Подаръка за таз година е АВГУСТовската ни дружина!

• 9 709
  • 308
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Здравейте мами,
въпреки лошото време днес, бяхме два часа навън и това беше най-спокойният момент за деня, защото Марти заспа.През останалото време е  Crazy.Пищи и мрънка постоянно.Дано да мине скоро.
Честит рожден ден на Кабив!  surpriseuu
Мама Иги, радвам се, че писа как сте.
vessy78, ние сме само на кърма.Мисля да започна захранване след навършени 6 месеца по тази схема

MimSss, написах всичко и след това видях твоя пост  newsm10 .Ще го оставя така. Поне се успокоявам, че не сме само ние така.
Спокойна вечер. Hug

# 211
здравейти и от мен! приемате ли още августинчета бебе Ники 16.08.06 и мама Валя.
влезнах в темичката да питам дали и на вашите бебета се потят крачетата, ма видях, че не само бебчо е така. ако някой има обяснение за причината ще се радвам да разбера!!!
  bouquet за всички мами

# 212
Здравейте!ЧРД на Kabiv!На въпросите на ralka кърмим се на 3 часа като понякога и на 4 когато сме на разходка,ляга си към 9.30 и след това обикновено се буди към 3 суче около 5 мин и пак заспива до около 6 някой път 7,след това м/у яденията спи по около 30 мин,следобед около 3часа навън.Ние май сме с най-голямото дупе Laughingпрез деня сме на памперс 4+ а през ноща на 5,но имам още около 10 от 4+ и сме само на 5.Вигантол пие по 2 капки от 20 ден.Не давам нито сокове нито пюре нито вода.Не слагам възглавница но има една сгъната на 4 пелена ако повърне.А на кристианна:да от може би седмица като го хвана за ръчички сам се набира до седнало положение,легнал не иска да стои,реве затова го слагам го полулегнал,а в мен като стои седнал.Като цяло предпочита да стои прав и се опитва да "крачи" и се опитва да "скача" като отблъсква крачета.Събират му се около 14 часа сън а за прането поне до година ще пера с бебешки прах защото знам че някои бебета проявяват алергии.Bubcheto при нас коленете като че ли пукат при масажа.vessy78 ние сме само на кърма и тъй като наддаваме добре вече сме 7700 и 64см по съвет на педиатърката ни ще захранваме от 6 месец с оризова каша или млечно зеленчуково пюре.Мама Иги много се радвам за теб гледай Лъчко да папка и да е добре пък за нас не се притеснявай!Айде чао че се улях Mr. Green  

# 213
Ооо добре дошла на адашката winkeydee от мен (само аз дето съм Валентина)   bouquet
Виждам, още едно съвпадение бебчо е роден 16 август - това беше датата на термина ми, но аз родих месец почти по-ранко  Blush
При нас ще ви хареса, сигурна съм!

Ето отговорите ми и на питанките на  Kristianna:
- Да, мъчи се да се изправя, особено като е ядосана и иска да я взема  Sunglasses
- По възможност предпочита да е права  Laughing иначе се сърди! не мисля, че е проблем  Peace Знам само, че момиченцата не трябва да сe  слагат седнали на 100 % поне до 6 месец.
- О да, правиме си стъпчици и ние Grinning
- Ами към 5-6 часа.
- Знам ли  newsm78 но не ми се иска поне до годинката да ги смесвам.

Ей без малко да пропусна ...Честита месечинка на моя приятел Хектор и всички останали бебчета Heart Eyes

velmar
, браво бе мила, голяма домакиня и хубаво, че мъжо го оценява Heart Eyes  А аз вчера се изтъквах на мъжо как добре се справям с всичко и той ми каза, че не се съмнявал в мене, но да не съм се притеснявала -  не искал Вал перфектната домакинята, а оная натоканата, с малкото дупе  #Cussing out  Май трябва да направя нещо по въпроса #2gunfire  Че аман от дебелини  Sick

Хайде спирам, че пак дълго стана  Blush

Последна редакция: вт, 28 ное 2006, 22:58 от val_stef

# 214
Мимс и аз получих пакет от памперс.Аз в родилното попълних анкетна карта и оттам са ми взели адреса. Но памперса ни е малък  - ние сме на 4-и номер от месец вече.
Цвети, ние сме 7кг, 65 см и нашата педи ме кара вече да давам през ден жълтък  #Crazy. Тя не знае, че не съм почнала захранването  Whistling[
/color]

# 215
Аз също днес получих пакет на Памперс.В подилно попълвах анкетна карта и получих пакет с един памперс ,мокри кърпички и други рекламни брошури.Сигурно адреда го вземат от там
добре дошла при нас на  winkeydee,дано ти хареса при нас .
И на Дани понякога са му се потят кръчетата
Честито на всички които имат повод за това   bouquet

# 216
Хей, гладници такива!
Аз цял ден бях заточена в кухнята и готвих с часове  Crazy Вечерта имахме гости с една бебка на 2 месеца и един разбойник на 2 години, дето ми разказа играта  Embarassed Какво ни чака само  Blush

Ами да ми е жив и здрав мъжът, черпя ви с два крокодила, които направих днес  chef. Имаше и  торта, ама тя не беше нищо особено на външен вид и не я снимах  Simple Smile

Мама Иги, поздрави, радвам се, че пак пишеш тук. Стискам палци проблемите с храненето на Лъчко да отшумят скоро!
Чао засега и спокойна нощ ви желая!

