На море в Турция - тема 74

• 76 059
  • 788
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Така, така и ние сме 50+,но какво от това нищо човешко не ни е чуждо🙃
За този хотел Адам и Ева само съм чувала, че бил уау 😊
Чакам някой да сподели, а пък ще го мислим и ние за другата година🤔

# 181
Ще споделя нещо, за което може би ще бъда порицана, но направо си ме хвана срам.
В хотела има два плажни ресторанта, единият е тип снак за бързао хапване, хотдог, хапки с картофки и тн.
Другият обаче си е ресторант със сервитьори, меню и е доста хибав, има си хостеса и всеки, който е по бански бива информиран, че трябва да си облече нещо.
Е, да, ама ние сме си българи. Случката, на която станахме свидетели хапвайки си италиански специалитети- един господинчо, българин, влезнал си по бански без потник или  фанелка обяснняваше на хостесата, която най-любезно се опитваше да го изведе от зоната на ресторанта, че той си е на море и можел да си ходи гол колкото си иска.
Питам се защо, защо го правим, толкова ли е трудно да се спазват определени правила.

Последна редакция: нд, 05 юни 2022, 21:07 от kontesa Maria

# 182
  • Bristol
В английските групи също пише , че от днес вече не се изисква нищо при пристигане в Турция по въздуха.
В Англия болшинството са ваксинирани. Ако си ваксиниран, нищо, ако не си, искат тест преди влизане. За България обаче може да е различно.
https://www.gov.uk/foreign-travel-advice/turkey/entry-requirements

Аз всъщност влязох, за да се похваля, че си запазих последната седмица на септември в Каш. Активна почивка, няма да е по плажовете 😊 Кану, каяк, колоездене, гмуркане, малък преход в планината. Да кажа, че и аз съм 50+ и гледам вече да избягвам ученическите ваканции. Мъжът каза, че може да се присъедини към мен за някой и друг ден, но ще си резервира самостоятелно, аз съм през фирма, която организира активната почивка.

И започнах да гледам за евентуална почивка мързеливa с плаж! Спрях се на Side (не знам как се произнася) на изток от Анталия. Как е там началото на юли, като натоварване и температура на водата, ако някой има личен опит 🤔 "Децата" ни са 18+ и ще се присъединят с приятелите си евентуалнолно. Видях, че от двете страни има хубави пясъчни плажове и се загледах в настаняване в полуостровчесто и от там пеша да се ходи до плажове.

Последна редакция: нд, 05 юни 2022, 15:08 от Merry

# 183
  • София
Ще споделя нещо, за което може би ще бъда порицана, но направо си ме хвана срам.
В хотвла има два плажни ресторанта, единият е тип снак за бързао хапване, хотдог, хапки с картофки и тн.
Другият обаче си е ресторант със сервитьори меню и доста хибав има си хостеса и  всеки, който е по бански бива информиран, че трябва да си обшече нещо.
Е, да ама ние сме си българи. Случйата, на която станахме свидетели хапвайки си италиански специалитети, един господинчо, българин, влезнал си по бански без потник или  фанелка обяснняваше на хостесата, която най-любезно се опитваше да го изведе от зоната на ресторанта, че той ди е на море и можел да си ходи гол колкото си иска.
Питам се защо, защо го правим, толкова ли е тръдно да се спазват определени правила.
Хич не ми пука дали някой ще ме порицава или не! Контеса Мария,  напълно те подкрепям в мнението ти!
В предишния си пост спестих един от първите критерии, който гледам по възможност да изпълнявам при избора на хотел.
А той е да преценя преди да резервирам доколкото мога не само националния, а и социалния състав на почиващите в даден хотел.
Хич ама хич не ми е безразлично дали до мен ще има опънати едни големи софри /никога не съм могъл да си отговоря защо това се случва само с нашенци, а не с други националности/ и ще се лее сръбско, или ще се чувствам като контеса Мария в хубав ала карт ресторант/преди да се появи неумиращия герой на Ал. Константинов, продължаващ да покорява Европа и Азия/, в нормална обстановка, за която съм платил.
Другото, което е абсолютен еквивалент на нашенските опънати софри и което се старая също да избягвам  са ордите пияни англичани от предградията, с незавършен 8 клас, които могат да ти скапят всяка почивка.
Ревютата на хотелите, особено в трипадвайзър и стотиците снимки качени там, могат да дадат достатъчно добра картина, за да прецени човек какви хора почиват в даден хотел....

