На море в Турция - тема 74

• 75 831
  • 788
  •   1
Отговори
# 300
  • Sofia
Да, хората сме различни. Simple Smile Но е тъпо да плащаш 7 дни, а да ползваш 6. При късните полети проблемът е, че  настаняването е около полунощ - първият ден е загубен, особено за по-далечните хотели. Последният също е заминал (за полет в 10,00 ч.) в 6,30 ни взеха от хотела. След 20 минути ни стовариха на летището и си отвисяхме цели 3 часа. При това, че  хотелът беше само на 25 км от летището. И по-тежки случаи сме имали, за полет в 8,00 ч., от хотел в Сиде ни взеха в 3,30 през нощта. Еми гадно е и си е за ядосване, но това са рисковете при  чартърите.

# 301
  • София
Във връзка с часовете за трансфери, да кажа, че и ние останахме доволни от препоръчаната от Роже платформа: gettransfer Избрах фирма с видок рейтинг и средна цена.

Чакаха ни на терминала с табелка и за отирцателно време бяхме в хотела 🙂 За връщането също бяха в хотела 10 минути преди уговорения час.
Пратили са ми и индивидуален код за 7% отстъпка, ако някой има нужда ще ви го изпратя.

# 302
  • София...........
Най-накрая ми остана време да напиша няколко реда за Kamelia K club част от Kamelia collection. Бяхме там 20-27 май.
Комплекса е прекрасен във всяко едно отношение- разкошни градини, добър аквапарк ( детски и 7 пързалки за възрастни) , приказен плаж, тенис кортове, фитнес, вътрешен басейн и няколко външни басейна.
Ние бяхме в двуспален апартамент прекрасен, реновиран както трябва, много чисто и удобни матраци. Всеки ден минават да чистят и зареждат банята, минибар всеки ден се зарежда с бира, кола/фанта, вода и сокчета. През ден смяна чаршафи.
Персонала навсякъде е много мил и знаят английски.
Ресторанта е супер, много храна и хубави неща (много малко морски дарове), от началото до края нищо не свършва, не се образуват големи опашки. Единствения минус е, че всичко е безсолно и много малко подправки. Имаше някакви тип тематични вечери.
Аниматорите големи сладури. Вечер хубава програма, но кратичка 30 минути.
Басейните чисти и хубави.
Плажа разкошен!!! Фин пясък, постепенен и с шамандури обозначени дълбочини до метър до 2 метра. Чадър с шезлонги на добро отстояние помежду си.
Хубава дискотека.
Единствен минус за нас беше а ла карт ресторанта Турския - малки порции, бавно обслужване … Даже не дочакахме десерта, а отидохме да си дохапнем в основния ресторант.
Прекрасен комплекс, който за парите още повече си заслужава! Бихме повторили 😊

# 303
  • Пловдив
Забравих нещо да питам...Понеже нямаме брак с ММ знам,че трябва акта за раждане на детето. Може ли само с копие или трябва и оригинала да нося?

# 304
  • Варна
Може ли само с копие или трябва и оригинала да нося?

и двете като копието остава при тях Simple Smile

# 305
  • София
Здравейте! След няколко дена отиваме на почивка в Турция със самолет. Има ли лекарства, които е забранено да се внасят в Турция? Става въпрос за такива, отпускани без рецепта.

# 306
  • Beyond the Frontiers
Часовете на чартърите се определят от слота за кацане/излитане, които авиокомпанията успее да договори със съответното летище.
Часовете на кацане са актуални само и единствено, когато ги получите в документите за отпътуване.

Здравейте! След няколко дена отиваме на почивка в Турция със самолет. Има ли лекарства, които е забранено да се внасят в Турция? Става въпрос за такива, отпускани без рецепта.
Може. Но не прекалявайте с количеството и ги оставете в чекирания багаж.

# 307
В този ред на мисли, горното (по темата за лекарствата) валидно ли е и при автобусните превози?

# 308
  • Пловдив
В този ред на мисли, горното (по темата за лекарствата) валидно ли е и при автобусните превози?
Винаги пътуваме с автобус и нося много лекарства в куфара. Не сме имали проблем, минавали сме и скенер.

# 309
  • София
Дами, дайте идея за някой приличен като цена хотел в Кушадасъ, подходящ за тийн почивка. По възможност да има някакви вечерни забавления за младежи, подходящ аквапарк с музика през деня.

Абе с две думи- да е подходящ за млади хора във всяко едно отношение.
Пътуването ще е с автобус, може компромисен вариант и друг по-близък курорт.

# 310
Миналата година бяхме в Алания първата седмица на юли.
Тази година още не можем да се организираме и никъде нищо не съм запазила, ММ има работа, малкото едното си счупи пръст, другото си счупи ръката, абе въобще имам чувството че както е тръганло въобще никъде няма да идем тая година.
Само геледам хотели, как местата свършват а аз още без резервация.
Искам да питам ако резервирам за втората половина на юли ще изпукаме ли от жега?
Миналата година в Алания стигаше до 40 градуса, бяхме предимно в хотела и делфинариума, за разходки извън хотела беше прекалено горещо.

# 311
Аз съм била края на юли в Кушадасъ и си беше доста топличко, а аз по принцип съм свикнала на жегата. В Алания/Анталия мисля, че ще е още по-топло.

# 312
Здравейте.Двоумя се между Мармарис хотел Паша бийч и Дидим хотелът е Клуб Тархан Серенити .Дали някой е ходил и вашите отзиви.Благодаря предварително

# 313
  • sofia
Здравейте.Двоумя се между Мармарис хотел Паша бийч и Дидим хотелът е Клуб Тархан Серенити .Дали някой е ходил и вашите отзиви.Благодаря предварително
     Паша бийч, Мармарис!

# 314
  • София
Дами, дайте идея за някой приличен като цена хотел в Кушадасъ, подходящ за тийн почивка. По възможност да има някакви вечерни забавления за младежи, подходящ аквапарк с музика през деня.

Абе с две думи- да е подходящ за млади хора във всяко едно отношение.
Пътуването ще е с автобус, може компромисен вариант и друг по-близък курорт.
Батихан е подходящ за тийнове, ама няма аквапарк, дъщерята се беше сдушила с аниматорите, та някъде по града вилняха 2-3 пъти. Никъде вътре в хотелите май няма читави вечерни дискотеки, веднъж съм ходил пак с дъщерята в бившия Сюрмели, бяхме 4 човека вътре. Иначе най-добрите забавления през целия ден предлагат аниматорите. В Батихан са най-добрите от години, втори са в Атлантик, там пък има много добър аквапарк.

Общи условия

Активация на акаунт