Последна редакция: вт, 28 ное 2006, 23:50 от honey

# 217
Здравейте и от мен!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ с пожелания за добро настроение![/b] (няма да изброявам поименно)

Незнам как смогвате хем да прочетете всичко хем да пишете, че и да помните кой какво е казал или питал?! Thinking Явно трябва човек да си има система щото на мен нещо не ми се получава Embarassed И така някой беше питал за молбите и декларациите, които се подават - ето примерни:
ДЕКЛАРАЦИЯ

Долуподписаната .......................................................,
(трите имена)
ЕГН ....................., Л. К. № ....................., адрес ............. .............................................................................

ДЕКЛАРИРАМ,ЧЕ
........................................................................ (трите имена на детето)
ЕГН ....................., родено на ................... г., не е настанено в детско заведение и в момента аз полагам грижи за него.

Дата: ..............                                                                                    Подпис: .............

До г-н ..........................
                                            Изпълнителен директор
                                            На ..............................
                                                   (име на фирмата)
ЗАЯВЛЕНИЕ

От .....................................................................
(трите имена)
на длъжност ............................................................
в дирекция .............................................................
(отдел, цех, звено)

Уважаеми г-н Директор,

Уведомявам Ви, че желая да ползвам полагащия ми се отпуск по чл. 164 от КТ, смятано от .....................
                       (дата)
   Декларирам, че в момента отпуск на същото основание не ползва съпругът ми (съпругата ми).
   Заявявам, че при настъпването на някое от обстоятелствата по чл. 46а, ал. 4 от НРВПО (основания, прекратяващи правото ми на ползване на отпуска), ще ви уведомя незабавно.

Приложено: 1.  Ксерокопие от Акта за раждане на детето;
                        2.  Декларация, че детето не е настанено в детско заведение;

Дата: ..............                                                                                 
С уважение: ...............

(подпис)

Иначе на зададените въпроси : Вики се храни на 3 часа 5 пъти в денонощието по 170мл АМ / май е много като чета вие колко давате, но пък не уточнявате колко хранения са/
Памперса е №3, за движенията май ние сме от по-мързеливите - много му е гот да си лежи по гръб и някой в повечето случаи АЗ   да му се прави на маймуна и да го забавлява.
И аз получавам пликове с разни рекламни материали, а адресите съм сигурна, че са ги взели от родилното.
honey,  в ткоремите на крокодилите има ли нещо по-така и какво? Изглеждат много апетитно, язък че съм на диета иначе веднага щях да искам рецептата.

# 218
Хей, гладници такива!
Аз цял ден бях заточена в кухнята и готвих с часове  Crazy Вечерта имахме гости с една бебка на 2 месеца и един разбойник на 2 години, дето ми разказа играта  Embarassed Какво ни чака само  Blush

Ами да ми е жив и здрав мъжът, черпя ви с два крокодила, които направих днес  chef. Имаше и  торта, ама тя не беше нищо особено на външен вид и не я снимах  Simple Smile

Чао засега и спокойна нощ ви желая!

Ама какви са тези неща бе honey.Това гущера от сървайвар ли е? JoyШегувам се ,да не вземеш да се разсърдиш. PeaceМного вкусно изглежда,възхищавам се и се заяждам,щото аз не мога таквиз неща. smile3516Да ти е жив и здрав мъжа,каква жена има само,а?
winkeydee Добре дошла! welcome И нашите крачета се потят.Но каква е причината и аз не знам.Утре ако не забравя ще питам педи. Rolling EyesЛека нощ на всички.

# 219
  • Някъде там...
Ейй Медче какви са тези крокодилчета бе - я кажи кво е тва чудо  Grinning
Нещо за пийване няма ли , да преглътнем  така Grinning Много лесно минаваш с тези 2 крокодила  Mr. Green

Ама много се разготвихте нещо Shocked

А сега сериозно по темата з апотенето на крачетата и ръчичките- ами според мен това са признаци на рахит. И при нас е така и на консултацията както ви казах имаме мека главичка в страни.

Добре дошла на winkeydee Hug

Айде лека нощ и сладки сънища! Heart Eyes

# 220
Аууу какви крокодили. honey, ти ме разби, бравос на тебе, шапка ти свалям   bouquet Бре какви кадърни мами имало в наща тема, а аз кога ще изляза от тоя кръжок "Пречат ми ръцете"не зная  ooooh!

А сега сериозно по темата з апотенето на крачетата и ръчичките- ами според мен това са признаци на рахит. И при нас е така и на консултацията както ви казах имаме мека главичка в страни.

