На море в Турция - тема 74

• 75 866
  • 788
  •   1
Отговори
# 360
До този момент само със самолет съм пътувала,и сега терзанието е дали да не пробвам с автобус, с оглед на това,че не изискват сертификат.
Мисля, че писаха на предни страници, че не се иска сертификат вече.

# 361
  • София
Момичета, дайте идея за младежки хотел с подходящ аквапарк и вечерни забавления. Пътуване със самолет, обаче трансферът до хотела да не отнема много време.

# 362
До този момент само със самолет съм пътувала,и сега терзанието е дали да не пробвам с автобус, с оглед на това,че не изискват сертификат.
Мисля, че писаха на предни страници, че не се иска сертификат вече.
Дано да е така!

# 363
  • София
Здравейте!
Скоро ни предстои да почиваме за първи път в Турция. Искам да попитам, дали някой е използвал предплатени карти на турските мобилни оператори и кои са най-изгодни? Трябва ни най-вече за интернет.
Благодаря!
Подобно на българските и турските предплатени карти са с почти идентични параметри. Но ако ще ползвате най вече интернет за мен най добрия избор са международните е сим карти на Airalo. Тъй като турските предплатени карти са със срок на валидност от 3 месеца, след което няма как да сложиш нова на същия апарат.
Докато Airalo можеш да зареждаш колкото пъти искаш. Аз и в момента съм в Турция и съм с пакет 10гб за 18долара за 30 дни. Като ги свърша мога да заредя пак колкото ми трябват.

# 364
  • Пловдив
Роже как е хотела в Сиде?

# 365
Здравейте!
Скоро ни предстои да почиваме за първи път в Турция. Искам да попитам, дали някой е използвал предплатени карти на турските мобилни оператори и кои са най-изгодни? Трябва ни най-вече за интернет.
Благодаря!
Ние си взехме на Тюрксел с 20ГБ за 300лири.
Преди това имахме на Водафон, но сега не бяха изгодни (15Гб за 400лири).
Няма никакъв проблем след изтичане валидността на картата да си купите нова и да си я ползвате. Ние винаги слагаме картите на един и същ апарат, който не ползваме.

# 366
  • Пловдив
Моето питане е малко по различно. Не ми се ходи в голям комплекс Allin.Многократно сме ходили до Одрин сякаш ни поомръзна. И се чудя да направим една разходка до Текирда  или друго градче/селце около морето. Ей така за 4-5 нощувки с децата малко пазар малко разходчица. Интересуват ме хотели не натрапчиви прилични със хубава закуска може дори и да е частен апартамент или квартира. Нещо от което вие сте останали доволни. Места за разходка и какво да видим. Приятни и добри заведения за вечеря. Местни специалитети, които да опитаме. Предполагам има пътуващи повече от мен и за това ми е интересно къде сте отсядали какво сте опитали и разглеждали?Моловете и магазините лесно ще намерим и сами, но приятното изживяване ще се радвам дами го препоръчате вие. Не държа на определено място, може да от седнем в няколко различни града, просто не искам да е далеч. По скоро едина разходка-екскурзия без аквапаркове,аниматори блок-маси и прочее луксове. И плажуването не ми е приоритет, но е добре да го има.

# 367
  • До морето
Здравейте, нашата почивка в Анталия приключи и влизам да оставям пресен отзив, докато не съм забравила.
Бяхме в Роял Сигинус Лара от от 05.06 до 12.06. Пътувахме с кола до Истанбул, от там със самолет до Анталия.
Хотелът е хубав, даже много хубав, но не е това, на което сме свикнали и очаквахме. Може би най- хубавото нещо са стаите - наистина огромни. С огромна баня, коридор и голяма гардеробна. Изключително просторно и добре направено. Минибар и сейф -безплатни. Камериерките обаче си правеха каквото си искат -влизат когато има поставено Не безпокойте и не влизат когато е посочено, че искаме. До последно не можахме да се разберем с тях.
Може би 97% от персонала не говори никакъв друг език освен турски. Дори не се й опитват да те разберет и да ти съдействат за каквото и да било.
Ресторантът е огромен и пълен на 110%. Има маси, но някак си всички  все едно сме седнали заедно.
Има тераси отвън, които винаги са с вдигнати прозорци и климатиците духат на 16 градуса. Това, особено вечер, е напълно излишно. Чак такава жега не е било. Абсолютно невъзможно е да седнеш навън.
Храната уж е много, но всъщност повечето неща са полуфабрикати и не стават за ядене. Вечерята почва в 18:30, още в 17:45 ставаше опашка пред вратата. Първите дни ми беше смешно. Реших, че тия хора са свикнали на разни треторазрядни хотели и затова така си се блъскат. На третата вечер по случайност и ние слязохме рано на вечеря и разбрах защо е опашката. Окоза се, че както и в другите хотели досега, и тук всяка вечер имало тематична вечер. Ама тя почва в 18:30 и към 19 всичко е финито. Който ял- ял. Чевермета, омари, суши - ама само за първите. После до 21:30 лучени кръгчета, пилешки крилца, кюфтенца, пържолки - стандартните неща.
Ала- картите се плащат всичките. Няма безплатно посещение. Ние запазихме 3, посетихме 1 и отменихме другите 2. Пълна смешка.
През деня храна пак имаше, обаче трябва да си ходиш с разписанието в джоба. На различни места в различни часове различни неща. Наредени 5 бюфета - единият работи от 10 до 12 и предлага сандвичи, другия от 12 до 13 - пълнен картоф, третия от 13 до 15 палачинки, после гофрети.
Сладолед на топки само вечер, само 1 момче и само 1 витринка. Представете си   опашката.
Анимацията - клони към 0. Ходеха някакви хора и канеха за йога или дартс, но нямаше особен ентусиазъм. Сутрин имаше водна айробика, следобед водна топка в един от страничните басейни.
Аквапаркът беше хубав, на всяка пързалка имаше човек да следи, което ми направи много добро впечатление, но ринговете за спускане -кът. И там чакаш и се буташ.
Плажът е приятен, пясъкът е едър, във водата е по-добре с акваобувки.
Басейните са големи и чисти, водата беше чай. Обслужване - няма. Ходиш сам напред-назад да поръчваш и пак си с разписанието в джоба. Тука има бира, там няма. Тука няма вода, идете там!
Вечерната програма беше.....абе по-добре да я нямаше. Някакви самодейни състави разиграваха някакви сценки предимно на турски.
Като цяло хотелът е хубав и щях да съм много доволна, ако бях платила на половина по-малко или ако беше в някой български курорт. За Анталия - категорично не отговаря на цените и претенциите си. Добре, че бяхме с приятели този път, та децата имаха компания, ако бяхме сами, както се е случвало досега, не знам.
С две думи - хотелът е хубав, но не е Уау! Тази почивка беше замислена за Гранада Луксори Белек  и беше платена януари 2020. Две години отлагана, накрая три пъти сменяхме дати и се доверихме на агенцията в последния момент за хотела. За нас си решихме, че повече експерименти няма да правим и да изневеряваме на Риксос.
Надявам се да съм полезна с този пост.