# 184
В Kamelya хотелите в Side бяха много възпитани гостите. Пийваха си, но една кофти сцена не съм видяла. Явно носят! Едно много младо семейство с бебе си взе веднъж от бара 8 !!! коктейла с пиня колада. Мислех, че ги носят за цяла компания, а те двамата кротко седнаха сами на една маса и докато подрусваха бебето, си ги изпиха... ами явно си могат хората Simple Smile

Много странно, но при толкова народ на едно място нямаще никакви скандали, разправии и проблеми. Може би защото комплекса е голям и никъде няма гъчканица.

# 185
  • При елфите ...
Прегледах тази тема, мисля да погледна и по-старата... но да попитам... Харесвам Турция, но не съм била на почивка там... Искам да отидем със съпруга ми след средата на септември да си починем, като не ни вълнува да ходим на плаж... Идеята ни е хотелът да е чист, с добра храна, да е в (или близо до) населено място, където може да се разхождаме, да предлага различни забавления и екскурзии. Тъй като отдавна искам да посетя Памуккале, Ефес... гледах, че Кушадасъ е на най-приемливо разстояние... Така, че ако сте останали доволни от подобен хотел в Кушадасъ, моля да ми го препоръчате.

# 186
До днес - много хубаво и слънчево време,  топло море и басейни. Тази вечер се заоблачи и в момента има ветрец... дано разнесе облаците и утре пак да се радваме на хубаво време🙏

# 187
Прегледах тази тема, мисля да погледна и по-старата... но да попитам... Харесвам Турция, но не съм била на почивка там... Искам да отидем със съпруга ми след средата на септември да си починем, като не ни вълнува да ходим на плаж... Идеята ни е хотелът да е чист, с добра храна, да е в (или близо до) населено място, където може да се разхождаме, да предлага различни забавления и екскурзии. Тъй като отдавна искам да посетя Памуккале, Ефес... гледах, че Кушадасъ е на най-приемливо разстояние... Така, че ако сте останали доволни от подобен хотел в Кушадасъ, моля да ми го препоръчате.
Мой близък беше ходил в Palm Wings Ephesus Beach Resort преди и в началото на пандемията и беше останал много доволен.

# 188
  • При елфите ...
Скрит текст:
Мой близък беше ходил в Palm Wings Ephesus Beach Resort преди и в началото на пандемията и беше останал много доволен.
Благодаря...

# 189
  • София
Скрит текст:
Благодаря...
Освен него горещо препоръчвам Севън Сийз, щом не ви вълнува плажа. Корумар също е в топ 3, но едва ли ще има места, пък е значително по-скъп.

# 190
В този ние не сме ходили, но сме доволни от Ephesiq Holiday Bech club, вечер може спокойно да излизате от хотела и да се разходжате на 2 мин от него има крайбрежна уживена улица, на още 5 мин ви са търговски центрове, аптеки и тн. Ако искате с маршрутка сте на пристанището или може да идете на центъра. Маршуртката спираше до хотела отвън. От всичките който сме били до сега, този най ми е харесал като местоположение. А забавления, ние лично излизайки от хотела имаше агенции, покрай него- отвън - местни, който ни даваха оферти. В хотела също предлагаха. Отвън цената бе по добра

# 191
Погледнете Fantasia de Lux ,освен всичко друго е и с много класна кухня.

Последна редакция: пн, 06 юни 2022, 05:32 от medlab

# 192
  • При елфите ...
В този ние не сме ходили, но сме доволни от Ephesiq Holiday Bech club, вечер може спокойно да излизате от хотела и да се разходжате на 2 мин от него има крайбрежна уживена улица, на още 5 мин ви са търговски центрове, аптеки и тн. Ако искате с маршрутка сте на пристанището или може да идете на центъра. Маршуртката спираше до хотела отвън. От всичките който сме били до сега, този най ми е харесал като местоположение. А забавления, ние лично излизайки от хотела имаше агенции, покрай него- отвън - местни, който ни даваха оферти. В хотела също предлагаха. Отвън цената бе по добра
Благодаря за информацията...

Освен него горещо препоръчвам Севън Сийз, щом не ви вълнува плажа. Корумар също е в топ 3, но едва ли ще има места, пък е значително по-скъп.
Благодаря...

# 193
Моля, споделете какво е времето във Фетие в края на юли/началото на август!
Само в Гърция сме почивали до сега. Предполагам, че е същото.

Последна редакция: пн, 06 юни 2022, 09:09 от utro77

# 194
  • София
Погледнете Fantasia de Lux ,освен всичко друго е и с много класна кухня.
С много добър рейтинг е в Трипа, обаче гледам на снимки има ракета баш на плажа, да не запее ходжата в 5 сабахлем.

Общи условия

Активация на акаунт