вътрешните полети в Турция се иска тест за ковид или сертификат за ваксинация? От Истанбул за Анталия ще пътуваме.

# 92
Здравейте, някой има ли информация дали за вътрешните полети в Турция се иска тест за ковид или сертификат за ваксинация? От Истанбул за Анталия ще пътуваме.
Още от зимата не искат.

# 93
Добър ден.От толкова много коментари в толкова много теми ми се зави свят.Понеже за първи път ще ходим на море зад граница и ще сме със собтвен транспорт понеже ще сме с бебе на 6 м ,моля кажете ми за тези такси къде и по колко се плащат.Благодаря
Зависи от къде ще влизате в Турция и къде отивате, но най-общо казано, трябва ви HGS стикер (ХеГеСе билет го наричат). Това е стикер, който лепите на предното стъкло и зареждате с определена сума, от която си дърпа за всеки участък от платените пътища. Има някои скъпи участъци, но повечето си заслужават според мен, особено щом сте с дете.
Ако кажете от къде и за къде пътувате, може и по-конкретно да помогнем със суми и от къде да се купи.

Аз моя го зареждам през апликейшъна, от нам си проверявам и баланса. Онлайн също може на се провери колко дължиш. Ако нямате стикер може да си купите и като пристигне. 15 дни е срокът и сумата на задълженията се трупа на номера на колата.

Последна редакция: пн, 30 май 2022, 20:24 от Hexe2021

# 94
  • София
Моля за отзиви за Албена Холидейз за пътуване със самолет до Турция.

# 95
  • Sofia
Не съм ги ползвала, доколкото знам са силни в автобусните програми. За самолетните продават програмите на други туроператори.
Скрит текст:
Преди години на едно туристическо изложение попаднах на собственика им. Бях си харесала 2-3 техни оферти за Турция и исках подробности. Та този господин, който няколко пъти натърти, че е собственикът беше доста арогантен, нещо не ме изкефи и приключих с мераците да ги ползвам. Реално не съм пътувала с тях и мнението ми не е меродавно.

Последна редакция: вт, 31 май 2022, 07:26 от Crystal_Noir

# 96

Аз моя го зареждам през апликейшъна, от нам си проверявам и баланса. Онлайн също може на се провери колко дължиш. Ако нямате стикер може да си купите и като пристигне. 15 дни е срокът и сумата на задълженията се трупа на номера на колата.
Как го зареждаш през приложението? Пробвах и не успях . Във ФБ пише, че там може само с турски карти.
Иначе през сайта успях да заредя 100тл за проба и изненадващо не ми взе такса.

# 97

Как го зареждаш през приложението? Пробвах и не успях . Във ФБ пише, че там може само с турски карти.
Иначе през сайта успях да заредя 100тл за проба и изненадващо не ми взе такса.

Последно зареждах миналата година август и не съм имала проблем. Явно е нещо ново. Съжалявам, ако съм подвела някого.

# 98
Ами имаше промяна в приложението. Едва след като се регистрирах в сайта, успявам да вляза в приложението, да сменям езика , да следя подробно баланс и къде са ми взимали такса, защото са синхронизирани .

# 99
Ами имаше промяна в приложението. Едва след като се регистрирах в сайта, успявам да вляза в приложението, да сменям езика , да следя подробно баланс и къде са ми взимали такса, защото са синхронизирани .

Веднъж дължах 15 лири за неправилно паркиране, които излязоха на границата и не се виждаха като дължима сума и чаках 3 часа на границата за да ги платя. Съпругът ми е турски гражданин HGS стикера е с неговото име, номер и т.н. възможно е и за това да излиза различни опции при мен.

# 100
Е, затова е. Аз си заредих преди малко стикера , но през сайта на Птт. Таксата е символична.

# 101
Ако може някой да ми бъде полезен с инфо за Бодрум, относно разходки с лодки/корабчета и до къде, нещо друго интересно което може да се види в района? За сега видях едно островче - Aquarius Bay, до което предлагат целодневна екскурзия с корабче. Пазар също ако има някой по-интересен.
Ще съм благодарна на всякакво инфо.

# 102
Само на бързо минавам да спомена. В момента сме в Олудениз. Пътувахме точно 15ч., през новият мост 1915 Чанаккале, Бига, Бандърма, магистеалата за Измир, Айдън и Фетие. В основни линии пътят е супер с изключение на на два, три къси участъка от около 20 км.
Мостът е невероятно красив, изключително си заслужава да се мине през това архитектурно съоражение.
Олудениз е прекрасно малко градче.
Цените от миналата година са по-високи, но е нормално.
Повече подробности и снимки ще мога дс дам утре или в сряда, когато вече ще сме в Либерти Фабей Фетхие.

# 103
Здравейте, моля за мнения за хотел  Duja Didim. Има ли почивали вече там? Какви допълнителни екскурзии могат да се направят и как е водата в морето?

# 104
  • София
Gigi, остров Кос.

Общи условия

Активация на акаунт