# 368
  • гр. Варна
Само на мен ли ми се струва, че тази година има много оплаквания от качеството на храната, обслужване и пр., и то от скъпи, прехвалени хотели, което е недопустимо?
И сега какво, хем плащаме много, хем не получаваме това, на което сме свикнали? Anguished

# 369
Някой беше писал за пътя с кола до Анталия.
От Пловдив-до Белек---тръгване в 0ч пристигане в хотела около 13ч--с кола по време на байрям беше прехода. Без глоби
От Истанбул/1 мост до Пловдив --4ч и 30 мин + 1000лири глоба за превишена скорост на тяхната магистрала. Това не за хвалене, но пътищата са им светлинни години пред нашите. една година на връщане от Алания такъв дъжда валя че отстрани на пътя къща плуваше, а по пътя водата се оттичаше нормално. Същата година на голямото кръгово на Акхисар се беше яко наводнило и от къде се измъкна един багер незнам но за 1ч //даже е много// пътя беше пуснат.

# 370
  • Бургас
Аз да задам един по различен въпрос от тези за хотели.Ще правим една нощувка в Чанаккале на отиване.Бихте ли препоръчали заведение/ресторант където да хапнем вкусно.
Тук хапвахме два пъти и беше много вкусно
https://www.google.com/maps/place/Ziveriye+Ocakba%C5%9F%C4%B1/@4 … 1202!4d26.4062251

# 371
  • София
Някой по-напред беше писал, че са нощували в Ескишехир. Моля, за информация..къде хапвахте, какво интересно видяхте?? Освен парк Спасова..той е ясен. Благодаря предварително Heart Eyes

# 372
  • София
Само на мен ли ми се струва, че тази година има много оплаквания от качеството на храната, обслужване и пр., и то от скъпи, прехвалени хотели, което е недопустимо?
И сега какво, хем плащаме много, хем не получаваме това, на което сме свикнали? Anguished

Да, това е факт. Живеещите там и работещи в тази сфера също потвърждават, че качеството и най-вече разнообразието е занижено, а цените повишени.
И нагоре някой коментираше, че 4000 лв е скъпо. Ами аз като запазвах скоро и то за слаб сезон платих толкова и това беше около минимума за добрите 5 хотели (в никакъв случай най-добрите) … Всички бяха с такива цени. За септември пак са такива цените, който гледам. Догодина ще гледам ноември декември и ще запазя тогава, може би тогава качество и цена си отговарят максимално.

# 373
  • Варна
Някой по-напред беше писал, че са нощували в Ескишехир. Моля, за информация..къде хапвахте, какво интересно видяхте?? Освен парк Спасова..той е ясен. Благодаря предварително Heart Eyes

Здравейте, прекрасен град - Ескишехир,  наричан "Турската Венеция". Наистина по реката (Порсук май  се казва) плават гондоли, дано да успеете да се повозите, щото ние бяхме през Байряма и не работеха. Паркът е Сазова, той е  повече за децата да се радват с фигури разни, Замък, но също има и парк с миниатюрни макети на ислямската култура. Интересен е.  Втори парк, който ни очарова е КЕНТ (така се нарича). Такава красота, спокойствие и хармония - много ни хареса. Целият с розови дървета тип "японска вишна" - много красиво ми се видя всичко в него. Заведения за хранене - дал Господ, както навсякъде. Ние останахме доволни от едно с име "Румелия....." нещо такова, намира се на центъра около реката, където е бъкано със заведения. Цената на една порция се движи около 50 лири, десертите също някъде там.

# 374
  • София
Ние имахме един цял ден в Ескишехир реално - пристигнахме след полунощ, на другия ден сутринта посетихме парка Сазова, влязохме в зоопарка с аквариума, останалото само отвън. Вечерта ходихме към реката и стария град, но накрая си вечеряхме в хотела и сутринта тръгнахме рано.
Това е супер неамбициозна програма, може да се вмъкне и другия парк дето е бил сметище, но с децата няма как в жегата да обикаляме много.
Много ми хареса Ескишехир и атмосферата му, със сигурност бих се върнала не само пътьом.

Общи условия

Активация на акаунт