Да и аз така знам, ама не искам да си го набивам в главата, че да не се шашкам допълнително.
Иначе ето два линка по темата:
http://www.infotel.bg/rubrics/medicin/80702010.htm
http://www.med.primasoft.bg/medinterest/for_child/tips/meal_food.htm

Пак стана никое време да ходя да лягам, че ей сега ще стане 5 часа и ще трябва да ставаме  Crazy

# 221
ДОбро утро и от мен! HugАз отново съм на "бойното работно поле" Crazy.Мразя срядата- средата на седмицата ми е най-тегава Tiredслед снощнит еми кулинарни инициативи мъжо беше доста озада4ен Thinking.Чак съмнително ми се стори Joy.Ина4е получих  положителна оценка PeaceНО му казах да не се надява това да е  навик Naughty.АМи така де- като  е рядко  -се оценява.
Аз полу4их миналата седмица  по пощата стикер от панадол. това наистина е от родилното- в смисъл - 4е от там са взели адресите.От памперс ще 4акам Wink
Сега да ви се опла4а малко.Снощи Дари като писна изведнъж- ей така... Shockedи - няма спиране. И като се захласна и по4ервеня цялата. Загуби дъх  #Crazy.Направо изтръпнах. Това не ми се беше слу4вало до сега.Едвам я успокоих милата.Реших да пропуснем купането и просто да легнем и да се погушкаме.Сутринта я оставих да спинка блаженно на спалнята до тати. Сега седя и я мисля.Надявам се да няма никога пове4е такива слу4ки  Praynig
Наденце, не е ли рано за бънджита newsm78 . Ако някой е проу4вал въпроса- да сподели мнение .И ДАри не ми слиза от ръцете, та си мисля за всякакви приспособления,които поне за малко да я откъсват от мен ooooh!
Хайде- спирам вече. После- пак  bouquet

# 222
Направо съм шашната от тези кулинарии #Crazy в наща къща най-често Била готви Embarassed
А за пакетите-и аз получих от Памперс, от Панадол и от списание "Мама и бебе"...голяма мафия Whistling
Да ви попитам чули ли сте за новата ДТК ваксина...била вече одобрена от МЗ и би трябвало педиатрите вече нея да слагат.....

# 223
Абе- тия ваксини нали нас няма да ни вълнуват, тъй като  ако се приемат , ще се слагат селд нова година newsm78.А  ние ве4е ще  бъдем сложили и 3-тата ( от която и да е ).Поправете ме ако греша,о не мога да разбера защо се вълнувате от тях Thinking.Аз пък преди няколко  дни надни4айки в съседните от4етни теми опаднах на дискусия  относно това дали ХЕИ признава Пентаксима и другите подобни.Това според мен е по-големия проблем, тъй като това автомати4но рикушира в/у здравния статус на децата ни за в бъдеще при евентуален прием в детско заведение #Cussing out.Някой знае ли нещо по въпроса?

# 224
Леле, момичета, като гледам как всички готвите, направо срам ме хваща. Но пък аз докато се върна от работа, прибера бебо от бабата и забера и батко от училище обикновено става 17.30- 18.00. След диагонално профучаване през кварталния магазин грабвам нещо, което бързо се готви, прибирам се, кърмя и ... до час каквото съм захванала трябва да е готово, че всички сме гладни като вълци Crazy
По време на вечерята Виктор се сеща, че никой не му обръща внимание и започва да крещи  #Cussing out от количката, която хранейки се се опитвам да движа с 1 крак ooooh!
От дна дни някой от нас го взема на масата, връчваме му една лъжица и той - къде съзнателно, къде - не потропва с нея по масата / вече се видях  в чудо с измислянето на занимавки/   newsm78
А иначе- нашият режим може да се определи като "плаващ" /казвам го за да не кажа, че нямаме режим  Mr. Green/ Ставане около 6.30- 7.00, ядене, транспортиране до бабата. Там- ако не устиска- 30- тина милилитра адапте /докато циците  се върнат по обяд/. Към 11.30- 12.00- ядене от ресторанта "Циците на мама", около 15.00- мъ-ъ-ъничко адапте. След 17.00 гореспоменатият ресторант е постоянно отворен, така че яде колкото пъти душа му сака Hug
През деня спи не повече от 3 часа /има дни с общо 30 мин. сън  ooooh!/ Обичайно заспива след 23.00 и се събужда неколкократно за ядене /предната нощ се будих поне 5 пъти и с половин око гледах 5 различни предавания на Нова/
Виктор е много активно бебе. Иска да е седнал, да е прав, да крачи, посяга към играчки /вчера се беше увил с една гирлянда от кесийката, която брат му беше оставил до него/. Започна демонстративно да изхвърля играчки /вчера изхвърли една дрънкалка- тел. слушалка/. Говори си нещо постоянно, често крещи, гледа телевизия и "сваля" по- готините телевизионни водещи.  
За постоянно потните крачета- предполагам, че там има повечко потни жлези и в никой случай не вярвам, че се касае за рахит Stop
За пампите- ние сме на Памперс- 3, имаме 2 големи пакета, след които предполагам ще преминем на четворката.
Хайде, целувки на бебоците  Heart Eyes Аз пак се олях  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт